Spelen

Getest door Fenne | Ik leer symmetrie [Speelgoed van het Jaar 2020]

  • By
  • 28 oktober 2020
  • Sticky
Ik leer symmetrie - Maudgeniet.nl

Vorige week vierden we een klein feestje in huis, Fenne mocht namelijk met de zwemles van Badje 0 naar Badje 1. We hingen nog net geen slingers op, maar we bakten heerlijke cupcakes, aten hapjes en speelden spelletjes. Een van de nieuwe spelletjes die we kregen was Ik leer symmetrie. Wat een ontzettend leuk en leerzaam spel voor ons kleutermeisje!

Dol op spelletjes!

Wij zijn thuis echt dol op spelletjes. Toen de kindjes er nog niet waren, speelden Jasper en ik samen heel veel bordspellen. Ik vind het altijd zo leuk en gezellig! Maar ook nu met de meisjes spelen we regelmatig een spelletje. Ik vind het zó leuk dat ze nu allebei wat groter worden, zodat ze ook echt de spelletjes snappen. We spelen natuurlijk verstoppertje en tikkertje, maar tegenwoordig ook veel memory, kwartet en onlangs kregen we weer wat nieuwe spelletjes. Een van de nieuwe spelletjes is Ik leer symmetrie.

Ik leer symmetrie - Maudgeniet.nl

Ik leer symmetrie – super leuk spel voor kleuters!

Fenne had echt het gevoel dat ze een cadeautje kreeg voor haar naar-het-volgende-badje-feestje, haha. We moesten haar even kort uitleggen hoe het werkt en daarna was ze helemaal om. Ze vond het zó leuk om te doen en is er een hele tijd zoet mee geweest.

“Met ‘Ik Leer Symmetrie’ leren kinderen spelenderwijs de basisprincipes van symmetrie. Door de vormpjes op de juiste manier te leggen en het magische effect van de spiegel te ontdekken, leren ze figuren en kleuren te herkennen en wordt hun creativiteit gestimuleerd.”

Wat ik zelf erg handig vind, is dat alles mooi in een koffertje zit. Alles is makkelijk bij elkaar te houden en te vervoeren (van de keukentafel naar haar slaapkamer!). Fenne had al snel door hoe het spiegelen werkt en het werd steeds leuker en uitdagender. Het spel heeft 40 verschillende kaarten (met opdrachten) in verschillende niveaus. Zelfs onze kleine Saar kon er (met heel veel hulp) al mee aan de slag! Een super leuk én leerzaam spel; niet voor niets is dit spel genomineerd voor Speelgoed van het Jaar!

Ik leer symmetrie - Maudgeniet.nl

Praktische informatie

Het spel is te koop bij diverse speelgoedwinkels en via Bol.com.  Het spel is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2020; wij hebben absoluut gestemd op dit spel. Stemmen voor Speelgoed van het Jaar kan via deze site.

No Comments
Leave a Reply