Ukkiegeniet

Tips: een weekendje weg met kleine kinderen

  • By
  • 16 mei 2018
  • Sticky
Weekoverzicht / Maudgeniet.nl

Ik vind het heerlijk om regelmatig op pad te gaan. Van vakanties richting de zon tot dagjes uit in onze eigen regio. Maar ik ben ook een groot fan van een weekendje weg. Even een paar dagen in een andere omgeving zijn, genieten van de leukste plekjes en dat allemaal met mijn mooie gezin. De laatste tijd gingen wij regelmatig een weekendje weg en ook de komende maanden staat er nog van alles op de planning. Ik vind het leuk om mijn tips met jullie te delen!

1. Een goede voorbereiding is het halve werk!
En dit is écht waar.. Zorg ervoor dat je van te voren alles al in huis hebt wat je mee moet/wilt nemen. Niks is vervelender dan erachter komen dat je iets vergeten bent op het moment dat je het nodig hebt. Tijdens ons laatste weekendje weg was ik bijvoorbeeld schone kleren voor Saar vergeten. Oeps! #loedermoeder! 

Lees ook: Paklijst – een weekendje weg met een peuter en een baby

Slapen op ss Rotterdam / Maudgeniet.nl

2. Plan zo min mogelijk en weet dat het anders kan lopen
En hiermee bedoel ik natuurlijk niet dat je tijdens je weekendje niks kunt plannen. Maar plan bijvoorbeeld geen 4 uitjes op een dag. Wij houden het vaak bij een uitje per dag en ik probeer hier geen tijd aan te koppelen. Want jeetje, kleine kinderen kunnen echt enorm goed planningen door de war gooien. Die van mij tenminste wel. 😉 Fenne en Saar zijn enorm gehecht aan hun slaapjes en worden een klein beetje terror als ze niet (genoeg) slapen. Gelukkig worden de middagslaapjes van Fenne steeds minder.

3. Zoek een comfortabele en leuke accommodatie
Drie jaar geleden dacht ik dat ik nooit naar een vakantiepark zou gaan, ik had er een klein beetje vooroordelen over. Maar dit jaar zijn we al twee keer naar een vakantiepark geweest en daar hebben we beide keren een geweldig leuk weekend gehad. Geloof me.. Alle clichés zijn waar; als je kinderen het leuk hebben, heb jij het ook leuk! En laat een vakantiepark nou vaak heel veel leuke faciliteiten hebben. Grote speeltuinen (binnen én buiten), een zwembad en misschien zelfs wel een kinderboerderij. Feest! Een verblijf op een vakantiepark kun je bijvoorbeeld boeken via Parkvakanties.nl.

Weekoverzicht / Maudgeniet.nl

4. Eten en drinken
Bij ons in huis heeft er eigenlijk altijd wel iemand honger. #TeamNeverNotEating! Saar kan echt ontzettend boos en gefrustreerd zijn als ze honger heeft en ook Fenne wordt er totaal niet vrolijker op als ze een tijdje niks gegeten heeft. Kinderen van hun moeder, laat ik maar zeggen. Hihi. Wij nemen dus vrijwel altijd eten mee, meestal tussendoortjes om de trek (tijdelijk) te verminderen. Daarnaast vind ik het ook fijn om in de accommodatie een koelkast/minibar o.i.d. te hebben, waar ik de babyhapjes voor Saar in kan bewaren.

5. Leuke activiteiten voor jouw peuter
Bij punt twee hebben we al kunnen lezen dat je niet de hele dag moet volproppen met uitjes. Maar zeer zeker niet met uitjes waar je kind zich snel verveelt. Tijdens een citytrip wil ik altijd graag dingen zien en doen, maar we proberen het ook af te wisselen met uitjes die leuk zijn voor Fenne. Zo blijft het voor iedereen leuk!

 

Heb jij nog tips voor een weekendje weg met kleine kinderen? 

 

No Comments
Leave a Reply