Spelen

Wandelen in Twente met kinderen: De OERRR-route in De Lutte

  • By
  • 4 september 2018
  • Sticky
Wandelen in Twente met kinderen - Maudgeniet.nl

Als je bij ons thuis de hoek om gaat, zijn we echt heel snel in het bos. We gaan hier regelmatig even wandelen of juist een stukje fietsen, Fenne vindt het zo leuk om in het bos te zijn! Maar ik wil juist wel een keer naar een ander mooi bos om te wandelen met de meisjes en dus gaan we op zoek naar een leuke route om te wandelen in Twente met kinderen. Via Instagram doe ik een oproepje naar leuke plekken om te wandelen in Twente met kinderen en ik krijg zo veel leuke tips! Maar dit zijn bijna allemaal plekjes waarvoor we best nog wel een stukje moeten rijden en daar heb ik juist geen zin in. Ik duik achter de laptop en voor we het weten rijden we richting De Lutte.

Wandelen in Twente met kinderen

Op sommige dagen zijn de kindjes wat hangeriger dan andere dagen en juist dan vind ik het fijn om lekker met ze naar buiten te gaan; er lekker op uit in het bos en gewoon gaan met die banaan! Ik heb het al honderd keer gezegd en ik blijf het ook nog zeggen: Twente is mooi, zó mooi! Ik ben echt heel blij dat we in dit mooie stukje van Nederland wonen en ik vind het dan ook heel erg leuk om steeds weer nieuwe plekjes te ontdekken, zeker op de dagen dat de kindjes wat hangeriger zijn. Lekker naar buiten!

Gelukkig hebben we hier heel veel mooie plekjes en wandelroutes in de buurt waar we lekker kunnen wandelen in Twente met kinderen. Een van die leuke routes is De tocht van OERRR.

Lees ook: Pannenkoeken eten bij De Stroper in De Lutte

 

Wandelen in Twente met kinderen - Maudgeniet.nl

De tocht van OERRR

De tocht van OERRR is een route van zo’n 2 kilometer lang (of kort, hoe je het noemen wilt) en begint bij Pannenkoekenrestaurant De Stroper. Tijdens de route kom je verschillende OERRR-bordjes tegen; alleen dat is natuurlijk al een heel leuk spelletje. Bordjes zoeken, kijken waar de pijl naar toe gaat en vervolgens die kant op lopen óf racen met de loopfiets. Onderweg komen we op verschillende mooie plekjes terecht, waaronder een Mariakapel en een oude hooischuur op Erve Middelkamp. En tussen al die verschillende punten is het heerlijk om door het bos te wandelen. We komen omgevallen bomen tegen waar we overheen kunnen lopen, we zoeken naar de laatste paar bramen die er nog zijn en Fenne racet door het bos met haar loopfiets. Ondertussen proppen we een soepstengel bij Saar in de mond en dan is zij ook tevreden, wat een topdag!

Wandelen in Twente met kinderen - Maudgeniet.nl

We zijn bijna drie kwartier onderweg en komen maar een paar andere mensen tegen, wat fijn! Ook goed om te weten: de route is redelijk buggyproof! Wij hebben eigenlijk maar een simpele buggy; niet per se een buggy die geschikt is voor diverse outdoor activiteiten. Maar tijdens deze route gaat het gewoon goed met de buggy, ondanks dat we midden door het bos heen gaan. Ik zou Maud niet zijn als ik niet af en toe tegen een paar boomwortels aan knal, maar dat mag de pret niet drukken. Als we klaar zijn met wandelen, drinken we nog een ranja bij het pannenkoekenrestaurant en dan zit onze middag in de natuur er weer op.

Conclusie: deze OERRR-route is zeker een aanrader als je wilt wandelen in Twente met kinderen!

Praktische informatie over de OERRR-tocht

Wij kochten de OERRR-tocht bij Pannenkoekenrestaurant De Stroper. Als je lid bent van Natuurmonumenten kost deze route € 2,50, anders betaal je € 5,00. Na het wandelen kun je -op vertoon van de route- een glaasje ranja ophalen bij De Stroper. Meer informatie over deze route vind je op de website van Natuurmonumenten.

Wandelen in Twente met kinderen - Maudgeniet.nl

 

1 Comment
Leave a Reply