Eten Ukkiegeniet

Het ritme van Saar (8 maanden)

 • By
 • 13 maart 2018
 • Sticky
Moomu / Maudgeniet.nl

Joooeehoooeee, laat ik er meteen even een cliché in gooien. Dan hebben we dat maar gehad. Jeetje, wat gaat de tijd snel! Saar is alweer 8 maanden oud. Acht maanden! Nog maar eventjes en dan is ze al langer op de wereld dan dat ze in mijn buik zat. Zo’n gek idee! We hebben haar nu eindelijk in het ritme wat we graag willen en het lijkt me leuk om dat met jullie te delen!

05.15 uur
Jasper zei laatst nog dat Saar een tijdschakelaar in zich heeft. Standaard om 05.15 uur begint ze ‘s morgens vroeg te zingen. Ze wordt dus niet ‘vervelend’ wakker, maar ze wordt wel wakker. Vaak helpt het dan om haar de speen te geven. Dan blijft ze nog eventjes zingen, maar valt daarna weer lekker in slaap.

Moomu / Maudgeniet.nl
Dit aankleedkussen is van Moomu, ik ben fan!

07.30 uur
Goedemorgen! Madame is wakker en klaar voor de dag. We beginnen dan altijd met een fles pap (210 ml) en dan gaat ze nog even spelen. Ze speelt graag met een van haar bijtringen of met een van de Zoef Zoef Dieren!

08.30 uur
Van zo’n fles pap en al dat spelen word je natuurlijk hartstikke moe. Dus rond 08.30 uur gaat ze weer naar bed om vervolgens zo’n 1,5 uur te slapen.

10.00 uur
Om 10.00 uur is het tijd voor fruit. De eerste maanden moest Saar niks hebben van de hapjes, maar nu is ze er dol op. Na de fruithap gaat ze weer even spelen of gaan we even op pad. Even ergens op visite of een paar boodschappen doen bij de supermarkt.

Babyhapjes met fruit / Maudgeniet.nl

Lees ook: 5x babyhapjes met fruit

11.30 uur
Rond 11.30 uur is het tijd voor een boterham. Vaak geven we haar een boterham met boter of een beetje roomkaas. In het begin vond ik het zo eng om haar een boterham te geven, bang dat ze zou stikken. Maar het gaat gelukkig hartstikke goed en ze vindt het heerlijk! Daarnaast krijgt ze nog een fles van 120 ml.

12.00 uur
Jup, het is weer bedtijd! Ik vind dit altijd een heerlijk moment. Want rond deze tijd gaan Fenne en Saar allebei naar bed! Ik heb dan 2,5 tot 3 uur rust (want Fenne slaapt ook nog zo lang!). Kunnen zij even bijkomen, maar ik ook! 😉

14.30 uur / 15.00 uur
Na de middagslaapjes van de dames zijn we er allemaal weer klaar voor. Meestal spelen ze dan even samen en ik zit dan als een verliefde mama toe te kijken. Ik kan uren kijken naar die twee als ze samen aan het spelen zijn! ‘s Middags gaan we ook regelmatig nog even op pad. Even wandelen, naar de kinderboerderij, de speeltuin of even naar de stad bijvoorbeeld! Af en toe krijgt Saar nog een fles van 120 ml, als ze daar geen zin in heeft krijgt ze een cracker. Ik merk wel dat ze steeds minder behoefte heeft aan deze middagfles.

Zusjes / Maudgeniet.nl

16.00 uur
Nogmaals: van spelen word je moe! 😉 Dus rond 16.00 uur gaat ze nog even naar bed. Maar dit slaapje wordt gelukkig steeds minder. En dus houden we wat meer vrije tijd over voor andere leuke dingen! Dit is trouwens ook vaak de tijd dat we Saar in bad doen.

Lees ook: Mijn badritueel met Saar

17.15 uur / 17.30 uur
Tijd voor de warme hap! De hapjes maak ik vrijwel altijd zelf en meestal combineer ik dan een groente met aardappels of rijst. Sinds kort doe ik er ook een beetje vlees (gehakt of kip) bij door en ze smult er zo van! De varianten met rijst vindt ze vaak net wat lekkerder, maar binnenkort deel ik een aantal favorieten van haar! Heeeel af en toe geef ik haar een gezonde ‘kant en klaar maaltijd’, bijvoorbeeld van De Kleine Keuken of SPRUIT. Na het eten gaan we vaak even met haar wandelen of gaan we met z’n allen dansen op K3!

De Kleine Keuken - Maudgeniet.nl

Lees ook: Waarom ik mijn kinderen geen potjes babyvoeding geef..

18.30 uur / 19.00 uur
Spitsuur bij ons in huis! Met Fenne gaan we een boekje lezen en een stuk fruit eten. Saar krijgt nog een fles pap (180 ml) en dan gaan de meisjes (eindelijk) naar bed!

Flesvoeding van Neolac getest!
Onlangs testten wij de voeding van Neolac. Deze flesvoeding is biologisch en uitsluitend gemaakt van Nederlandse melk. Extra leuk is natuurlijk de verpakking met Nijntje. Wij testten voor Saar de opvolgmelk (nr. 2). Maar Fenne wilde natuurlijk ook melk van Nijntje! Hoewel Fenne al heel lang geen flesvoeding meer drinkt, mocht zij de peutermelk (nr. 3) proberen. Beide voedingen zijn ons erg goed bevallen! Neolac is een onderdeel van Hyproca Nutrition B.V., een bedrijf dat al 75 jaar (!) gespecialiseerd is in flesvoeding. De flesvoeding van Neolac is onder andere te koop bij Ekoplaza en Etos.

Neolac / Maudgeniet.nl

Wij kregen de voeding van Neolac om te testen. 

 

4 Comments
 • Nicole

  Wat grappig hoe Milo en Saar helemaal niet veel schelen maar toch zo’n ander ritme hebben!
  En dat Fenne ook nog slaapt lijkt me hemels. Al is Fay nu natuurlijk op school. Daarvoor miste ik dat echt enorm.

  • Maud

   Grappig inderdaad he? Is Milo’s ritme heeeeel anders? Of valt het mee?

 • Bertine

  Lekker dat ze nog zoveel slapen! En fijn dat ze s morgens na haar zangmoment nog gewoon weer verder slaapt!

  • Maud

   Heerlijk, ik heb het zo luxe met die twee dames!

Leave a Reply