Genieten Ukkiegeniet

De verlanglijstjes van Fenne (4 jaar) en Saar (2 jaar) | Sinterklaas cadeau’s

 • By
 • 31 oktober 2019
 • Sticky
Sinterklaas kleding - Maudgeniet.nl

Waar Fenne vorig jaar helemaal niks had met de Sinterklaas-periode en er maar weinig over wou weten, raakt ze er nu maar niet over uitgepraat. Regelmatig klikt ze een Sinterklaas-liedje aan op YouTube, ze eet maar al te graag pepernoten (en dat snap ik) en ze vraagt meerdere keren per week wanneer Sinterklaas nou in Nederland komt. Super leuk dat ze zo enthousiast is, want zelf vind ik het Sinterklaas feestje het allerleukste feest voor kinderen wat er maar is. Zelfs ik ben soms een beetje zenuwachtig voor een ontmoeting met Sinterklaas en ik kan niet wachten tot de intocht begint en we met z’n allen voor de televisie kruipen met warme chocolademelk en pepernoten. Kom maar op met dat leuke feestje!

De uitgelichte afbeelding is nog een afbeelding van vorig jaar. Kijk de meisjes daar eens schattig zijn!

Verlanglijstjes knutselen..

Vroeger kregen we altijd een boek in huis van een speelgoedwinkel en soms zelfs van meerdere speelgoedwinkels. Als kind kon ik me daar uren mee vermaken. Alles wat ik graag wilde hebben of wat me überhaupt maar een beetje leuk leek, daar zette ik mijn naam of letter bij. Ik checkte dan ook regelmatig wat mijn zusje had gedaan en streepte soms zelfs haar naam of letter door, haha. (Sorry zussie!) Fenne en Saar zijn nog niet zo bezig met verlanglijstjes en stiekem ben ik daar heel blij om. Ik zou echt niet weten hoe ik met die ruzies om zou moeten gaan, als ze ook maar een klein beetje op mij lijken.. 😉

Maar misschien gaan we er binnenkort wel eens voor zitten. Pakken we het grote boek van de speelgoedwinkel erbij en gaan we hun verlanglijstjes samen knutselen. Sinterklaasliedjes op de achtergrond en een grote bak pepernoten erbij, ik zie het al helemaal gebeuren. 😉 Onlangs vroeg ik aan Fenne wat ze graag wilde krijgen van Sinterklaas en daar kreeg ik eigenlijk een heel minimaal antwoord op. Ze wil graag een knikkerbaan en nieuwe schoentjes voor Jonas (de pop). Verder wil ze eigenlijk niet zo veel, want (haar woorden) ‘dan kan Sinterklaas beter extra speelgoed kopen voor kindjes die niet zoveel speelgoed hebben‘. DE SCHAT! Toch verdient ze natuurlijk wel een paar leuke cadeautjes.. Saar beseft het hele Sinterklaas-gebeuren denk ik nog niet zo, dus ik heb haar nog niks gevraagd. Haha!

De verlanglijstjes van Fenne en Saar

Ik heb het er thuis nog niet echt over gehad met Jasper, maar ik denk dat wij een budget hanteren van zo’n € 30 a € 35,- per kind. Dat is dan het bedrag inclusief de schoencadeautjes.. Vaak vieren we Sinterklaas tegelijk met de opa’s en oma’s en ook daar heeft Sinterklaas vaak cadeautjes achter gelaten. 😉 We willen dus vooral niet dat ze veel te veel krijgen, want dat is eigenlijk nergens voor nodig. Wellicht dat Sinterklaas ook wat praktische cadeautjes kan geven, zoals nieuwe sloffen of nieuwe handschoenen o.i.d.

De meiden zijn allebei dol op knutselen, puzzelen, rollenspellen en spelen met het keukentje. Daarnaast gaan ze (gelukkig) allebei ook heel graag naar buiten. Ik denk dat ik maar ga inhaken op die activiteiten of wellicht kiezen we iets uit van het speelgoed van het jaar. Daarnaast wil ik ze ook graag iets leerzaams geven, iets waarmee ze steeds weer anders worden uitgedaagd. Ik heb nog geen idee wat precies. Voor nu heb ik een klein beginnetje gemaakt met de verlanglijstjes met spulletjes waarvan ik denk dat ze het leuk vinden. Grote kans dat er totaal andere dingen uitkomen als we de verlanglijstjes thuis gaan knutselen. 😉

Fenne:
 • Knikkerbaan
 • Schoentjes voor Jonas (heb ik al in huis!)
 • Gezelschapsspel
 • Strijkkraaltjes met bijbehorende vormpjes
Saar:
 • Leuke puzzel
 • Stickerboek, want Madame is dol op stickeren!
 • Hamertje Tik
 • Een pop die lijkt op Jonas (scheelt heel veel ruzie 😉 haha)

Tips gezocht!

Uiteraard ben ik heel nieuwsgierig naar jullie cadeautips voor een meisje van 4 jaar en een meisje van 2 jaar. Als jullie hele leuke aanvullende tips hebben, dan hoor ik dat natuurlijk heel graag. Je kunt dan een reactie achterlaten in de reacties hieronder.

Ik ben vooral ook heel benieuwd hoe jullie thuis om gaan met het grote feest van Sinterklaas. Wat is jullie budget per kind? Doen jullie alleen speelgoed of denken jullie ook aan praktische cadeaus? Vieren jullie het tegelijk met de opa’s en oma’s of doen jullie dat allemaal apart of misschien wel helemaal niet? Ik ben benieuwd naar jullie Sinterklaas feestjes!

1 Comment
 • Tineke

  Ik weet niet of je oudste van barbies houd. Als mijn dochter ooit Barbie`s wil, krijgt ze eerst poppen van Lottie. Ik vind het zulke mooie poppen, ze zijn gebaseerd op 9 jarige kinderen en stimuleren hobby`s en buitenspelen. Daarnaast is de verpakking van karton en kan je ermee knutselen na gebruik en gebruiken ze om te verpakken geen plastic.

Leave a Reply