Spelen

Urenlang spelen met deze toffe zandbox! | Sensorisch spelen voor kleine kinderen

  • By
  • 20 maart 2020
  • Sticky
Zandbox sensorisch spel - Maudgeniet.nl

Onze meisjes spelen nog steeds regelmatig met hun toffe bak met rijst. En nog veel leuker.. Regelmatig krijg ik berichtjes van andere moeders dat hun kindjes inmiddels ook veel spelen met rijst. Ik vind het zo tof om te zien dat vrijwel alle kinderen zich hier zo lang mee kunnen vermaken. Onlangs kregen we van Lisa (van het account @Spel.lies op Instagram) een zandbox voor de meisjes; ook dit is een enorm succes bij ons in huis!

De zandbox

Tsja.. Een zandbox, wat zal ik er over zeggen… Heel kort door de bocht: het is een opbergbox met fijn zand in een leuk kleurtje. Maar natuurlijk kan ik er veel uitgebreider over praten, precies zoals jullie van mij gewend zijn! 😉

De zandbox is zó leuk! Het is een kleine opbergbox met fijn zand, wij hebben de kleur geel en daarmee heb ik bonuspunten gescoord bij onze Saar! Daarnaast zit er een ronde grijptang in, trechtertjes in verschillende formaten en een soort zandspatels waarmee het zand een soort patroontje krijgt. Als extra hadden wij er nog behoorlijk veel diamantjes in verschillende kleuren bij. Onze meisjes hebben er weer eindeloos speelplezier mee.

Daarnaast biedt het sensorisch spel ook heel veel voordelen voor de ontwikkeling van jouw kindje. Het prikkelt de zintuigen, vergroot de creativiteit en het stimuleert de fijne motoriek – en dat allemaal spelenderwijs!

Zandbox sensorisch spel - Maudgeniet.nl

Lees ook: Sensorisch spelen met kleine kinderen | Oneindig spelen met een bak rijst!

Urenlang speelplezier met de zandbox!

Deze zandbox is voor onze meisjes helemaal het einde. De bak rijst is een van de favorieten, maar ook deze box met zand vinden ze ontzettend leuk! Het blijft me fascineren hoe onze meisjes soms totaal geen concentratievermogen hebben en een kleurplaat na een kleine minuut alweer weg doen. Maar nog fascinerender vind ik het hoe ze dus wél zo ontzettend lang met dit soort materiaal kunnen spelen. Ik vind het heerlijk om naar te kijken, ze verzinnen steeds weer nieuwe spelletjes erbij en het lijkt ze echt nooit te vervelen.

Fenne en Saar vinden het ontzettend leuk om de diamantjes in het zand te verstoppen, ze met de grijptang te zoeken om vervolgens alles in een van de trechters te doen. Het is elke keer weer spannend of het diamantje er doorheen past (bij de ene trechter wel en de andere weer niet!), het overige zand laten ze dan in de blauwe maatbeker glijden en zo verzinnen ze nog veel meer. Ik had verwacht dat ze (net als bij de bak met rijst) ook hier dingen bij zouden gaan zoeken, zoals lepeltjes of schepjes ofzo.. Maar niks is minder waar; ze vermaken zich uitstekend met dit materiaal en hebben er nog niks anders bij nodig. Hoe fijn is dat!?

De box is net iets te klein om er met z’n tweetjes mee te spelen, maar ook daar verzinnen de meisjes wat op. Ze doen het om de beurt of verzinnen een spelletje waardoor ze niet tegelijk met hun handen in de bak zitten. Problem solved!

Zandbox sensorisch spel - Maudgeniet.nl

Meer weten over de zandbox en Spel.lies

De zandbox is verkrijgbaar via @Spel.lies op Instagram, kost € 26,99 en is helemaal compleet. De kindjes kunnen dan meteen aan de slag en beginnen met spelen! Jij kunt rustig achterover leunen in een stoel met een boekje (of zelfs een wijntje) er bij en als ze klaar zijn met spelen hoef je alleen maar even een beetje te stofzuigen. 😉 Ideaal! Wij zijn helemaal fan!

Lisa van Spel.lies biedt ook andere sensorische boxen aan voor de verkoop, allemaal helemaal kant en klaar! Wij zouden nog heel graag een keer de Magneetbox willen testen, de Loose Parts box of de Zomerbox. Ik weet zeker dat ook die sensory boxen een groot succes gaan zijn bij onze meisjes!

Wil jij meer weten over het materiaal dat Lisa aanbiedt? Dan kun je haar een berichtje sturen op Instagram, vol enthousiasme wil ze je er alles over vertellen. Sowieso is het een aanrader om haar account te volgen, ze deelt zo veel leuke tips die je thuis ook makkelijk kunt toepassen!

No Comments
Leave a Reply