Uncategorized

Wat doe jij met jouw vakantiegeld?

 • By
 • 23 mei 2018
 • Sticky
Sparen / Maudgeniet.nl

Deze week is het voor velen eindelijk zo ver.. Dan wordt het vakantiegeld gestort! Eerlijk toegegeven kijk ik hier al een paar weken naar uit, hihi. Niet omdat we het geld per se nu nodig hebben, maar gewoon omdat ik het altijd een heel leuk extraatje vind om te krijgen! Wat doe jij dit jaar met jouw vakantiegeld?

Travelplans - Shutterstock
Afbeelding komt van Shutterstock.

Op vakantie
Wist je dat ongeveer de helft van de mensen die vakantiegeld ontvangen het bedrag ook daadwerkelijk uitgeven aan vakantie? Ik weet niet zeker of wij tot die categorie behoren. In juni gaan wij heerlijk tien dagen op vakantie, genieten van de Griekse zon. De vakantie is al betaald van ons spaargeld, maar wij vullen het spaargeld dus wel weer aan met het vakantiegeld.

Sparen
Bijna 40% van de Nederlanders zet het vakantiegeld op de spaarrekening. Ik vind dat wij deels in die 40% passen en deels bij de vakantiegangers horen, haha! Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die sparen voor een verhuizing, verbouwing, een nieuwe auto of de babyuitzet. Maar wist je dat je het geld bijvoorbeeld ook kunt beleggen? Zeker als je het geld voor een langere tijd kunt missen, is dit een goede optie. Met de lage rentes van tegenwoordig is dit misschien een goed moment om te beginnen met beleggen bij Centraal Beheer bijvoorbeeld. Beleggen brengt kosten en risico’s met zich mee. Kijk dus wel goed of het bij je past.

Sparen / Maudgeniet.nl
Afbeelding komt van Shutterstock.

Op de grote stapel
Zo’n 16% van de Nederlanders gooien het vakantiegeld bovenop de grote stapel. Ze doen er niks bijzonders mee en gebruiken het voor verschillende dingen. En jup, ook daar ben ik stiekem wel een klein beetje schuldig aan.. Onlangs hebben we al behoorlijk gewinkeld voor Fenne en Saar, echt alles was te klein. Maar zelf heb ik ook nog een nieuwe zomergarderobe nodig. Vorig jaar was ik in de zomer natuurlijk hartstikke zwanger en die kleren passen dus allemaal niet meer. 😉 Maar je moet niet denken dat ik al mijn vakantiegeld hiervoor gebruik hoor, dat vind ik toch een beetje zonde. Haha!

 

Wat doe jij met jouw vakantiegeld?

 

Artikel in samenwerking met Centraal Beheer.

 

4 Comments
 • Shirley

  Mijn vakantiegeld was al even binnen. Ik heb het op mijn spaarrekening gezet. Een beetje om mijn vakantie naar Canada te compenseren, maar er zal wel weer een nieuwe vakantie gepland worden uiteindelijk, haha.

  • Maud

   Waaauuww, ga je naar Canada? Wat een mooie reis!

 • Charel

  Wij gaan een paar nachtjes in een hotel maar de rest sparen voor een toekomstig eigen huis. En natuurlijk voor ons toekomstige meisje flink nog wat inkopen doen haha!

 • Marcella

  Ik betaal meestal een reis van mijn vakantiegeld. Dit jaar kreeg ik een paar honderd euro van het UWV (Jan-apr) en daar heb ik kleren en onderdelen voor mijn racefiets van gekocht. Voor het eerst geen reis maar wél heel leuk ook!

Leave a Reply