Spelen

Inspiratie opdoen: een meisjeskamer voor Fenne

  • By
  • 9 februari 2019
  • Sticky
Maudgeniet.nl

Kleine meisjes worden groot.. Bij Fenne lijkt het wel alsof ze in een klap een echte kleuter aan het worden. Twee keer knipperen met mijn ogen en ze is opeens een heel groot en wijs dametje geworden. Nog maar een paar maandjes en dan mag ze al naar de basisschool! En als je een grote meid wordt, dan moet je natuurlijk ook een echte meisjeskamer. Maar ooohh, dit vind ik zo moeilijk!

Van babykamer naar peuterkamer

Toen ik zwanger was van Saar hebben we Fenne redelijk snel naar een andere kamer gedaan. Ze kreeg daar (met 20 of 21 maanden) al een peuterbedje en we probeerden de kamer destijds zo leuk mogelijk te maken. Maar niet té leuk, want door het peuterbedje kon ze zelf uit bed en bij een te gezellige kamer zou er nog maar weinig komen van slapen. We schilderden een bepaald vlak op de muur in een stoere roze kleur, plakten leuke muurstickers op de muur en er kwam een leuk wandrekje aan een andere muur. Op dat wandrekje zette ik een stapel boeken, een leuke knuffel en we plakten een toffe poster op de muur.

Ondertussen zijn we ruim twee jaar verder en is er nog bijna niks veranderd aan haar kamer. Shame on me! Maar juist nu ze groter wordt en zelf een mening krijgt (HELP!) wordt het toch echt tijd om haar een slaapkamer te geven die écht bij haar past en waar ze nog even mee vooruit kan.

Van peuterkamer naar meisjeskamer

Eerlijk gezegd heb ik nog geen idee hoe we dit gaan aanpakken, wel zijn er een paar dingen duidelijk die echt moeten veranderen. De commode hebben we al een tijdje niet meer nodig, maar die staat er eigenlijk nog als opbergkast voor beddengoed en dergelijke. Haar huidige kledingkast is een smalle vaste kast, die eigenlijk te klein wordt voor de kleding die ze op dit moment heeft. Dus de commode kan weg en er kan een nieuwe kledingkast komen. Maar dat is nog niet anders.. Ze wil namelijk ook heel graag een ander bed, want (ik citeer Fenne) “Ik ben nu wel groot genoeg voor een grote-kindjes-bed”En tsja.. Geef haar eens ongelijk; ze wordt ook zo snel groot! Het komt er eigenlijk op neer dat ze een compleet nieuwe inrichting mag op haar kamertje.

En dat is nog niet alles! Want het moet natuurlijk ook echt een leuk, gezellig en fijn kamertje worden voor haar, een plekje waar ze heerlijk kan slapen (lekker uitslapen ook vooral!) en waar ze kan spelen. Ik ga me de komende tijd dus eens even verdiepen in een leuke en stoere meisjeskamer. Welke kledingkast krijgt ze? En kiezen we voor zo’n leuk bedhuisje of toch een ander bed? Met welk kleurenthema gaan we werken? Welke accessoires horen daarbij? En hoe komt het speelhoekje in haar kamer er uit te zien? Oooohh; er zijn zó veel leuke mogelijkheden!

Wish me luck!

Heb jij zelf nog heel veel leuke tips voor mij? Laat het me dan vooral weten. Ik zie soms door de bomen het bos niet meer.. 😉

No Comments
Leave a Reply