Spelen

De leukste Duplo sets voor een dreumes en peuter!

 • By
 • 30 januari 2019
 • Sticky
Duplo sets - Maudgeniet.nl

Met twee kleine kindjes in huis hebben we veel te veel speelgoed, maar dan ook écht veel te veel. Regelmatig ruim ik wat op, doe ik wat weg en verstop ik een beetje speelgoed. Maar sommige dingen kan ik gewoon écht niet opruimen, weg doen of verstoppen. Want daar wordt simpelweg gewoon veel te veel mee gespeeld. Een van die typische voorbeelden is bijvoorbeeld Duplo, we hebben nu verschillende Duplo sets en daar wordt zo veel mee gespeeld! Fenne speelde al veel met Duplo vanaf een jaar of 1, maar ook nu ze ruim 3,5 jaar oud is speelt ze er nog steeds heel veel mee. Saar is ook gek op Duplo en samen kunnen ze er in hun speelhoek uren zoet mee zijn (of uren ruzie maken om de blokjes).

De leukste Duplo sets

Het leuke aan Duplo is dat je er ontzettend veel mee kunt variëren en daardoor dus eindeloos speelplezier hebt. Zeker wanneer je meerdere Duplo sets hebt, kun je blijven bouwen en spelen. Wij hebben nu verschillende Duplo sets in huis, allemaal verzameld in een grote bak. Sommige sets hebben we zelf gekocht, anderen kregen we voor de verjaardag van de kindjes of van Sinterklaas en ik heb onlangs zelfs een set gewonnen bij een collega-blogger. Leuk!

Duplo – Familiehuis

Een tijdje geleden won ik bij Totaandemaanenterug.com een hele leuke Duplo set, namelijk het familiehuis. Met deze set kunnen de kindjes hun eigen huis bouwen, inclusief keuken, slaapkamer met bedjes, een badkamer (mét toilet!), een auto en diverse poppetjes. Bij ons in huis wordt er ontzettend veel mee gespeeld, want het zorgt voor heel veel herkenbare situaties. De mama drinkt koffie, terwijl papa rondjes rijdt in de auto en het kindje boven op haar eigen kamertje speelt. 😉 Zo leuk! Het Familiehuis van Duplo is te koop bij diverse speelgoedwinkels en Bol.com (€ 32,95). 

Duplo – Vliegveld

Tijdens Sinterklaas kreeg Saar het Vliegveld, extra leuk aangezien wij thuis gek zijn op reizen. De set bestaat uit een vliegtuig, een verkeerstoren  en een terminal. Inclusief drie poppetjes, een koffer en een glijbaan voor de koffer. Er zijn verschillende mogelijkheden om het vliegveld te bouwen: van het begin van de reis (de incheckbalie) tot het einde van de reis (het vliegen) kunnen de kindjes spelen met deze set. Het Vliegveld van Duplo is te koop bij diverse speelgoedwinkels en Bol.com (€ 20,99).

Duplo – Politiebureau

Deze set is leuk! Ik kan me voorstellen dat het Politiebureau van Duplo zeker voor jongens een van de leukste Duplo sets is! Het politiebureau is makkelijk om te bouwen en de set bevat drie poppetjes (inclusief een boef!), een politieauto (inclusief licht en geluid!) en natuurlijk donuts. Het Politiebureau van Duplo is te koop bij diverse speelgoedwinkels en via Bol.com (€ 29,95).

Duplo – Huisdieren

Volgens mij zijn alle kindjes gek op dieren: honden, katten, konijnen, het maakt niet uit! Bij ons in huis waren dat ook zo’n beetje de eerste woordjes (inclusief geluiden!) wat de meisjes konden zeggen. Met de Huisdieren set van Duplo hebben onze kindjes uren plezier en het maakt het familiehuis natuurlijk helemaal af! De set bevat vier dieren, inclusief accessoires waaronder een borsteltje om de dieren te kammen. De huisdieren set van Duplo is te koop in diverse speelgoedwinkels en via Bol.com (€ 17,99).

Duplo – Pizzaria

Deze set van Duplo hebben wij (nog) niet, maar ik zet ‘m zeker op het lijstje voor de meisjes. Want toevallig zijn wij in huis gek op pizza! Met deze set kunnen ze hun eigen pizzarestaurant bouwen, inclusief telefoon om bestellingen op te nemen en een scooter om de pizza’s te bezorgen. Hoe gaaf is dat!? Eerst een pizza maken en eten en vervolgens een ijsje als toetje. De Pizzaria set van Duplo is te koop in diverse speelgoedwinkels en via Bol.com (€ 24,95).

Duplo – Verjaardagspicknick

Dit is een relatief kleine set (als je ‘m vergelijkt met de anderen), maar ongetwijfeld een van de favorieten hier in huis. Want wat is er nou leuker dan picknicken (op een echt kleedje) met taart, ballonnen, een wipwap en een eekhoorn die toekijkt vanuit de boom? De Verjaardagspicknick van Duplo is te koop in diverse speelgoedwinkels en via Bol.com (€ 14,99).

Duplo – Mickey & Minnie Verjaardagsoptocht

Nog een set voor op de wishlist hier in huis! Bij ons in huis zijn de dames gek op Mickey Mouse en Minnie Mouse en met zoveel Duplo, mag deze set natuurlijk niet ontbreken. 😉 Met deze set kun je zelf een trein bouwen, inclusief een grote taart, getallen met de leeftijd van je kindje en natuurlijk Mickey & Minnie Mouse! De Mickey & Minnie Verjaardagsoptocht van Duplo is te koop in diverse speelgoedwinkels en via Bol.com (€ 24,95).

 

Duplo sets - Maudgeniet.nl

Alle genoemde prijzen zijn de prijzen op Bol.com, in januari 2019. Dit is geen gesponsord artikel, maar het artikel bevat wel diverse affiliate links. Wanneer jij op zo’n link klikt en iets op de desbetreffende website bestelt, ontvang ik daarvoor een klein bedrag. Jij als bezoeker/besteller betaalt daar niks extra’s voor en hebt het eigenlijk helemaal niet door. 

3 Comments
 • Roxanne

  Duplo is hier ook een hit! De huisdieren set hebben wij ook, en toen onze dochter grote zus werd, kochten we de set Minnie’s birthday party. We kochten nog een set Belle’s tea party. En ze kreeg voor kerst De getallentrein van opa en oma.
  Duplo blijft leuk! De Mickey en Minnie set is ook erg leuk 🙂 Gaat op de wishlist!

 • Natasja

  Wat een ontzettend leuk artikel. Ik was toevallig vandaag een lijstje aan het maken voor mijn zoontje die bijna 1 wordt en wou onze Duplo verzameling al wat uitbreiden met wat leuke nieuwe sets. Dit komt dus echt als geroepen!

 • Tineke

  Wat leuk om te lezen dat je gewonnen duplo set zo in de smaak valt. Hier is het ook een groot succes, maar duplo is sowieso ook erg leuk.
  Liefs

Leave a Reply