Ukkiegeniet

Saar is een zwangerschap oud!

 • By
 • 18 april 2018
 • Sticky
Het eerste woordje / Maudgeniet.nl

Clichés zijn natuurlijk niet voor niks clichés.. Niet alleen mijn zwangerschap van Saar leek veel sneller te gaan, Saar wordt ook veel sneller groter! Ik vond al dat Fenne snel groot werd, maar het lijkt wel alsof dat bij Saar alleen nog maar sneller gaat. Jeetje, de tijd vliegt voorbij! Time flies when you’re having fun!

Ik was 40 weken en 1 dag zwanger toen Saar -binnen 3,5 uur- geboren werd. Hoera, maar één dag over tijd. Wat fijn was dat! En vandaag is Saar dus precies 40 weken en 1 dag oud. Nee, dat hou ik niet precies bij, maar dit voelt toch een klein beetje als een mijlpaal! Dus zocht ik uit wanneer ze precies een zwangerschap oud zou zijn.. 😉 Vandaag dus! Een perfecte tijd om een update te schrijven over onze kleine grote meid!

Het eerste woordje / Maudgeniet.nl

Wat is Saar voor meisje?
Saar is nu dus 9 maanden oud en het gaat ontzettend goed met haar. Onlangs waren we nog met haar op het consultatiebureau en daar gaven ze aan dat Saar echt ‘een tweede kind’ is. Ze vraagt weinig aandacht, is enorm relaxt en tevreden en ze doet gewoon lekker haar ding. Daarnaast kan ze ook heel fel zijn en weet ze heel goed wat ze wil (en wat juist niet). Als haar iets niet lukt (kruipen bijvoorbeeld) of als je haar speelgoed afpakt, kan ze heel boos en gefrustreerd worden. Hihi.

Madame is gek op eten en we noemen haar thuis regelmatig ‘Rupsje Nooitgenoeg’. Als ze honger heeft, zet ze het op een krijsen en vervolgens is het nooit genoeg en wil ze altijd meer. 😉

Ondertussen heeft Saar zes tandjes en ze heeft het talent om die allemaal tegelijk laten komen. Eerst kwamen er twee tegelijk, later zelfs drie tegelijk. Arm kind! Ik kan niet wachten tot ze er allemaal door zijn en de pijn voorbij is, ik heb dan zo met haar te doen!

Lanco bijtring / Maudgeniet.nl

Lees ook: Mijlpaal – de eerste tandjes (+ tips)

Bijna kruipen!
Saar kon al redelijk snel rollen, heen én terug. Alleen dat kruipen lukt haar nog niet echt. Ze doet echt enorm haar best en staat regelmatig op handen en knieën, maar echt vooruit komt ze nog niet. Ik vind dat helemaal niet erg hoor, hihi. Vanaf het moment dat zij kan kruipen, is ze niet écht meer een baby en daar ben ik nog niet klaar voor. 😉 Dat ze nog niet kruipt, wil nog niet zeggen dat ze niet beweegt.. Als ze ergens naartoe wilt, rolt ze op haar gemakje de hele kamer door. Net zo lang tot ze haar eindbestemming heeft bereikt.

Het ritme van Saar
Eerder deelde ik al het ritme van Saar toen ze 8 maanden was. Ondertussen is dat nog niet heel veel veranderd, de fles van 14.30/15.00 uur is er (zo goed als) af en tussendoor eet ze af en toe een extra cracker of rijstwafel. Ze slaapt nog steeds goed en dat vinden wij natuurlijk erg fijn!

Saar is een heel lief en tevreden meisje en ik kan me bijna niet voorstellen dat ze alweer bijna 1 jaar wordt. Jaja, dat duurt nog zo’n drie maanden. Maar.. Time flies when you’re having fun!

 

2 Comments
 • Caro

  woow mooie foto’s heb je, welk fototoestel gebruik je? Heb je ook een speciale filter gebruikt (zoja welke?) ik wil dit ook kunnen.

  groetjes

  Caro

  • Maud

   Haha, hai Caro! Ik heb een Canon 1200D, eigenlijk een heel simpel model. Ik gebruik geen speciaal filter, de foto’s zijn niet eens bewerkt! Gewoon heel veel oefenen en spelen met de instellingen en de camera.. Ben benieuwd naar je foto’s!

Leave a Reply