Spelen

De leukste boeken over voertuigen voor peuters en kleuters! – Kinderboekenweek 2019

  • By
  • 26 september 2019
  • Sticky
Boeken over voertuigen / Kinderboekenweek 2019 - Maudgeniet.nl

Onze meisjes zijn dol op boekjes! Thuis hebben ze een behoorlijke boekenkast vol met boekjes (en toch lezen we bijna altijd dezelfde boeken) en we zijn ook regelmatig in de bibliotheek te vinden. Voorlezen is goed voor kinderen, ze krijgen er een grote woordenschat van en een hele leuke fantasie. Ik hou er van! Nu snap je natuurlijk wel dat we de Kinderboekenweek thuis natuurlijk niet kunnen overslaan. Het thema van de Kinderboekenweek 2019 is ‘Reis mee!’ en draait helemaal om voertuigen. Van woensdag 2 oktober tot en met zondag 13 oktober 2019 is de Kinderboekenweek en ik tip leuke boeken over voertuigen voor peuters en kleuters!

Lees ook: De leukste boekjes over vriendschap voor peuters (kinderboekenweek 2018)

André het astronautje, op zoek naar Laika – André Kuipers

Dit is het prentenboek van de Kinderboekenweek! Max en Mia gaan logeren bij Andre het astronautje en zijn Astromuis. Ze hebben een hele belangrijke vraag: Hoe word je een goede astronaut? Andre neemt ze mee naar de heuvel om naar de sterren te kijken en heeft een verrassend antwoord voor Max en Mia.

André het astronautje is o.a. te koop in diverse boekwinkels en via Bol.com. Prijs € 15,00.

Op vakantie met de familie Muis – Marianna Dubuc

Bij het thema reizen hoort natuurlijk ook het thema vakantie. Dit boek is het favoriete boek van Fenne en Saar! Het boek heeft een leuk verhaal over de familie Muis die op vakantie gaan, maar voordat ze gaan moet postbode Muis nog eerst een paar pakketjes rondbrengen. De familie Muis gaat de hele wereld over om pakketjes weg te brengen en komen op de mooiste plekjes. Van cruiseschip tot in de woestuin en van de jungle tot de noordpool en hoog in de lucht. Daarnaast zijn er heel veel leuke en kleine details in het boek te vinden waar ze naar kunnen zoeken, hier kun je urenlang plezier mee hebben!

Op vakantie met de familie Muis is o.a. te koop in diverse boekwinkels en via Bol.com. Prijs €  15,50.

Ik reis de wereld rond – Annemarie Dragt

Er zijn heel veel voertuigen die kinderen wel kennen: vliegtuigen, treinen en de auto bijvoorbeeld. Maar er zijn nog veel meer manieren om te reizen! Want hoe kom je boven op de berg? Wat heb je nodig voor een reis naar de maan? In dit boek komen maar liefst 80 voertuigen voorbij en het is geschreven op rijm, hartstikke leuk! (Dit boek is gekozen als Kerntitel van de Kinderboekenweek 2019 voor groep 3 en 4. Maar zeker ook leuk voor kleuters in groep 2.)

Ik reis de wereld rond is o.a. te koop in diverse boekwinkels en via Bol.com. Prijs € 12,99.

Speciaal voor de kleinste peuters: de leuke boekjes van Nijntje

Nijntje is bij vrijwel iedere peuter een favoriet. Op een simpele en toegankelijke manier laat Nijntje deze ukkies kennis maken met heel veel verschillende onderwerpen, waaronder ook het verkeer en diverse voertuigen. Zo zijn er van Nijntje ook leuke boeken over voertuigen: Nijntje op de fiets, Nijntje vliegt, Nijntjes voertuigen of het Stickerboek Nijntje in het verkeer.

Boeken over voertuigen / Kinderboekenweek 2019 - Maudgeniet.nl

Boer Boris gaat naar de markt – Ted van Lieshout

Ook de boekjes van Boer Boris zijn altijd favoriet bij de meisjes. Zelf vind ik het ook altijd hele leuke (en duidelijke!) boekjes en kun je ze op een leuke manier voorlezen. Zeker Boer Boris gaat naar zee lezen we regelmatig in huis. Maar Boer Boris gaat naar de Markt is het vijfde boek alweer en ook ontzettend leuk. Boer Boris wil naar de markt om producten te verkopen, maar hij heeft geen idee hoe hij er moet komen. De verkeerssituatie is heel onduidelijk. Fietsen, auto’s en raketten lijken allemaal verboden. Hoe moet hij nou op de markt komen?

Boer Boris gaat naar de markt is verkrijgbaar in diverse boekwinkels en via Bol.com. Prijs € 10,00. 

Gewonnen – Ruth Wielockx

Zelf ben ik dol op prentenboeken, zeker als er weinig tekst in staat en de mooiste afbeeldingen. Het boek Gewonnen is daar een mooi voorbeeld van.  In dit boek gaan verschillende voertuigen een race aan, maar valt deze wedstrijd eigenlijk wel te winnen?

Gewonnen is verkrijgbaar in diverse boekwinkels en via Bol.com. Prijs € 14,95. 

De verschillende leuke en herkenbare boekjes van Liesbeth Slegers

De boekjes van Liesbeth Slegers vind ik ook altijd zo leuk. Voor vrijwel iedere situatie van een peuter (of kleuter) is er wel een geschikt boekje van Liesbeth: voor een bezoekje aan de dokter of de tandarts, de seizoenen, verschillende gebeurtenissen binnen een gezin, jarig zijn en noem het allemaal maar op. Overal is een boekje voor die de situatie op een leuke manier uitlegt en zo ook met verschillende voertuigen! Dit zijn nog maar een paar van de leuke titels over boeken over voertuigen:

En er zijn nog zoveel meer boeken over voertuigen!

Ik kan nog wel een hele lijst opsommen met boeken over voertuigen. ‘Reis mee’ vind ik een ontzettend leuk onderwerp voor de Kinderboekenweek 2019 en gelukkig zijn daar ook heel veel leuke boekjes over te vinden. Ik zou zeggen: ga lekker samen met jouw peuter en/of kleuter naar de bibliotheek en zoek daar samen de leukste boeken over voertuigen uit.

Heb jij nog leuke tips voor ons?

Boeken over voertuigen / Kinderboekenweek 2019 - Maudgeniet.nl

Alle genoemde prijzen zijn de prijzen op Bol.com, in september 2019. Dit is geen gesponsord artikel, maar het artikel bevat wel diverse affiliate links. Wanneer jij op zo’n link klikt en iets op de desbetreffende website bestelt, ontvang ik daarvoor een klein bedrag. Jij als bezoeker/besteller betaalt daar niks extra’s voor en hebt het eigenlijk helemaal niet door. 

No Comments
Leave a Reply