Spelen

Een kijkje bij ons achter de schermen: de speelhoek van Fenne en Saar

  • By
  • 23 november 2018
  • Sticky
Speelhoek - Maudgeniet.nl

Afgelopen week was ik een dagje vrij op de dag dat de meisjes naar het kinderdagverblijf waren. Ik vind het soms zo fijn om een hele dag alleen in huis te zijn: kindjes naar het kinderdagverblijf, Jasper naar het werk en ik kan ongestoord mijn eigen ding doen. Dit keer nam ik een dagje vrij om onder andere de speelhoek van Fenne en Saar op te ruimen. Oooohh, dit was zo nodig!

Bekijk ook eens de speelhoek bij Laura thuis!

Veel te veel speelgoed!

Met twee kleine meisjes hebben we echt veel te veel speelgoed in huis. Zeker met een bloggende mama! Al weken (maanden!) stoor ik me aan deze hoek.. Dus het wordt de hoogste tijd om het speelgoed eens uit te zoeken. Is alles nog compleet? Of zit er misschien ook kapot speelgoed tussen? Zitten er dingen tussen waar ze nooit meer mee spelen? Of waar ze het bestaan niet (meer) van weten? Hoppakeee, weg er mee! De decembermaand staat voor de deur en we weten allemaal dat er dan nog meer speelgoed bij komt…

Dus op mijn vrije dinsdagmorgen begin ik met het uitzoeken van de speelhoek. Oeps! Er is zoveel meer dat weg kan, dan ik had gedacht! Ik zoek puzzels uit, check de vele boekjes, zoek me een ongeluk naar stukjes memorie en vervolgens bedenk ik wat ik ga doen met al die grote speelgoed-dingen (lees: wheelybug, poppenwagen, zoef zoef dierenhotel, skippybal, bakken Duplo en nog veel meer). Ik zet de grote dingen allemaal -heel netjes- in een hoek en ga verder met uitzoeken. Na ruim een uur, heb ik drie vuilniszakken vol speelgoed. Speelgoed wat kapot is of niet meer compleet, maar ook speelgoed waar we andere kindjes blij mee kunnen maken.

De speelhoek van Fenne en Saar

De speelhoek van Fenne en Saar is echt letterlijk een speelhoek.. Onze woonkamer is L-vormig en het korte stukje van de L is de speelhoek van Fenne en Saar. Het idee was ooit dat ze daar zouden gaan spelen, zodat we niet alle troep in de woonkamer zouden hebben. Haha! What was I thinking? De meisjes spelen altijd overal met het speelgoed dat ze hebben, ook in de keuken en zelfs op de bank. Misschien dat we ze maar eens moeten heropvoeden hierin..

Hoe die speelhoek er dan precies uit ziet?
We hebben een soort IKEA-hack gemaakt met het Stuva-opbergsysteem. We hebben de rolbak met daarover heen een blad van de bouwmarkt. Dit blad hebben we vast gemaakt aan de muur et voila.. We hebben een tafeltje! Naast de rolbak staat overigens ook nog een klein opbergkastje voor alle boekjes. Deze IKEA-hack staat aan de ene kant en aan de andere kant staat een laag tafeltje waar ze ook aan kunnen spelen. Verder is er nog heel veel ruimte om te spelen met de Duplo of wat dan ook! Het krijtbord wat Fenne en ik samen hebben gemaakt (leuke DIY!), staat er ook te pronken en we hebben nog letter-stickers op de muur geplakt. Verder wil ik het rustig houden, zonder veel kleurtjes en poes pas.

Speelhoek - Maudgeniet.nl

Weer een opgeruimde speelhoek!

Goed nieuws! Want na een ochtendje uitzoeken, weggooien, stofzuigen en schoonmaken hebben we weer een hele nette speelhoek. Het speelgedeelte in de woonkamer is weer rustig en staat (gelukkig) niet meer vol met honderden felle kleuren die vloeken bij elkaar. Tot nu toe hebben ze nog niet door gehad dat ik heel veel dingen heb weg gedaan. Nog eventjes volhouden en ze denken er echt niet meer over na!

Extra leuk!
Toen Jasper thuis kwam, schrok hij zich rot.. Een opgeruimde speelhoek lijkt wel een wereldwonder! Om de speelhoek extra leuk te maken, hingen we nog twee toffe posters van het merk ViSSEVASSE op. Dit Deense merk heeft prachtige posters, allemaal met hele mooie en rustige illustraties. De illustraties ‘Ocean view’ en ‘Walk and talk’ vond ik perfect passen bij ons. Niet omdat wij perse elke dag op het strand zijn (vrijwel nooit), maar wel omdat we graag naar buiten gaan. De posters maken de speelhoek niet alleen af, maar het geeft ook nog eens een rustig effect. Ik koos trouwens ook heel bewust voor twee verschillende formaten, zodat het er rustig en een beetje speels uit ziet. Ik ben er zo blij mee!

Waar spelen Fenne en Saar dan vooral mee?

Nu Saar wat ouder wordt, beginnen Fenne en Saar steeds meer samen te spelen. Dit vind ik zó leuk en gezellig. Ze spelen heel veel samen met de Duplo en de Biobuddi, maar ook met de Zoef Zoef Dieren en Toet Toet Auto’s. Fenne heeft een speelgoed boodschappenwagentje, houten fruit om te snijden en ontelbaar veel mini boodschapjes, ook daar zijn ze samen heel erg druk mee. Boekjes zijn ook nog altijd favoriet bij beide dames en daar ben ik stiekem dan ook wel weer blij mee. Het is zo gezellig om samen een boekje te lezen!

Maar ze spelen natuurlijk niet altijd alleen maar samen. Fenne is bijvoorbeeld gek op knutselen, maar als ze dit samen doet pakt Saar alles af of maakt ze het kapot. 😉 Nu Fenne wat groter wordt, speelt ze ook steeds meer met het beetje Playmobil dat ze heeft. Daarnaast speelt ze heel veel rollenspellen en speelt ze regelmatig met haar pop Lilly of pakt ze haar dokterskoffertje. Dat koffertje is alleen van ellende uit elkaar gevallen en alles was kapot, dat setje was al zo oud.. Als kind heb ik daar al veel gespeeld, dus kun je nagaan.. 😉 Dus die heb ik tijdens mijn opruimwoede stiekem weggegooid, maar gelukkig krijgt ze met het grote Sinterklaas-feest een nieuwe, volgens mij!

Speelhoek - Maudgeniet.nl

Saar speelt juist weer regelmatig met haar puzzeltjes, maar die zijn veel te makkelijk voor Fenne – dus saai voor haar! En we zien Saar regelmatig rondlopen, spelen en stapelen met de regenboog van Grimm’s. Die vind ik zelf vooral ook erg leuk! En uiteraard speelt Saar ook met heel veel dingen die absoluut niet de bedoeling zijn (lees: billendoekjes, -schone- luiers, schoenen, eten en kaarsen bijvoorbeeld). Daarnaast zijn beide meisjes helemaal weg van het Ikea keukentje wat inmiddels ook in de speelhoek staat. Collegablogger Pauline heeft een leuk artikeltje geschreven om je ikea keukentje te pimpen!

En jup.. Als de meisjes spelen met het vele speelgoed, dan ligt de kamer dus wel helemaal vol met fel gekleurd speelgoed. 😉 Weg rust!

Hebben jullie een speelhoek in de kamer? Ik ben benieuwd hoe die er dan uit ziet!

Speelhoek - Maudgeniet.nl

Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen. Ik ga geen samenwerkingen aan die niet passen bij mij of bij Maudgeniet.nl. Je leest hier uiteraard alleen mijn persoonlijke mening. En jaaa.. Sorry voor de slechte foto’s! Maar het is “Crappy Light Season” en deze hoek heeft al veel te weinig daglicht. Meeuuhh!

1 Comment
  • nicole orriens

    Toen de kinderen nog klein waren hadden we dat inderdaad. En een aantal planken in de boekenkast waren voor de kinderen.

Leave a Reply