Spelen

Wandelen met kinderen: het Kabouterpad op de Sallandse Heuvelrug (Nijverdal)

  • By
  • 19 oktober 2018
  • Sticky
Kabouterpad op de Sallandse Heuvelrug / Maudgeniet.nl

De herfst is ongetwijfeld het mooiste seizoen om met de kinderen naar buiten te gaan. De bomen lijken ieder moment van kleur te veranderen, er is ontzettend veel moois te vinden en vaak is de temperatuur perfect voor een wandeling. En dat is voor ons een perfecte reden om regelmatig naar het bos te gaan. De laatste weken hebben we veel wandelingen gemaakt met de meisjes en onlangs ontdekten we ook het leuke Kabouterpad op de Sallandse Heuvelrug (in Nijverdal)!

Dit keer gingen we niet met ons gezin op pad. Fenne heeft een vriendinnetje op het kinderdagverblijf en daar heeft ze het de hele dag over, ik kan de naam niet meer horen. Maar andersom blijkt dat ook zo te zijn en dus besluiten wij als mama’s dat we eens samen op pad gaan. Dus op zaterdagochtend zitten we in de auto richting Nijverdal en gaan we op zoek naar kabouters!

Op zoek naar kabouters op het Kabouterpad op de Sallandse Heuvelrug

Bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug halen we twee rugzakjes en een opdrachtenboekje op voor de meisjes. In het tasje zit wat te drinken, een Sultana, een kabouterspeldje en een echte kabouterpuntmuts! Ook krijgen we een tasje mee met een opdrachtenboekje en bijbehorende spulletjes. Voor ieder seizoen staan er andere opdrachten in het boekje en in de herfst is het natuurlijk extra leuk. Want dan vind je overal paddenstoelen en die horen toch bij kabouters! Door het bos staan allemaal paaltjes, geverfd als kleine kabouters, en die moeten we volgen. Dat gaat vast goed komen!

De meisjes zijn veel te druk met elkaar om bezig te (willen) gaan met de opdrachten, maar dat maakt het niet minder leuk. We volgen samen de kabouterpaaltjes. De mama’s kletsen en de meisjes rennen, doen gek en verstoppen zich in het bos.

Lees ook: Wandelen met kinderen – het Speelbos in Nijverdal (Sallandse Heuvelrug)

Kabouterpad op de Sallandse Heuvelrug / Maudgeniet.nl

Zo veel plezier op het Kabouterpad op de Sallandse Heuvelrug!

De meisjes hebben het enorm naar hun zin. Ze zijn zo druk met elkaar dat het hele kabouterpad ze eigenlijk niet zo veel uit maakt. Maar als we ze af en toe iets vertellen over de kabouters, vinden ze het heel interessant. Zo komen we onderweg een deurtje tegen in de boom; samen kloppen ze op de deur, maar de kabouter is helaas niet in huis.. Verder op vinden we een waslijntje tussen twee bomen met allemaal kleine rode kabouterkleertjes, zo leuk! Onderweg vind je ook nog een klein kabouterhuisje en een soort schatkist.

Praktische informatie over het Kabouterpad op de Sallandse Heuvelrug

De wandeling over het Kabouterpad op de Sallandse Heuvelrug  is ongeveer 1 tot 1,5 km en daardoor heel goed te doen voor de kleine beentjes. Ik gok dat je ongeveer een uurtje onderweg bent, inclusief de tussenstops voor opdrachten. Je kunt er natuurlijk nog veel langer of korter over doen! 😉 Voor de kabouterrugzakjes betaal je € 5,- per kind en deze kun je ophalen bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug. Adres: Grotestraat 281 in Nijverdal. Meer informatie kun je vinden op de website van Staatsbosbeheer.

Na de wandeling (of natuurlijk voor de wandeling!) kun je heerlijk bij komen met een hapje en/of drankje bij Buitengewoon Lekker. Hier vind je diverse huisgemaakte koeken en taartjes, maar je kunt hier ook goed terecht voor een lunch! De tosti met geitenkaas was er heerlijk!

Kabouterpad op de Sallandse Heuvelrug / Maudgeniet.nl

No Comments
Leave a Reply