Spelen

Het favoriete speelgoed van Fenne

  • By
  • 12 april 2018
  • Sticky
Favoriete speelgoed van Fenne / Maudgeniet.nl

Af en toe lijkt het me heerlijk om even een peuter te zijn. Lekker de hele dag doen waar je zin in hebt, soms een discussie aangaan met je moeder, heel veel knuffelen en nog meer spelen! Fenne heeft het wat dat betreft echt niet slecht. 😉 Fenne is alweer bijna 3 jaar (!) en heeft heel veel verschillende fases gehad als het om speelgoed gaat. De laatste maanden speelt ze wel veel met hetzelfde en lijkt ze ook echt een voorkeur te krijgen voor het een en ander.

 

Duplo en Biobuddi

Ondertussen heeft ze een hele doos verzameld met Duplo en blokken van Biobuddi (die ook op Duplo passen). Zo leuk om te zien hoe ze hier van alles mee kan bouwen en er complete verhaaltjes bij verzint!
Lees ook: ★ Getest door Fenne – de blokken van Biobuddi

Biobuddi - Maudgeniet.nl

Boekjes

Jup, Fenne speelt heel graag met boekjes. Als babytje speelde ze vrijwel alleen maar met voelboekjes en nog speelt ze er graag mee. Sommige boekjes hebben we al zó vaak gelezen, dat ze die compleet uit haar hoofd kent. Dan gaat ze met een boek naast Saar of haar pop zitten en gaat dan een verhaaltje voorlezen. Zó schattig.
Lees ook: ★ Kinderboek: Eigenwijze Tobias van Ruud BruijnKinderboek: Te GROOT of te klein? |  De leukste boekjes voor een dreumes | ★ 10 leuke boeken als kraamcadeau |

 

Buiten spelen

Madame is gek op buiten spelen! Vooral als ze zich binnen even verveelt (HOE DAN!?), stuur ik haar regelmatig naar buiten. Hoppakee, ga jij buiten maar lekker uitrazen! In de tuin hebben we een glijbaantje staan voor haar, ze gaat lekker stoepkrijten, spelen met haar schepjes en emmertjes, trapt tegen een bal aan of ze ‘fietst’ op haar loopfietsje. Haar loopfietsje is nu overigens veel te klein geworden, dus we moeten op zoek naar een echte fiets voor haar. Spannend! Ze vindt het trouwens ook heel leuk om papa te helpen met klussen. De afgelopen dagen heeft ze zich uren vermaakt met een beetje water in een emmertje, een kwast en een roller. En zij maar denken dat ze aan het schilderen was. 😉

Favoriete speelgoed van Fenne / Maudgeniet.nl

Knutselen

Niks is leuker dan smeren met vingerverf en dan het liefst zo lang en uitgebreid mogelijk. Samen met mama als het even kan en Saar in de Tripp Trapp erbij. Kleien? Regelmatig zitten we een hele ochtend uitgebreid boterhammen te maken, lekker met appelstroop. 😉 En onlangs heeft ze ook het knippen ontdekt, wat een feest!

Lees ook: Getest door Fenne: kleuren met Crayola Color Wonder | ★ Knutselen met Fenne! | ★ Getest door Fenne: 2 kleisets van Play-Doh |

 

Rollenspellen

Soms is ze echt een schoffie of een Floddertje, maar soms is het ook een echte poppenmama. Ze noemt haar pop Lilly (of eigenlijk heb ik dat volgens mij ooit bedacht) en de pop is echt haar baby. Lilly moet een schone luier aan, Fenne moet hapjes maken voor Lilly (“want Lilly heeft honger, mama!”) en af en toe gaat ze even met Lilly wandelen in de wandelwagen. Ontzettend aandoenlijk om te zien. Maar ze speelt bijvoorbeeld ook graag met haar keukenspulletjes en houten ijsjes. En we horen haar regelmatig de leidster van het kinderdagverblijf nadoen, we moeten dan zo om haar lachen! Kleine clown!
Lees ook: Getest door Fenne: de Bedtijd baby van Vtech | ★ Gek op houten speelgoed! |

Favoriete speelgoed van Fenne / Maudgeniet.nl

Zoef Zoef Dieren en Toet Toet Auto’s

Eerst was ze een enorme fan van Zoef Zoef Dieren en even later kwam daar ook Toet Toet Auto’s bij. Verwend dat ze is, heeft ze ondertussen een hele verzameling. Maar ik moet zeggen dat zich daar ook een hele tijd mee kan vermaken. Fijn!
Lees ook: ★ Getest door Fenne: de Zoef Zoef Dieren Avonturenjungle | ★ 3x knutsel je eigen autobaan!

 

Waar speelt jouw peuter graag mee?

Ik ben ontzettend benieuwd waar jouw peuter graag mee speelt/speelde. Fenne wordt alweer bijna 3 (OMG!!) en ik ben nog op zoek naar een leuk cadeau voor haar. Iets wat helemaal nieuw voor haar is én waar een beetje uitdaging in zit. Heb jij leuke tips voor mij? Laat het me dan vooral weten!

 

Dit is geen gesponsord artikel. Wel vind je hier diverse affiliate links. Meer daarover vind je in mijn disclaimer.

 

No Comments
Leave a Reply