Spelen

Het leukste speelgoed voor poppenmama’s!

  • By
  • 18 februari 2019
  • Sticky
Speelgoed voor poppenmama's / Maudgeniet.nl

Ik had wel gedacht dat Fenne het leuk zou vinden om met een pop te spelen. Maar dat Fenne en haar pop onafscheidelijk zouden worden, had ik dan weer niet verwacht. Overal waar we gaan en staan, moet de pop mee op sleeptouw. Als we naar opa en oma gaan, als we een stukje gaan wandelen, als we boodschappen gaan doen -Jonas de pop gaat overal mee naartoe! En juist omdat ze zo druk bezig is met haar pop, ging ik op zoek naar het leukste speelgoed voor poppenmama’s!

Lees ook: En toen hadden we opeens een echte poppenmama in huis!

Fenne’s pop heet dus Jonas, een echte jongenspop en het is echt helemaal haar kindje. Hij moet dus overal mee naar toe (en mocht zelfs een dagje mee naar het kinderdagverblijf!), maar ook thuis wordt er goed voor de pop gezorgd. Ondertussen hebben we al best veel leuke poppenaccessoires bij elkaar gezocht, zodat ze als een echte mama voor haar baby kan zorgen. Maar als ik Fenne mag geloven is de collectie voor Jonas nog lang niet compleet. Aangezien Fenne over een paar maandjes jarig is, is het natuurlijk hartstikke leuk om speelgoed voor poppenmama’s op haar verlanglijstje te zetten!

poppenmama - Maudgeniet.l

Poppenbedje

Toen Saar 1 jaar werd, kreeg ze van opa en oma een hele leuke poppenwagen. Een prachtig exemplaar van hout in de kleuren wit met grijze stippen, redelijk basic maar oh zo stoer en lief tegelijk! Toen Jonas in ons gezin kwam, hadden we natuurlijk nog geen bedje voor hem en dus mocht hij tijdelijk in die poppenwagen slapen, uiteraard naast haar eigen bed. Tot op heden slaapt hij daar nog altijd in en zijn we nog altijd op zoek naar een poppenbedje voor hem!

Poppenbed Dreamer wit / € 39,95 | ★ Poppenbed Stapelbed / € 35,83 | ★ Poppen campingbedje / € 29,98 | ★ Baby Born slaapzak / € 13,95 |

Buggy of wandelwagen

Wij gaan regelmatig een stukje wandelen; even lekker naar het bos of juist even snel naar de supermarkt om de hoek. En bijna altijd moet Jonas dan mee, in zijn knalroze buggy. Ideaal om een buggy of wandelwagen te hebben voor de pop, dat maakt het wandelen met jouw peuter of kleuter echt een stuk gezelliger. Tussendoor moet je waarschijnlijk wel honderd keer stoppen, omdat de poppenmama wil checken ‘of alles wel goed gaat’ met de baby. 😉 Er zijn echt ontzettend veel soorten en maten als het gaat om poppenwagens voor de pop: van simpele buggy’s tot wandelwagens met álles er op en er aan – en vergeet de prachtige houten exemplaren natuurlijk niet!

★ Smoby Quinny 3 in 1 poppenwagen / € 47,95 | ★ Nijntje poppenbuggy / € 15,99 | ★ Poppenwagen Retro / € 53,47 | ★ Buggy Basic (voor poppen) / € 24,95 |

Speelgoed voor poppenmama's / Maudgeniet.nl

Poppenbadje + accessoires

Net als echte baby’s gaat de pop natuurlijk in bad of -zoals in ons geval- met jouw kindje mee onder de douche. Maar het is dus ontzettend leuk om een badje te hebben voor de pop. Dan kan de pop echt in bad, maar het is ook erg leuk om met het badje zónder water te spelen (zowel voor jouw kindje als voor jou, hihi). Na de tijd even afdrogen met een hydrofiele luier en daarna mag de pop natuurlijk nog even een badjas aan.

Poppenbad met accessoires / € 9,99 | ★ Poppen badjas / € 13,50 |

Accessoires voor poppen

Jouw kindje kan pas écht spelen met de pop als de basis compleet is; een aantal dingen zijn volgens Fenne echt nodig als speelgoed voor poppenmama’s. Denk bijvoorbeeld aan schone luiers, een flesje, een speentje, een bordje en een lepeltje voor de hapjes en natuurlijk een potje. Ik kan wel uren doorgaan over wat de pop allemaal ‘nodig heeft’. En wanneer we op pad gaan, moeten al die dingen natuurlijk mee.. Voor nu stoppen we het allemaal nog in een van de tasjes van Fenne, maar een echte luiertas (net als mama!) zou natuurlijk helemaal het einde zijn.

Baby Born Verzorgingsset / € 13,88 | ★ Baby Born Luiers / € 4,99 | ★ Baby Born interactieve fles / € 9,99 | ★ Baby Born Luiertas / € 25,99 |

speelgoed voor poppenmama's - Maudgeniet.nl
Poppenkleertjes

Er zijn overal ontzettend veel poppenkleertjes te vinden, maar wist je dat het echt heel moeilijk om poppenkleding te vinden voor een jongenspop? Het zijn vooral veel jurkjes of het is roze, niks is echt leuk voor jongens of stoer genoeg. Maar Marlies van Zigzacht vroeg mij onlangs of ze iets mocht maken voor Jonas en dat is me een potje leuk! Jonas heeft nu echt een stoere spijkerbroek, met een shirtje en zelfs een hele leuke jas (want het is winter en anders wordt Jonas ziek, mama!).. Het setje vind je in de foto hierboven en zijn jasje in de uitgelichte afbeelding -helemaal boven aan het artikel-.

Baby Born Onesie Eenhoorn / € 14,99 |

Poppenstoel

Ik wist dus niet dat het bestond, maar er zijn speciale stoelen voor poppen. Net als stoelen voor de kindjes aan tafel, extra hoog met een beveiliging om het zitje. Ideaal natuurlijk als het etenstijd is voor de poppen, want geloof me.. Daar kunnen die peuters ontzettend druk mee zijn!

Houten poppenstoel / € 17,98 | ★ Poppenstoel hout Stars / € 32,95 |

Er is nog oneindig veel meer speelgoed voor poppenmama’s!

Dit is denk ik nog maar een tipje van de sluier als het gaat om speelgoed voor poppenmama’s, want er is zó veel te verkrijgen! Denk bijvoorbeeld ook aan een autostoeltje, een zitje voor op de fiets of een draagzak. De keuze is reuze! Bedenk iets wat je doet met een baby en wat je daarvoor ‘nodig hebt’, grote kans dat het er dan ook is voor poppen. Misschien een beetje overdreven, maar onze Madame kan zich er zo ontzettend mee vermaken. Het is toch te schattig voor woorden dat ze zichzelf ‘de mama van Jonas’ noemt!?

Kleine disclaimer: Fenne speelt ontzettend veel met haar pop en kan zich er uren mee vermaken (of ruzie om maken met haar zusje). Ondanks dat ze best veel speelgoed voor poppenmama’s heeft, heeft ze lang niet alles van wat ik hierboven benoemd heb!

Speelgoed voor poppenmama's / Maudgeniet.nl

Alle genoemde prijzen zijn de prijzen op Bol.com, in februari 2019. Dit is geen gesponsord artikel, maar het artikel bevat wel diverse affiliate links. Wanneer jij op zo’n link klikt en iets op de desbetreffende website bestelt, ontvang ik daarvoor een klein bedrag. Jij als bezoeker/besteller betaalt daar niks extra’s voor en hebt het eigenlijk helemaal niet door. 

No Comments
Leave a Reply