Spelen

Knutselen en kleien met een peuter: De leukste kleisets van Play-Doh

  • By
  • 27 februari 2019
  • Sticky
Kleien met Play-Doh - Maudgeniet.nl

Als er een activiteit is waar we Fenne ontzettend blij mee maken, dan is het knutselen en dan vooral kleien. Als de oma’s komen oppassen, is dat zo’n beetje de eerste vraag die ze stelt. “Gaan we vandaag kleien!?” Ondertussen hebben we al behoorlijk wat klei verzameld in huis, verschillende sets van verschillende merken. Maar Play-Doh blijft toch echt de favoriete klei, die gaat zo veel langer mee dan andere merken! [Nee, dit artikel is niet gesponsord!] Het duurt nog maar drie maanden voordat Madame jarig is, dus ging ik op zoek naar de leukste kleisets van Play-Doh. 😉

De leukste kleisets van Play-Doh

Om heel eerlijk te zijn, vind ik de verschillende kleisets van Play-Doh best prijzig. Je bent minstens twintig euro (!) verder voor een leuke kleiset, maar aan de andere kant hebben we er ook ontzettend lang heel veel plezier van. De ontbijtset hebben we bijvoorbeeld al ruim een jaar, wordt wekelijks gebruikt en de klei is nu pas een beetje ‘op’. Dan is het gelukkig alleen maar een kwestie van nieuwe klei kopen en dan kunnen we weer een hele tijd verder spelen. Gelukkig zijn er ook regelmatig acties en aanbiedingen voor de kleisets van Play-Doh. En geloof me.. Er zijn zoveel leuke sets te vinden!

Het valt mij op dat veel van de kleisets van Play-Doh gaan over eten en drinken, maak pizza’s, taartjes, hamburgers, wafels of ijsjes. Maar wanneer ik een beetje verder zoek kom ik nog veel meer dingen tegen: letters, rapunzel, een politieauto, een kapperssalon en meer!

Play-Doh Magische Oven

Dit is waarschijnlijk een van Fenne’s favorieten als het gaat om kleisets van Play-Doh: de magische oven. Thuis vinden we het altijd leuk om taartjes en koekjes te bakken, maar met deze kleiset kan ze dat nu ook zelf doen. De set bevat verschillende bakvormpjes, steekvormpjes, bestek, een deegroller, een oven (met licht en geluid!) en natuurlijk klei. Met deze set hebben wij uren bakplezier in huis! De Magische Oven van Play-Doh is te koop bij diverse speelgoedwinkels en Bol.com (€ 32,80).

Play-Doh Letters en Taal

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen.. Fenne is helemaal gek op letters en ze ziet ze ook echt overal. Ik word er soms helemaal gek van en probeer regelmatig nieuwe spelletjes te bedenken voor haar. Deze kleiset lijkt me daarom zo leuk voor haar! Hiermee kan ze nog meer bezig zijn met letters en alles wat daar bij hoort. De set bestaat uit letterstempels, een pen, een roller, twee spelmatten, een speelboekje en natuurlijk ook weer potjes klei. De Play-Doh Letters en Taal is te koop bij diverse speelgoedwinkels en Bol.com (€ 23,95). Overigens zag ik laatst ook een hele leuke letterset van Play-Doh bij de Action!

Play-Doh Trim- en Scheersalon

Wij hebben deze set in de ‘goedkopere variant’ -ik weet niet eens van welk merk-, maar deze is zo leuk! In deze set zit een kappersstoel en diverse poppetjes, in deze poppetjes stop je klei en wanneer je aan de stoel draait gaan de haren groeien. Die jouw kindje vervolgens kan borstelen, knippen en scheren! De Play-Doh Trim- en Scheersalon is te koop bij diverse speelgoedwinkels en Bol.com (€ 19,99).

Kleien met Play-Doh - Maudgeniet.nl

Lees ook: Getest door Fenne – Kleisets van Play-Doh

Play-Doh Ontbijt Speelset

Het is al een hele tijd geleden dat we deze leuke kleisets van Play-Doh kregen en hier speelt ze nog steeds heel veel mee. Met deze kleiset kan ze zelf een ontbijtje maken, met alles er op en er aan. De set bestaat uit een wafelmaker, bordjes en bestek, uitsteekvormpjes, versierspuit en verschillende soorten klei. Kom maar op met die lekkere wafels als ontbijt! De Ontbijt Speelset van Play-Doh is te koop bij diverse speelgoedwinkels en Bol.com (€ 19,40).

Play-Doh Lekkernijen (ijsjes)

Eigenlijk had deze set veel beter ‘De lekkerste ijsjes’ kunnen heten, ofzoiets. Want met deze set kun je zelf de lekkerste ijsjes kleien en dat is voor ons ijsjesmonster natuurlijk alleen maar een feest! Hoe leuk is het om zelf het allermooiste en ‘lekkerste’ ijsje te kunnen maken? De set bestaat uit verschillende ijsvormpjes, hoorntjes, koekstempels, strooiselmolentje, structuurrollers, slagroomspuit en natuurlijk (boetseer)klei. De Play-Doh Lekkernijen set is te koop bij diverse speelgoedwinkels en Bol.com (€ 19,95).

Play-Doh Dino Tools

Kleien is echt niet alleen maar leuk voor meisjes, ook jongens vinden het vaak erg leuk om te doen, zeker met deze Dino set! De set heeft verschillende dino’s waar je allerlei dingen mee kunt doen. Versier de dino’s met stekels, maak pootafdrukken of speel met het dino-ei! De Play-Doh Dino Tools is te koop bij diverse speelgoedwinkels en Bol.com (€ 13,95).

Play-Doh Supermarkt

Deze kleiset hebben wij zelf (nog) niet, maar ik weet zeker dat het een grootsucces zou zijn. Thuis spelen de meisjes vaak met hun speelgoedkeukentje, de boodschapjes en de kassa.. Eerst boodschappen doen, dan afrekenen en vervolgens thuis lekker koken.. Dit lijkt me dan ook een van de vele hele leuke kleisets van Play-Doh, met deze set maak je namelijk zelf jouw boodschappen. De set bestaat uit verschillende soorten klei, verschillende vormpjes in de vorm van eten (inclusief eierdoosje) en meer. De Play-Doh Supermarkt set is te koop bij diverse speelgoedwinkels en Bol.com (€ 18,95).

kleisets van Play-Doh - Maudgeniet.nl

Alle genoemde prijzen zijn de prijzen op Bol.com, in februari 2019. Dit is geen gesponsord artikel, maar het artikel bevat wel diverse affiliate links. Wanneer jij op zo’n link klikt en iets op de desbetreffende website bestelt, ontvang ik daarvoor een klein bedrag. Jij als bezoeker/besteller betaalt daar niks extra’s voor en hebt het eigenlijk helemaal niet door. 

No Comments
Leave a Reply