Ukkiegeniet

Fenne ging voor het eerst naar school! | Een blog van een emo-mama..

  • By
  • 3 juni 2019
  • Sticky
Voor het eerst naar school - Maudgeniet.nl

Kleine meisjes worden groot.. Ondertussen kan ik wel zeggen dat alle cliché’s over het moederschap waar zijn. Gisteren was ik nog zwanger van Fenne en vandaag mocht ze voor het eerst naar school. Dé grote dag voor haar, de dag waar ze al weken (of eigenlijk maanden!) naar uit keek.. Vandaag was het dan eindelijk zo ver en mocht ze eindelijk voor het eerst naar school!

Voor het eerst naar school: dat is toch wel een dingetje..

Zelf zag ik er al weken (maanden!) tegen op dat ze naar school zou gaan. Mijn kleine meisje, opeens naar school.. Op donderdag en vrijdag geen chille ‘meisjesdag’ meer, geen leuke spontane uitstapjes met allebei de meisjes meer.. Soms voelde het zelfs een beetje dat ‘mijn kleine grote meid’ mij ging verlaten. En tuurlijk! Ik weet dat het er bij hoort, dat groter worden en voor het eerst naar school gaan enzo, maar toch.. Mijn emo-moederhart had het er soms moeilijk mee, een soort verlatingsangst…

Daarnaast maak(te) ik me ‘zorgen’ of ze het wel zou trekken. Madame is namelijk een behoorlijke slaapkop, vrijwel elke middag doet ze nog een dutje. Een middagslaapje van 2,5 uur is écht geen uitzondering. Hoe gaat ze het overleven zonder die middagslaapjes!? Dat is nog even de grote vraag, maar gelukkig kunnen we haar nog regelmatig een dagje in huis houden om bij te komen van die drukke dagen op school.

En tsja.. Sorry hoor lieve mede-moeders op het schoolplein, ook daar zag ik tegen op. Het geklets en ‘geroddel’ met en over andere moeders; ik had er nogal een clichébeeld van in mijn hoofd. Een beetje a la De Luizenmoeder. (Bij nader inzien viel dit enorm mee en kom ik hier -voor nu- even op terug!)

En aan de andere kant keek ik er ook wel een beetje naar uit, qualitytime met Saar.. Tijd alleen met Saar, dat ken ik bijna helemaal niet! De laatste weken hadden Fenne en Saar regelmatig echte zusjes-ruzies.. Gekibbel om werkelijk waar helemaal niks; soms behoorlijk vermoeiend. Nu Fenne naar school gaat, haar eigen dingetje heeft en Saar niet ‘be-moederd’ wordt door Fenne hoop ik dat dat ook juist weer een beetje rust gaat geven in huis!

Lees ook:  Gratis voor groep 1 – Unboxing ‘Mijn Schoolbox’

Voor het eerst naar school - Maudgeniet.nl

Enthousiaste stuiterbal!

Zelf had Fenne er zo ontzettend veel zin in. Ze is nu vier, een grote meid, klaar om voor het eerst naar school te gaan. Gisteravond had ze al zorgvuldig bedacht welke kleren ze aan zou doen, welk fruit er mee moest en wat ze op de boterham voor de lunch wilde. Vanmorgen om 06.05 uur kwam ze stuiterend onze slaapkamer binnen: “Maaamaaa! Maaaamaaa! Ik ga vandaag naar school!” Om 08.00 uur riep ze keihard dat ze klaar was om naar school te gaan en om 08.15 uur fietsten we dan eindelijk naar school.

Waar ik had verwacht dat ze verlegen zou gaan doen of de hele klas bij elkaar zou huilen, bleek het tegendeel waar te zijn. Dol enthousiast hing ze haar jas en haar tas op, liep ze de klas in en ging vast zitten in de kring. Ze begon meteen met andere kindjes te kletsen en vertelde vol trots dat ze een gekke mama heeft (joh!). We kregen nog net een kus en een knuffel en toen mochten we eigenlijk wel gaan.. Madame was er écht helemaal klaar voor.

Om 14.15 uur stond ik op het schoolplein – vol spanning te wachten. Daar kwam mijn grote kleine meisje uit die grote school lopen, vol verhalen en wat heeft ze een geweldig leuke dag gehad! Ze wilde helemaal niet meer mee naar huis, zei iets in de trant van ‘Ga nog maar even met de juf kletsen, want ik ben nog niet klaar met spelen!’ en weg was ze weer..

Ik vond haar de laatste weken opeens zo groot geworden, maar nu het echt tijd was om voor het eerst naar school te gaan is ze nóg groter geworden. Een paar maanden geleden had ik niet kunnen bedenken dat kleine meisjes in een paar uur tijd zo groot kunnen worden! Totdat ze ‘s middags uitgeteld op de bank gaat liggen, heel eventjes is ze dan toch nog mijn kleine meisje.

No Comments
Leave a Reply