Ukkiegeniet

Saar is een half jaar oud! Hoe gaat het nu met ons?

  • By
  • 12 januari 2018
  • Sticky
Badritueel Saar - Maudgeniet.nl

OMG! Mag ik even van de daken schreeuwen hoe ontzettend snel de tijd gaat!? Saar is alweer een half jaar oud! Ik heb altijd gezegd dat ik niet alle mijlpalen van de kindjes wil delen op mijn blog, want geloof me.. Dat zijn er heel veel! Maar toch vind ik het wel heel leuk om af en toe met jullie te delen hoe het met ons gaat. Ook op Instagram krijg ik regelmatig vragen hoe het met ons gaat, dus het wordt weer de hoogste tijd voor een update!

Het voelt soms echt nog een beetje als de dag van gisteren dat ik nog hartstikke zwanger was van Saar. Na een razendsnelle bevalling kwam ze op de wereld en daarna leefde ik op een hele grote roze wolk! Mijn zwangerschapsverlof was echt heerlijk en ik heb genoten van iedere minuut. Nou ja, bijna dan! Want soms moest ik toch echt wel wennen aan het leven met twee kleine kindjes. Wat ik vooral heel grappig en leuk vind om te zien is dat Fenne en Saar echt in alles anders zijn.. Dit geldt voor hun uiterlijk, maar ook voor hun gedrag. En toch zijn het ook wel echte zusjes..

Newbornshoot - Maudgeniet.nl
Deze foto werd gemaakt tijdens onze Newbornshoot!

Een nieuw ritme vinden
Een paar dagen na mijn kraamweek ging Jasper gewoon weer naar zijn werk. De eerste dagen vond ik best wel heel pittig. Fenne zocht echt mijn grenzen op en lag regelmatig als een supermarkt-kind te krijsen op de grond. De eerste twee dagen heb ik haar minimaal vijf keer per dag letterlijk aan de voeten naar de gang gesleurd. Onder het motto van: “Als je boos wilt doen, dan doe dat maar ergens anders!” Na twee dagen begreep ze dan eindelijk dat dit niet werkte en toen werd het weer gezellig in huis. Fijn!

Na een paar dagen kwamen we weer een beetje in een ritme met z’n allen en niet veel later gingen we op vakantie. We wilden graag weer naar Griekenland en besloten om gewoon te gaan vliegen met een baby van 6 weken oud. Op naar Kos! Hier hadden we een heerlijke vakantie en konden we echt even genieten met ons gezin van vier(!). Tijdens mijn zwangerschapsverlof gingen we ook nog regelmatig een dagje weg en heel veel leuke dingen doen. Hier kon ik wel aan wennen.. Maar voordat ik er aan kon wennen, moest ik weer aan het werk.

Weer werken!
Op de dag dat ik weer zou beginnen met werken, kwam ik in het ziekenhuis terecht. Ik had een dikke darm ontsteking en toen bleek maar weer; Mama’s kunnen niet ziek zijn! Niet veel later ging ik weer aan het werk en begon ik aan mijn nieuwe baan. Weer gingen we met z’n viertjes op zoek naar een nieuw ritme en ook dit ging aardig goed. Fijn!

Mama ziek

Oke.. En dan nu het echte werk. Hoe gaat het met Saar?

Ik zou niet weten waar ik moet beginnen.. Het gaat gewoon hartstikke goed! Fenne was als baby ontzettend makkelijk en relaxed en ik dacht dat Baby Nummer 2 wat dat betreft wel zou ‘tegen vallen’. Niet echt natuurlijk, maar zo luxe als met Fenne zouden we het nooit meer krijgen. Dacht ik. Want ook Saar is ontzettend makkelijk en relaxed.

Slapen
Saar sliep ‘s nachts bijvoorbeeld al heel snel door, zo fijn! Maar toen we daar eindelijk aan gewend waren, besloot ze toch om ‘s nachts weer wakker te worden. Niet voor een voeding, maar omdat ze het koud heeft. We hebben haar regelmatig ‘s nachts wakker gemaakt met een ondertemperatuur van 36 ºC of soms zelfs nog lager. We hebben van alles geprobeerd en de laatste weken kunnen we haar warm houden ‘s nachts en slaapt ze weer door. Fingers crossed! Ook grappig: Saar slaapt heel graag met een dekentje (deels) over haar gezicht/hoofd. In het begin vond ik het doodeng, maar ze slaapt een stuk slechter zonder een dekentje/doekje, hihi. Op Instagram deelde ik er nog leuke foto’s van! Zie hier en hier.

Baby Saar - Maudgeniet.nl

De fles
Vooral in de eerste weken was Saar een ontzettende slaapkop, ze sliep zo’n 20 tot 22 uur per dag. Ze werd echt alleen maar wakker voor een voeding en dronk dan vaak ook niet genoeg. Ik begon met borstvoeding, maar ging al redelijk snel over op flesvoeding. Saar had spruw en daar hadden we allebei heel veel last van. Ik was de hele dag bezig met melk melk en nog eens melk. En toen ik besloot om over te gaan op de fles, kregen we allebei veel meer rust. Fijn!

Wel bleef Saar in die weken nog heel veel slapen. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar in de eerste weken had ik soms best nog wel het gevoel dat ik ‘nog maar 1 kind had’. Gelukkig trok dit na een paar weken weer bij en was ze wat meer wakker. Zo gezellig! Alleen door haar vele slapen, had ze al heel snel nog maar 4 flessen (180 ml) per dag. De fles van 19.00 uur heeft ze eigenlijk vanaf het begin al overgeslagen.. Ze groeit er gelukkig hartstikke goed op, dus ik maak me er geen zorgen om. Ze is vrolijk, fit, alert en groeit als kool. Helemaal top dus!

De hapjes
Ik vind het vooral heel grappig om het verschil te zien tussen Fenne en Saar. Fenne at vanaf dag 1 heel fanatiek in de hapjes, Saar heeft er iets minder zin in. Vooral in het begin kon ik niet zeggen dat ze heel enthousiast was, na 3 a 4 hapjes was ze er wel weer klaar mee. Maar de laatste tijd gaat het ontzettend goed en vindt ze het echt lekker. Binnenkort mogen we een fles vervangen voor een voeding, dus ik ben heel benieuwd hoe ze daar op reageert!

Babyhapjes van SPRUIT - Maudgeniet.nl

Lees ook: Getest door Saar – babyhapjes van SPRUIT

Een ritme opbouwen
Ook hierin zijn Fenne en Saar weer heel anders. Fenne had echt heel veel behoefte aan structuur, vanaf de eerste weken al. Als we haar een half uurtje later in bed legden dan ze gewend was, was ze helemaal overstuur. Met Saar kregen we in het begin nauwelijks een ritme met haar. Als ze om 16.00 uur een fles gaven, viel ze in slaap en ‘s avonds om 23.00 uur kreeg ze weer een fles. Om vervolgens weer in slaap te vallen en om 05.00 uur te ‘zingen’ door de babyfoon. De dag kon beginnen!

Saar - Maudgeniet.nlDe laatste tijd hebben we ein-de-lijk een ritme met Saar en gaat ze ‘s avonds rond 19.00 uur naar bed en slaapt ze door tot de volgende ochtend. Fijn! Hoe we zo’n ritme voor elkaar hebben gekregen? Door haar overdag niet te lang te laten slapen en dus wakker te maken. Ook dat was echt niet te doen bij Fenne, dan kreeg ik gegarandeerd de hele dag een chagrijnig kind, haha!

Een heerlijk vrolijk meisje!
Verder kan ik alleen maar zeggen dat het een ontzettend vrolijk kind is! Ik kan me niet herinneren dat Fenne zoveel moest lachen als dat Saar doet. Als ze wakker is, lacht ze bijna de hele dag en echt naar iedereen. Heerlijk om te zien! We zijn ontzettend aan het genieten van haar.

En natuurlijk niet alleen van haar.. Maar ook van Fenne, ze is echt een hele lieve zus voor Saar! Ik had verwacht dat ze af en toe wel eens boos of gefrustreerd zou doen, maar dat is absoluut niet het geval. Ze is juist heel verzorgend naar Saar toe en is er heel veel mee bezig, zo leuk om te zien! Binnenkort komt er een blog online over hoe Fenne is als grote zus.. 🙂

Voor nu een hele dikke knuffel van ons!

 

No Comments
Leave a Reply