Ukkiegeniet

Zo ziet ons spitsuur er ‘s avonds uit..

 • By
 • 1 mei 2018
 • Sticky
Badcape Zoocchini / Maudgeniet.nl

Ongetwijfeld herkenbaar voor vrijwel elke papa en mama. Bij ons is het eigenlijk vanaf 17.00 uur gewoon spitsuur in huis. En het wordt pas weer rustig als de kindjes in bed liggen, meestal dan. Want ook als zij in bed liggen, staat er vaak nog van alles op de planning (babyhapjes maken, sporten, bloggen, etc.). Ik zie regelmatig bij andere mamabloggers een ochtendritueel voorbij komen, die is bij ons zó chaotisch dat ik het niet eens kan beschrijven. Ons spitsuur in de avond lukt me denk ik wel.. 😉

17.00 uur
Tijd om te koken! Als ik ooit de loterij win, dan huur ik mijn eigen kok in. Ik vind het echt heel leuk om te koken, maar alleen als ik daar alle tijd en aandacht voor heb. Met een hongerige baby op de arm en een peuter aan mijn been, vind ik koken een stuk minder leuk. Nee hoor, ik overdrijf! Jasper is vaak om 16.00 uur al vrij en die houdt zich altijd bezig met de kindjes als ik aan het koken ben. Op de dagen dat ik werk, heb ik het zelfs zo luxe in huis dat hij kookt. Gewoon omdat hij eerder thuis is, zo fijn!

Spitsuur / Maudgeniet.nl

17.30 uur
Het mooiste moment van de dag; etenstijd! Wij hebben wel geluk met Fenne, zij is gelukkig een makkelijke eter en meestal ook gezellig aan tafel. Weinig gemopper en vaak is het ook nog gezellig! Saar eet meestal al iets eerder (lees: als de een kookt, geeft de ander Saar haar avondhap), maar zij zit natuurlijk wel gezellig bij ons aan tafel als wij eten!

18.00 uur
En nu wordt het allemaal wat ingewikkelder.. 😉 De peuter wil vermaakt worden, de baby kan haar draai niet meer vinden, de hond moet naar buiten en er moet opgeruimd worden. De borden in de vaatwasser, de pannen afwassen, het gasfornuis en het aanrecht schoonmaken, nog even met een doekje over tafel en vooruit.. Ook nog even met de stofzuiger door de keuken.  Als er nog tijd over is, lopen we nog even naar de speeltuin om de hoek; kan Fenne haar laatste energie er even uit rennen!

Lees ook: Mijn badritueel met Saar

Urtekram / Maudgeniet.nl

18.15 uur
Ik wil Fenne en Saar niet elke dag in bad of onder de douche doen, maar op maandagavond gaan ze eigenlijk allebei standaard onder de douche. Sinds kort wil Fenne alleen douchen en dat scheelt een hoop gedoe. Soms moeten we haar nog helpen met het uitspoelen van haar haren, maar verder lukt het haar al goed zelf. Fijn! Soms ga ik met Fenne douchen en geeft Jasper mij Saar aan, zodat ik haar ook even kan wassen.

Onlangs kregen we een setje van Urtekram met verzorgingsproducten voor de meisjes. Een setje voor Saar met zinkzalf, bodylotion en all-over wash en een setje voor Fenne met shampoo en douchegel. Urtekram is een merk uit Scandinavië met verzorgingsproducten die 100% natuurlijk zijn, de babylijn bevat zelfs geen parfum. Fijn! Fenne en Saar hebben allebei best een gevoelige huid, dus geen troep er op smeren vind ik erg belangrijk! We hebben alle producten van Urtekram uitgebreid getest en ik ben erg enthousiast. Vooral de zinkzalf vind ik erg fijn; deze is een stuk minder dik dan andere merken en dus smeert het veel fijner. Ideaal met al die doorkomende tandjes! 😉

18.45 uur
Dit is het moment dat Fenne wat tijd begint te rekken en nog even begint te spelen. 
Badcape Zoocchini / Maudgeniet.nl

Deze badcape kregen we trouwens van Kleine Giraf, het is van het merk Zoocchini en ik vind ‘m ontzettend leuk! Op de badcape zit een capuchon met een zebraprintje, er is plek om de handjes in te steken en er zit zelfs een zebra-staartje aan, zo leuk! Eigenlijk gebruiken wij deze voor het zwemmen, maar Fenne vind ‘m ook heerlijk als ze heeft gedoucht!

19.00 uur
Bijna bedtijd! De bekende vraag wordt gesteld: “Doe jij de peuter of de baby?” Meestal zorgt een van ons voor Saar en de ander voor Fenne, dit is per dag verschillend. Hihi. Saar krijgt nog een fles pap en gaat dan lekker naar bed. Fenne krijgt nog een stukje fruit en we lezen samen een boekje, daarna gaat zij ook lekker naar bed.

Lees ook: Het ritme van Saar (8 maanden)

19.30 uur
RUST!
Ondertussen hebben we alles bij elkaar zo’n 2,5 uur van alles gedaan, hoe heerlijk is het om dan lekker rustig op de bank te ploffen. Meestal kruip ik toch liever achter mijn MacBook om een paar foto’s te bewerken en/of een paar blogs weg te tikken. Ook spreek ik ‘s avonds nog regelmatig iets af of ga ik nog even lekker sporten. Maar ons spitsuur zit er dan in ieder geval op! 😉

 

Is het bij jullie in huis ook altijd spitsuur in de avond? Ik ben ontzettend benieuwd!

 

4 Comments
 • Nicole Orriëns

  Toen de kinderen nog jonger waren wel. Nu valt het wel mee. Bij ons gingen ze altijd na Sesamstraat naar bed. Dat was destijds 18.30.

  • Maud

   Aaah, dat is een fijne tijd. Lekker op tijd rust voor papa en mama! 😉

 • Lisa

  Ik houd mn hart vast voor de dag dat ik terug ga werken… Dan komen we om 18u ten vroegste thuis. Wordt nog interessant! 😉

  • Maud

   Haha, als dat het ritme is wat jullie gewend zijn, dan is dat vast geen probleem! Geniet nog even van je vrije tijd! 😉

Leave a Reply