Dagje uit Spelen Ukkiegeniet

Een middagje naar De Winter Waarbeek in Hengelo

  • By
  • 27 december 2017
  • Sticky
Winter Waarbeek in Hengelo - Maudgeniet.nl

Ik ken De Waarbeek alleen maar van de (zomerse) speeltuin en dan vooral van vroeger toen ik nog een klein Maudje was.. Als klein kindje gingen we hier regelmatig naar toe en dan hadden we de grootste lol. De laatste keer dat ik er was, was tijdens mijn diploma-uitreiking. Maar toen gingen we natuurlijk niet naar het familiepretpark, maar gingen we hier met z’n allen eten. De laatste keer dat ik echt in het familiepretpark was, kan ik me niet meer herinneren.

Winter Waarbeek in Hengelo - Maudgeniet.nl

Tijdens deze kerstvakantie is Familiepretpark De Waarbeek weer geopend. Wij gingen er Tweede Kerstdag naar toe en hebben een heerlijke middag gehad! Drie ‘zondagen’ achter elkaar betekent al snel ‘drie dagen hangen’ en met een peuter in huis is dat verschrikkelijk. Als je oorlog met een peuter wilt, moet je vooral drie dagen in huis blijven en helemaal niks gaan doen. 😉 Wij wilden graag oorlog met Madame voorkomen en besloten om De Winter Waarbeek te ontdekken.

Winter Waarbeek in Hengelo - Maudgeniet.nl

De weersvoorspelling voor deze dag was 9°C met een zonnetje, maar uiteindelijk voelde het veel kouder! Dus dik ingepakt gingen we richting De Waarbeek.. Normaal gesproken vindt Fenne het een beetje eng (of zoals ze zelf zegt ‘pannend’) om in attracties te gaan. Maar deze keer was dat geen probleem! Ze wilde eigenlijk overal wel in en ze had de grootste lol!

Samen met papa maakte ze een rondje in de oldtimers en de botsauto’s. En uiteraard hebben we minstens acht rondjes in de draaimolen gedaan. Ze wilde zelfs wel samen met papa in de rodelbaan en ze vond het helemaal geweldig want hij ging ‘so sneellll mama!’, hihi. Ook was er nog een plek voor om marshmallows te roosteren bij het kampvuur.

Winter Waarbeek in Hengelo - Maudgeniet.nl

Opwarmen met warme chocolademelk, patatjes en kroket!
Aangezien het behoorlijk koud was, besloten we om ons even op te warmen met warme chocolademelk. Een feestje voor Fenne natuurlijk! Maar toen de warme chocolademelk op was, hadden we het nog steeds koud. En dus besloten we om even naar het pannenkoekenhuis te gaan. Daar kreeg ze patatjes met een kroket en dat maakte de dag natuurlijk helemaal compleet.

In het pannenkoekenhuis kon ze ook nog spelen met de megablokken en in de Indoor Speelhal waar ze kon klimmen en klauteren, zo leuk! Ik kan niet wachten tot het zomer is en we ook de andere attracties kunnen uitproberen met haar.

Winter Waarbeek in Hengelo - Maudgeniet.nl

Praktische informatie
De Winter Waarbeek is van 26 t/m 30 december 2017 en van 2 t/m 7 januari 2018 geopend. Het familiepretpark is dan geopend van 11.00 uur tot 16.00 uur. Uiteraard is er na die tijd nog wel gelegenheid (tot 19.30 uur) om pannenkoeken te eten bij het naastgelegen pannenkoekenhuis! Kaartjes kosten € 7,50 per persoon. Kinderen tot en met 1 jaar hebben gratis toegang tot het park. Houd er rekening mee dat niet alle attracties geopend zijn.

Meer informatie over De Winter Waarbeek vind je op de website. Overigens kun je daar ook alvast de tickets bestellen!

No Comments
Leave a Reply