Spelen

Sneeuw Bingo: naar buiten met kinderen

  • By
  • 20 januari 2019
  • Sticky
Sneeuw Bingo - Maudgeniet.nl

Eerder dit jaar schreef ik nog dat Piet Paulusma een horrorwinter had voorspeld. Het is nu half januari en tot op heden vind ik het nog behoorlijk rustig voor een ‘horror winter’. Maar toch komen de koude temperaturen nu heel langzaam om de hoek kijken en stiekem hoop ik ook op een beetje sneeuw. Want dan kunnen we naar lekker naar buiten met deze leuke Sneeuw Bingo!

De Sneeuw Bingo

Vooral voor kleine kindjes is de sneeuw écht iets magisch en het is dan ook echt het perfecte moment om samen met je kindje(s) naar buiten te gaan. Dikke jas aan, sjaal om, muts op en handschoenen aan.. Nog even de snowboots aan en dan ben je helemaal klaar om te gaan!

Vooral voor veel (oudere) kinderen is bingo een heel herkenbaar spelletje. Maar als jouw kindjes bingo nog niet kennen, kun je ze het in no-time leren – want dit spelletje is zo simpel! Juist om buiten bezig te gaan met een bingo vinden ze bij ons in huis erg leuk, want buiten is er zo veel te vinden. Zelfs als er een laagje sneeuw over de wereld ligt.

Sneeuw Bingo - Maudgeniet.nl

Hoe werkt de Sneeuw Bingo?

De Sneeuw Bingo is een leuk en makkelijk spelletje wat je zelfs met de allerkleinsten kunt doen. Hoe het werkt?

  • Download hier de Sneeuw Bingo en print deze uit.
  • Trek dikke kleren aan en ga duik de kast in om de handschoenen, sjaal en muts te pakken.. Trek vervolgens de winterjas aan en eventueel snowboots en ga dan lekker (met de uitgeprinte sneeuw bingo kaart) naar buiten.
  • Eenmaal buiten ga je samen met jouw kindje op zoek naar de items die op de kaart staan. Je kunt ze eventueel afstrepen met een pen of leuker nog.. Afstrepen met een takje en wat modder (dat is echt wel te vinden onder de sneeuw)! Zijn de kindjes al wat ouder? Print dan meerdere bingokaarten uit en laat ze er een wedstrijdje van maken (horizontaal, verticaal, diagonaal). De eerste die de kaart helemaal vol heeft, heeft BINGO en natuurlijk gewonnen!
  • Na de Sneeuw Bingo weer lekker naar binnen en vervolgens thuis lekker opwarmen met een warme chocolademelk.

Lees ook: De lekkerste recepten voor warme chocolademelk (met drank, snoep, koek en meer!)

Download hier de Sneeuw Bingo

De bingokaart voor de sneeuw is makkelijk te downloaden. Je hoeft geen gekke gegevens achter te laten, alleen maar even op de link te klikken en de bingokaart op te slaan. Voor je het weet sta jij buiten met jouw kindje: op zoek naar sneeuwpoppen, pootafdrukken en sneeuwengels!

Sneeuw Bingo Downloaden

 

Sneeuw Bingo - Maudgeniet.nlSneeuw Bingo - Maudgeniet.nl

No Comments
Leave a Reply