Ukkiegeniet

10 willekeurige gedachten tijdens de zwangerschap..

  • By
  • 1 juni 2017
  • Sticky
warmte tijdens zwangerschap

In het dagelijks leven draaien mijn hersenen overuren. Ik denk vrijwel overal over na en dat is niet altijd even leuk. Daarnaast is mijn ‘grote probleem’ dat mijn mond vaak sneller gaat dan mijn hoofd.. Dus ik denk niet alleen veel na, ik floep ook nog alles er heel snel uit, hihi. Tijdens de zwangerschap, en dan vooral tijdens deze laatste loodjes, denk ik nog meer na. Vandaag deel ik een paar willekeurige gedachten!

1. “Hoe heb ik ooit kunnen leven zonder Rennie’s?”
Maar dan echt.. Ik vreet ze alsof ze snoepjes zijn en ik krijg op dit moment echt overal brandend maagzuur van. Grrr.

2. “Waar zijn mijn enkels gebleven?”
Schreef ik eerder deze week nog een artikel waarin ik vertelde dat ik niet of nauwelijks vocht vasthield, kon ik amper twee dagen later mijn enkels niet meer terug vinden…

Zwangerschap - gedachten

Lees ook: Omgaan met de warmte tijdens de zwangerschap..

3. “Als Baby Nummer 2 bonuspunten wil scoren, komt’ie een week ‘te vroeg’..”
Fenne werd geboren met precies 41 weken zwangerschap. Toen maakte het me niet zo veel uit; een weekje eerder of later.. Maar nu zou ik het echt niet erg vinden als Baby Nummer 2 met 39 weken geboren zou worden, hihi.

4. “Als ik nu ‘last’ zou krijgen van nesteldrang zou dat wel fijn zijn!”
Ik ben niet zo’n poetsmiep en ook nu tijdens de zwangerschap niet. Natuurlijk wil ik dat alles schoon en fris is (en ik probeer alles netjes bij te houden!). Maar soms zou het toch ook heel handig zijn als ik ‘last’ krijg van enorme schoonmaak- en opruimwoede. Voorlopig wil ik me liever concentreren op ‘leuke dingen doen’, want nu kan het nog! Hihi.

5. “Ik moet nog zoveel regelen!”
Soms krijg ik een kleine paniekaanval als ik bedenk dat ik nog best wel veel moet regelen. De geboortekaartjes zijn geregeld (hoewel ik nog alle adressen moet verzamelen), ik ben druk bezig met de laatste baby-wasjes en de grootste spullen (bedje, commode, box, wandelwagen, autostoeltje etc.) hebben we gelukkig nog. Maar toch heb ik het gevoel dat ik nog heel veel moet doen en regelen!

Zwangerschap - gedachten

6. “Oh ja.. Dit had ik de vorige keer ook!”
Een van die vele voorbeelden is ‘s nachts wakker worden (meestal tussen 03.30 uur en 05.00 uur) en dan het gevoel hebben dat je een complete marathon kunt lopen, omdat je je zo ontzettend fit voelt. En verder.. Zie punt 1, punt 2 en punt 7. 😉

7. “Wat gaat dat toiletpapier opeens snel!”
Jup.. Honderd keer per dag plassen is echt geen overbodige luxe op dit moment!

8. “Oh lekker, woensdag gaat Madame naar het kinderdagverblijf!”
Ik heb het nu tijdens mijn zwangerschapsverlof echt ontzettend gezellig met Madame en vind het heerlijk dat ik deze laatste weken nog zo enorm van en met haar kan genieten. Maar ik vind het stiekem ook heerlijk dat ze nog één dag in de week naar het kinderdagverblijf blijft gaan. Dat geeft mij net een beetje extra rust en dan kan ik voor mijn gevoel net de laatste dingetjes regelen.

warmte tijdens zwangerschap

Lees ook: Zwangerschapsverlof!

9. “Hoe gaan we het straks in godsnaam allemaal doen!?”
Soms heb ik echt geen idee hoe we het straks allemaal gaan doen. Een baby, borstvoeding, slapeloze nachten, kraamvisite, een drukke peuter en noem het allemaal maar op.. Soms zie ik er een klein beetje tegenop. Maar daarna denk ik gelukkig weer heel snel: “Als al die anderen het kunnen, kunnen wij het ook!” 

10. “Mijn ideale kraamcadeau zou zijn…”
Een broodje carpaccio van De Dominee (zie artikel Toerist in eigen stad: Oldenzaal). Met een droge witte wijn graag, of een verfrissend koud biertje, of een roseetje of een…. Hihihih. En als ik dat op heb; lust ik wel een stokbroodje met filet American.

 

Meer lezen:

 

No Comments
Leave a Reply