Ukkiegeniet

De Negen Maanden Beurs: Mijn vooroordelen en wat ik er van vond..

 • By
 • 21 februari 2018
Negen Maanden Beurs

Ik heb altijd vooroordelen heel veel vooroordelen over de Negen Maanden Beurs. Toen ik zwanger was van Fenne wilde ik er ook absoluut niet naar toe. Daar had ik destijds totaal geen behoefte aan. Vorig jaar was ik tijdens de Negen Maanden Beurs zwanger van Saar en ging ik toch naar deze beurs toe. Ik was nieuwsgierig of al mijn vooroordelen klopten en ging er naar toe met mijn zusje en mijn (destijds ook zwangere) vriendinnetje.

Afbeelding komt van Negenmaandenbeurs.nl.

Vooroordeel 1: Het is belachelijk druk
Van te voren wist ik al dat dit vast geen vooroordeel zou zijn, maar gewoon de waarheid. En dat was het ook. Het is er ontzettend druk! En dan ben ik nog niet eens in het weekend geweest.. Ik kan me voorstellen dat het dan nog drukker is.

Vooroordeel 2: Het is een groot mutsenfestijn
Dit klinkt ook meteen als een echt vooroordeel, maar ik had echt het idee dat hier alleen maar saaie en suffe moeders rond zouden lopen. Moeders (to be) die geen make-up meer dragen (‘omdat ze moeder zijn’) óf juist veel te veel (‘omdat ze moeder zijn’). Moeders (to be) die met Huishoudbeurs-trolleys over de beursvloer lopen te sjokken en ondertussen overal naar kijken, behalve naar de mensen voor zich. Ik dacht echt dat ik zo’n 3x per minuut een botsing zou hebben..

In principe viel dit nog wel mee.. Tuurlijk lopen er heel veel ‘mutsen’ rond die nergens op letten en we moesten ook regelmatig oppassen dat we niet omver gereden werden door al die trolleys. Mijn zusje beweerde vorig jaar zelfs dat ze er blauwe scheenbenen aan over gehouden had. 😉

Negen Maanden Beurs

Vooroordeel 3: Er zijn zoveel onzin-spulletjes te koop!
Ik was er van overtuigd dat 80% van de stands onzin zouden verkopen. En dat ik honderd keer zou horen ‘Maar je wilt toch het allerbeste voor je kind?’..

Dit was echt een vooroordeel! Tuurlijk staan er stands met producten die je niet echt nodig hebt voor je kindje.. Maar ik ontdekte er ook heel veel leuke spulletjes en bedrijven. Zo ontdekte ik daar het 9 maanden menu van Ekomenu en liet ik een prentenboek signeren voor Fenne.

Conclusie
Ik heb vorig jaar een hele leuke dag gehad op de Negen Maanden Beurs. En dit was écht tegen al mijn verwachtingen in.. Tuurlijk heb ik me geërgerd aan de trolleys en de drukte, maar verder vond ik het erg leuk. Dit jaar heb ik ook diverse uitnodigingen gehad om weer te gaan, maar ik heb er helaas geen tijd voor. En stiekem vind ik dat nog een beetje jammer ook!

Praktische informatie
De Negenmaandenbeurs is de grootste beurs op het gebied van zwangerschap en baby’s, speciaal voor jonge ouders en papa’s en mama’s to be. Van 21 t/m 25 februari 2018 wordt de RAI Amsterdam omgetoverd tot een groot baby-walhalla waar je inspiratie op kunt doen op het gebied van verzorging, voeding, speelgoed, veiligheid, kinderkamers en nog veel meer!

Openingstijden

 • Woensdag 21 februari: 11.00 – 18.00 uur
 • Donderdag 22 februari: 11.00 – 22.00 uur
 • Vrijdag 23 februari: 11.00 – 22.00 uur
 • Zaterdag 25 februari: 11.00 – 18.00 uur
 • Zondag 25 februari: 11.00 – 18.00 uur

Entreekaarten zijn al vanaf € 15,95 (incl. de korting) te koop via de website van de Negenmaandenbeurs.

 

2 Comments
 • Bertine

  Jammer dat je dit jaar niet kunt gaan! Ik ben nog nooit op de 9maandenbeurs geweest, wel op de huishoudbeurs zelf! Ik vind dat altijd heel erg leuk. Al sla ik dit jaar ook over… misschien volgend jaar weer!

  • Maud

   Jaa, heel jammer! Volgend jaar wil ik écht gaan en het van te voren allemaal ook wat beter plannen. Hihi.

Leave a Reply