Ukkiegeniet

Saar heeft een speen (en ik wilde dat niet)..

 • By
 • 30 maart 2018
 • Sticky
Speen / Maudgeniet.nl

Ik vind het elke keer weer grappig om te zien dat twee dezelfde mensen twee totaal verschillende kinderen kunnen maken. Fenne en Saar lijken vrijwel niks op elkaar, ze hebben dezelfde voetjes en that’s it! Fenne lijkt qua uiterlijk enorm veel op Jasper en Saar lijkt dan weer behoorlijk veel op mij. Maar ook qua innerlijk lijken ze (tot nu toe) vrij weinig op elkaar, ze hebben allebei een heel ander karakter. En ik vind dat natuurlijk heerlijk om te zien. Samen zijn ze de liefste zusjes, maar ik kan me voorstellen dat mensen niet zo snel zien dat het zusjes zijn.

Zusjes / Maudgeniet.nl

De speen
Fenne zuigt niet op haar duim, heeft geen speen en zelfs geen knuffel waar ze aan gehecht is. Wij gaan bijvoorbeeld regelmatig een weekendje weg en we hoeven dan eigenlijk nooit bang te zijn om iets te vergeten waar ze zo aan gehecht is. Ik vind dat een enorme luxe en ik had eigenlijk stiekem een heel klein beetje gehoopt dat we die luxe ook met Saar zouden hebben. Maar niks is minder waar, want Saar is behoorlijk gehecht aan haar speen.

Pure Baby Box - Maudgeniet.nl

Zo’n speen is stiekem best wel schattig..
Tot voor kort was ze heel eventjes ‘speen-vrij’. Totdat ze een beetje verkouden en grieperig werd en toch weer veel zuigbehoefte kreeg en een beetje op zoek was naar troost. Ik vond het zo zielig om haar die speen niet te geven, dus gaf ik toe.. En nu is ze weer een beetje ‘verslaafd’ aan haar speen. Stiekem vind ik het wel heel schattig staan, zo’n speentje. Het hoort toch een beetje bij baby zijn.

Maar het heeft dus ook nadelen..
Want heeeel af en toe is ze ‘s nachts dus de speen kwijt. Normaal gesproken slaapt ze ‘s nachts gewoon door. Maar wanneer ze haar speen kwijt is, mogen wij er ‘s nachts even uit. Soms is dat één keer per nacht en soms wel vijf keer per nacht. En op die momenten baal ik zo dat ze een speen heeft!

Lees ook: Het ritme van Saar (8 maanden)

Speen / Maudgeniet.nl

Speenkoorden enzo!
En om te voorkomen dat ze haar speen kwijtraakt, zijn er dus hele leuke speenkoorden te vinden. Onlangs kregen wij een hele leuke (gepersonaliseerde) van Rookies van Floor! Eerder kregen we daar overigens ook al leuke bijtringen van, ze heeft zoveel leuke modellen. Maar op de een of andere manier vind ik zo’n speenkoord ‘s nachts stiekem toch een beetje eng. En dus zorgen we er nu voor dat ze overdag haar speen niet kan kwijtraken. Vooral op de momenten als ik een voeding of een slaapje heel even wil uitstellen, hihi.

Lees ook: Mijlpaal – de eerste tandjes (+ tips!)

En straks gaan we de speen weer afleren!
Ik heb geen idee wanneer dat moment gaat komen. We gaan gewoon zien wanneer zij daar ‘klaar voor’ is. En hoe we dat gaan aanvliegen, zien we dan wel weer.. Voorlopig mag ze nog even lekker genieten van haar speen! Dan ga ik mijn best doen om ‘m niet kwijt te raken of te vergeten tijdens een van onze weekendjes. 😉

 

3 Comments
 • Rory

  Wat een lieve foto’s. Hier ook een meisje die vroeger totaal geen knuffels in bed had of er zelfs niet naar taalde. Nu is ze 6 jaar en is haar bed gevuld met letterlijk 20+ knuffels. Als we weg gaan neemt ze er 2 of 3 mee. Een speen heeft ze nooit gehad. Gek genoeg hebben wij het in het begin geprobeerd (want ik dat dat het zo hoorde …) gelukkig vond ze het helemaal niets en waren we na een aantal weken al klaar. Met gelukkig bedoel ik dat we het niet af hebben hoeven leren. Maar ja, niets is fout vind ik ook. Komt vanzelf goed 😉

  • Maud

   Dankjewel! Oooohh, 20 knuffels in bed? Wat een gedoe met het bed opmaken, hahah! Ik ben het helemaal met je eens: niks is fout! Ik ben allang blij dat Fenne en Saar allebei zo lief en tevreden zijn!

 • Kelly

  Wat leuk dat je een speenkoord hebt van Rookies. Floor is mijn collega 🙂

Leave a Reply