Spelen

En toen hadden we opeens een echte poppenmama in huis!

  • By
  • 21 januari 2019
  • Sticky
poppenmama - Maudgeniet.l

Een tijdje geleden won ik met een winactie bij JufMaike.nl een pop. Niet zomaar een pop, maar een echte Baby Born -in jongensvariant! Fenne is altijd zo ontzettend druk met rollenspellen, dus ik had stiekem wel verwacht dat zo’n echte pop een succes zou zijn bij haar. Maar dat ze compleet zou uitgroeien tot een echte poppenmama, dat had ik dan weer niet verwacht.

Mama, die wou ik zo graag!

Toen het pakketje binnenkwam, pakten we deze natuurlijk meteen samen uit. Het eerste wat ze riep was ‘Ooohh wauw! Mama, die wou ik zo graag!’ Ze was compleet onder de indruk en sinds dat moment is de pop niet meer weg te denken uit haar (en dus ons) leven. Eerder had ze een Baby Born Supersoft, een pop die echt voor de allerkleinste bedoeld is. Een pop die een stuk kleiner is en die een zacht lichaam heeft, echt bedoeld voor baby’s dus. We noemden haar Lilly.. Maar sinds de nieuwe pop -die overigens Jonas heet- is Lilly bij Fenne helemaal uit beeld en draait alles alleen nog maar om Jonas.

It’s a boy!

Wat ik dus ontzettend leuk vind, is dat de pop een jongenspop is. Het is een Baby Born Soft Touch jongen en dat had me ook vrijwel meteen door. Toen ze hem een schone luier aan wilde doen, hoorde ik opeens: “Oooohh! Jij bent een jongentje he? Jaaahaaa, dat zie ik wel!” Voor haar de normaalste zaak van de wereld natuurlijk, maar ik kon mijn lach bijna niet inhouden! Hoe we bij de naam Jonas komen? Geen idee! Ik denk dat we wel zo’n 394 jongensnamen hebben opgenoemd hier in huis.. Maar toen ze de naam Jonas hoorde, deed ze vrijwel meteen een vreugdedansje en was ze ervan overtuigd dat dit dé naam moest zijn. Welkom Jonas!

poppenmama - Maudgeniet.nl

Alles draait om Jonas.. Het loopt compleet uit de hand!

Al ruim een maand draait nu zo’n beetje alles in ons huis om Jonas. Ik zou haast zeggen dat het hele leven met die pop compleet uit de hand loopt. Gaan we boodschappen doen? Dan moet Jonas mee en mag hij -net als andere baby’s- ook in het karretje zitten. Gaan we een stukje wandelen? Dan gaat Jonas ook mee, in de poppen-buggy. Hij heeft zijn eigen poppenbadje, ze maakt hapjes voor hem, hij moet regelmatig een schone luier en slaapt in een hele mooie poppenwagen naast haar bed. (En dat terwijl poppenwagen eigenlijk van Saar is!) Tijdens de middagdutjes mag Jonas bij haar in bed, want -ik citeer Fenne- “dan heeft hij zin om te knuffelen”. Jonas mocht zelfs een dagje mee naar het kinderdagverblijf. De leidster van Fenne had een bad meegenomen voor Jonas, met echte zeep. Daar ging hij uitgebreid in bad, kreeg hij -net als de andere kindjes- stukjes fruit en volgens Fenne had Jonas een heeeele leuke dag!

poppenmama - Maudgeniet.nl

Hele toffe poppenkleertjes!

Aangezien het dus een jongenspop is, kunnen we er niet heel veel leuke kleding voor vinden. Bijna alle poppenkleding is speciaal voor meisjespoppen! Toen we Jonas kregen, zat er wel een rompertje bij.. Maar -ik citeer Fenne- “dan kan hij niet naar buiten, want dan wordt hij ziek! Alleen een rompertje is veel te koud!” Dus moesten er natuurlijk ook kleertjes komen voor hem. Uiteindelijk konden we bij de Action blauwe kleertjes vinden, maar die waren heel erg lelijk en leken -ik citeer Fenne nog eens- “dat is eigenlijk een pyjama”..

Via Instagram kreeg ik contact met Marlies van Zigzacht.nl en zij maakt dus hele toffe poppenkleertjes. Speciaal voor Jonas maakte ze een ontzettend gaaf setje. Het is een setje wat ik zou kunnen kopen voor mijn zoon, als ik die überhaupt had gehad. Een heel leuk okergeel truitje met zwarte stipjes én een zwart borstzakje om het helemaal stoer te maken. De combinatie okergeel en (zwarte) stipjes is natuurlijk sowieso al te leuk. Maar met het spijkerbroekje die ze maakte is de outfit pas écht af. Het spijkerbroekje is van een hele soepele stof en ik vind ‘m enorm stoer! Jonas heeft nu overdag deze toffe kleertjes aan en ‘s avonds als hij gaat slapen gaat z’n pyjama weer aan.

poppenmama - Maudgeniet.nl

1 Comment
  • Tineke

    Haha zo Lief en zorgzaam! Zou mij leuk lijken als mijn dochter ook zo’n liefhebber van poppen wordt.

Leave a Reply