Ukkiegeniet

Wereld Borstvoeding Week (+ mijn tips)

  • By
  • 6 augustus 2017
  • Sticky
borstvoeding

Het is nu Wereld Borstvoeding Week en dat zorgt er voor dat ik, onder andere via social media, ontzettend veel verhalen én discussies tegen kom over borstvoeding. Zo kwam ik ook dit artikel tegen op Lindanieuws.nl. In dit artikel vertelt de Britse journalist Lizzy Davies dat we niet alleen de mooie kanten van borstvoeding moeten vertellen, maar juist ook de nadelen. Want het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Vervolgens las ik de hele discussie hierover op de Facebook-pagina van LINDAnieuws.

Saar is alweer bijna 4 weken oud en dat betekent dat ik ondertussen ook alweer bijna 4 weken borstvoeding geef.. Niet per se een onderwerp waar ik heel veel over wil vertellen. Maar aangezien het Wereld Borstvoeding Week is en ik dit (deels herkenbare artikel) tegen kwam, vond ik het toch een blogartikel waard..

Afbeelding komt van Shutterstock.

Ik vind borstvoeding geven (soms) ook zwaar!
Ik ben ontzettend blij dat ik borstvoeding kan geven én dat Saar er zo ontzettend goed op groeit. Ze is heel rustig en tevreden, slaapt bijna de hele dag en drinkt gelukkig ook erg goed. Voor mij alleen maar tekenen dat het goed gaat met haar en dat borstvoeding geven dus een goede keuze was. Daarnaast is het toch elke keer een extra knuffelmomentje!

En eigenlijk heb ik niks te klagen; ik heb gelukkig geen borstontstekingen, tepelkloven en noem alle andere klachten en kwaaltjes allemaal maar op.. *snel afkloppen!* Maar toch vind ik het soms behoorlijk zwaar.. Tijdens de voeding heb ik vaak het gevoel dat letterlijk al mijn energie naar haar gaat! Vooral op de dagen dat ze extra veel wil drinken ben ik vaak ontzettend moe. Ik noem mezelf regelmatig Mevrouw Campina, hihi. En het idee dat ze ‘afhankelijk’ is van mij voelt soms ook als een grote verantwoordelijkheid.

borstvoeding
Afbeelding komt van Shutterstock.

Mijn tips voor borstvoeding geven
Nogmaals: begrijp me niet verkeerd.. Ik ben erg blij dat ik haar borstvoeding kan/mag geven en ik doe het natuurlijk graag! Met dit artikel wil ik zeker geen discussies aan gaan. Ik begin met borstvoeding.. Maar zodra ik weer aan het werk ga, stap ik waarschijnlijk (deels) over op flesvoeding.

Met deze dingen wordt borstvoeding geven voor mij in ieder geval een stuk aangenamer.

  • Fijne voedingsbh’s: Niks zo irritant als voedingsbh’s die niet lekker zitten. Ik mocht er een paar uitzoeken van Noppies en ik ben er helemaal blij mee! Ze zitten goed en vooral comfortabel, dat scheelt enorm!
  • Een voedingskussen: Een voedingskussen is ideaal om te ondersteunen en zorgt er (deels) voor dat je in een goede houding zit. Ik vond zo’n voedingskussen trouwens ook erg fijn om mee te slapen tijdens de zwangerschap!
  • Rust!: Zelf vind ik het erg prettig om zoveel mogelijk rust te hebben tijdens de voedingsmomenten. Ik heb er (helaas) niet altijd invloed op, maar ik probeer altijd zoveel mogelijk rust om mij heen te hebben.

En nu ben ik benieuwd!
Ik ben ontzettend benieuwd naar jouw tips voor borstvoeding.. Wat zorgt er volgens jou voor dat borstvoeding geven een stukje aangenamer wordt?

 

Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen. Echter lees je hier alleen mijn persoonlijke mening.
Meer informatie over samenwerkingen kun je lezen in mijn disclaimer.

 

No Comments
Leave a Reply