Spelen

Leuke kleiset: Tootie de Drollendraaiende IJseenhoorn van Play-Doh

  • By
  • 18 oktober 2019
  • Sticky
drollendraaiende ijseenhoorn van play-doh - Maudgeniet.nl

Als er iets is wat Fenne en Saar allebei helemaal het einde vinden, dan is het toch echt wel knutselen en kleien. Als het aan de meisjes ligt, halen we dit meerdere keren per dag (elke dag!) uit de kast. Heel eerlijk: ik heb niet altijd zin in alle troep die het met zich meebrengt, maar uiteraard zitten we regelmatig aan tafel met z’n drietjes. Onlangs mocht Fenne een nieuwe kleiset testen, namelijk de Drollendraaiende IJseenhoorn van Play-Doh!

Poepgrapjes, unicorns en dol op klei!

Poepgrapjes zijn natuurlijk Ć”ltijd leuk en ontzettend grappig vooral. Tenminste, in de beleving van mijn kleuter. šŸ˜‰ Combineer dat met een Unicorn en het feestje is volgens mij helemaal compleet. Fenne is echt dol op unicorns, onlangs bakten we zelfs nog deze leuke Unicorn-cupcakes. Dus toen we deze kleiset uit de doos haalden, werd er spontaan een vreugdedansje gedaan. Deze Drollendraaiende IJseenhoorn van Play-Doh is namelijk ontzettend leuk.

Kleien is leven! Dat is een uitspraak die regelmatig bij ons in huis wordt gedaan, Fenne en Saar zijn dol op kleien. Is een van hen jarig? Geef ze klei en ze zijn dolgelukkig. Drie keer raden wat er op het verlanglijstje voor Sinterklaas staat.. Juist ja, klei! Ondertussen hebben we al heel wat sets verzameld: De magische oven, de ontbijt Speelset en Rapunzels kapsalon, de bloemen-set, de ijsjes-set en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het leuke is dat we nu eindeloos kunnen variƫren met de klei. We hebben regelmatig klei van een ander merk gekregen, maar toch komen we elke keer weer uit op Play-Doh. Ik herhaal het nog maar even: Kleien is leven!

Lees ook: Kleien met een peuter – de leukste sets van Play-Doh

drollendraaiende ijseenhoorn van play-doh - Maudgeniet.nl

Tootie de Drollendraaiende IJseenhoorn van Play-Doh

Tootie is een succes bij ons in huis, de meisjes zijn dol op haar en ja, maken ook ruzie om haar. Niet alleen omdat deze unicorn er zo leuk uitziet, maar nog leuker: omdat ze echte kleidrolletjes maakt. Deze drolletjes kun je in een ijshoorn of ijsbakje doen en voor je het weet heb je de mooiste ijsjes gemaakt met deze klei. Tootie maakt magische geluidjes en als ze klaar is het haar drolletje, laat ze zelfs een scheetje. Nou; veeg ons maar op hoor. Continu de slappe lach als we spelen met deze ijseenhoorn van Play-Doh.

Bij de set zitten twee kleine potjes klei en een hele grote pot klei. De klei in de grote pot zit een blok klei in drie verschillende kleuren: knalroze, oranje en geel. Zelf vind ik dit echt ideaal: want ik krijg altijd jeuk als de verschillende kleuren klei helemaal door elkaar gaan. Fenne en Saar boeit dat echt helemaal niks, maar ik vind het zĆ³ ontzettend zonde, hahaha! Bij deze klei hoef ik me daar persoonlijk dus totaal niet druk om te maken. šŸ˜‰

drollendraaiende ijseenhoorn van play-doh - Maudgeniet.nl

Makkelijk in gebruik

De set is makkelijk in gebruik, zelfs Saar (2 jaar) snapt precies wat ze moet doen en welke items ze daarvoor moet gebruiken. Klei in het daarvoor bestemde plekje van Tootie, het ‘drukding’ er boven op en vervolgens drukken op de mooie manen van de IJseenhoorn. Je hoort het magische geluidje, het scheetje (haha, mama!) en vervolgens is het ijsje klaar. Je kunt het ijsje nog extra leuk maken en versieren met de verschillende malletjes die je vindt op het standaard van Tootie. Ook niet onbelangrijk: de eventuele kleiresten zijn erg makkelijk om weer te verwijderen.

Praktische informatie

Deze leuke kleiset bestaat uit een grote pot klei met verschillende kleuren, twee kleinere potjes klei, een plastic ijshoorntje, 2 ijs-bakjes, een plastic mes en lepen en natuurlijk Tootie de IJseenhoorn van Play-Doh! Ook zijn de batterijen inbegrepen. De consumentenrichtprijs is ā‚¬ 26,99. Tootie is verkrijgbaar in diverse speelgoedwinkels enĀ via Bol.com.

[bol_product_links block_id=”bol_5da9b0bfa201c_selected-products” products=”9200000113960588″ name=”IJseenhoorn” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”350″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Tip: bewaar onderstaande afbeelding op Pinterest!

drollendraaiende ijseenhoorn van play-doh - Maudgeniet.nl

1 Comment
  • carina peters

    Leuke set, ik kende deze variant nog niet.

Leave a Reply