Spelen

Review | Animal Crossing New Horizons op de Nintendo Switch

  • By
  • 19 mei 2020
  • Sticky
Animal Crossing op de Nintendo Switch - Maudgeniet.nlç

Vorig jaar kregen we een Nintendo Switch en dat bracht bij Jasper en mij weer helemaal het old skool game gevoel naar boven. We hebben inmiddels al verschillende spelletjes gespeeld en we vinden het helemaal leuk. Onlangs kregen we het spelletje Animal Crossing op de Nintendo Switch en nu is zelfs Fenne helemaal fan! Wij kregen het spelletje binnen in de tijd van Corona, wat echt perfect was omdat we zo extra veel tijd hadden om het spel te spelen. Inmiddels hebben we al vele avonturen beleefd op het eiland en staat de Nintendo Switch dagelijks wel even aan met dit spelletje.

Animal Crossing op de Nintendo Switch

Ik ben altijd al dol geweest op videogames, vooral The Sims, Rollercoaster en Harry Potter vond ik helemaal geweldig. Ik kon me uren vermaken met het bouwen van achtbanen bij Rollercoaster of complete dorpen bij The Sims.  Je kunt dus wel zeggen dat ik het leuk vind om spelletjes te spelen die vergelijkbaar zijn met ‘de echte wereld’.. Animal Crossing is precies zo’n spel en ik vind het echt heerlijk om te doen!

Bij Animal Crossing verhuis je naar een rustig eiland en word je van harte welkom geheten door Tom Nook, Timmy en Tommy. Om op het eiland te mogen wonen, willen zij graag dat je ze helpt op het eiland. Bijvoorbeeld met het verwijderen van onkruid, het bouwen van een museum en een winkel en nog veel meer leuke taken. De taken zijn redelijk simpel en laagdrempelig en juist dat maakt het spel voor onze Fenne zo leuk. Fenne loopt regelmatig even ‘doelloos’ over het eiland om vissen en insecten te vangen, fossielen op te graven (en deze naar het museum te brengen) of om te klussen. Je kunt verschillende grondstoffen verzamelen, door hout te hakken bijvoorbeeld, en daar je eigen benodigdheden voor op het eiland mee te maken. Een vishengel om te vissen, een bijl om hout te hakken – maar je kunt ook je eigen meubels voor in je huis maken.

Af en toe krijg je een tip (of een cadeautje!) van een medebewoner of help je iemand die per ongeluk op jouw eiland terecht is gekomen. Ook kun je zelf naar andere eilanden vliegen om te kijken hoe het leven daar is. Terwijl we het spelletje regelmatig spelen, leren we steeds weer nieuwe trucjes en ontdekken we steeds meer.

Animal Crossing op de Nintendo Switch - Maudgeniet.nlç

Leuk voor alle leeftijden!

Wij spelen Animal Crossing op de Nintendo Switch en meestal doen Fenne en ik dat samen. Vooruit.. Soms speel ik verder als Fenne in bed ligt, maar over het algemeen is het een spel die onze 4-jarige dochter ook goed kan spelen. Win-win situatie dus! Het spel speelt zich af op een (onbewoond) eiland en in echte tijd. Als het bij ons 08.00 uur ‘s ochtends is, is het daar ook zo vroeg. Hartstikke leuk, want dat zorgt er soms ook voor dat Fenne een beetje geduld moet hebben. Een museum is immers niet binnen een minuut gebouwd!

Saar vindt het vooral leuk om te kijken hoe wij gamen, ze maakt een paar grapjes en doet vervolgens weer haar eigen ding. Maar wat verwacht je dan ook van een 2-jarige? 🙂  Fenne en ik kunnen ons er heel leuk mee vermaken en wij zijn echt helemaal fan van dit spel. Lekker laagdrempelig en relaxed, maar toch ontzettend leuk om te doen.

Praktische informatie over Animal Crossing New Horizon

Animal Crossing is onder andere te koop in diverse winkels, via de Nintendo Shop of via Bol.com. De advies verkoopprijs is € 59,99 (mei 2020).

No Comments
Leave a Reply