Ukkiegeniet

Help, mijn peuter wordt bijna 3 jaar!

 • By
 • 20 april 2018
 • Sticky
Maudgeniet.nl

Time flies when you’re having fun.. Ik blijf het maar zeggen! We hebben het steeds zo ontzettend gezellig met z’n viertjes, dat ik soms vergeet dat Fenne en Saar al zo snel groot worden! Maar ondertussen zitten we alweer in april 2018.. En dat betekent dat Fenne volgende maand alweer 3 jaar wordt. OH MY GOD!!

Maudgeniet.nl

Ik moet toegeven dat Fenne mij de meest trotse mama ooit maakte, op 27 mei 2015. Het allermooiste babytje en oh-zo-voorbeeldig. Ondertussen is ze een enorme peuter, zoekt ze soms behoorlijk de grenzen op en noem ik haar regelmatig een terrorpeuter of etterbak. Soms ben ik enorm met haar aan het mopperen en andere dagen hoef ik helemaal niet te mopperen. Naast het feit dat ze een behoorlijke terrorpeuter kan zijn, is ze ook een heel ondeugend en lief meisje en mag ze soms juist wel wat minder hard voor zichzelf zijn. Daarnaast is ze ook een behoorlijke clown en krijgt ze iedereen aan het lachen met haar grapjes. En dat weet ze zelf ook… 😉

Maargoed..
Ze is dus al bijna 3! En dat betekent dus dat ik toch echt een beetje bezig moet gaan met de voorbereidingen. Vorig jaar was het op haar verjaardag enorm warm en moest ik ‘s morgens nog in alle stress (met een hoog zwangere buik) haar verjaardagstaart maken. Dit jaar wil ik niet zoveel stress hebben op de dag zelf en alles goed voorbereiden..

Lees ook: Recept – de verjaardagstaart van Fenne

Outfit van Fenne - Sooco / Maudgeniet.nl

Beter voorbereiden!
En dus ga ik nu al op zoek naar een recept voor de perfecte taart en uiteraard de perfecte decoratie en versiering. Maar dat is natuurlijk nog lang niet het belangrijkste.. We moeten nog op zoek naar een cadeau voor haar! Ik lieg niet als ik zeg dat Fenne best al wel verwend is, ze heeft al zoveel leuk speelgoed.. Dus we moeten maar eens goed gaan nadenken!

Lees ook: Het favoriete speelgoed van Fenne

Emo-mama
Eerlijk toegegeven ben ik er écht nog niet klaar voor dat ze al bijna 3 wordt.. Onlangs moesten we haar zelfs al opgeven voor de basisschool! Toen Fenne 1 jaar werd, stond ik ‘s avonds als een klein kind te janken bij haar bedje. Ik dacht dat dat toen kwam omdat ze geen baby meer was. Maar toen ze 2 jaar werd, stond ik ‘s avonds ook als een klein kind te janken bij haar bedje. Ik dacht toen dat het kwam door de hormonen (want hartstikke zwanger!).. Maar ik heb zo’n gevoel dat het dit jaar gewoon weer gebeurt en dan heb ik er geen excuus meer voor! 😉 Ik ben gewoon een emo-mama!

 

Tips zijn welkom!

Ik ben heel benieuwd.. Wie o wie heeft de beste tips voor mij? Wat is de lekkerste taart? Waar vind ik de mooiste versieringen? En wat is nou het allerleukste cadeau voor een peuter van 3? Help mij met mijn luxeprobleem!

 

2 Comments
 • Marieke

  Hier een peuter die in juli 3 wordt en ik had zo gehoopt dat jij al die vragen zou beantwoorden in je blog. Ik ben helemaal geen pinterest mama, dus hier moet ze het al 2 jaar doen met een simpele taart met slagroom, aardbeien en een ander fruit waar ik haar cijfer mee maak. We zijn nu bezig met de peuterkamer voor Anne, omdat de tweede onderweg is. Op het verlanglijstje staan dan ook wat spulletjes daarvoor. Een 3 wielerstep, mini loco, en er moest een blokfluit en een gewoon fluitje op, want daar speelde ze bij oma ook mee. Succes met je zoektocht en alvast een hele fijne verjaardag!

  • Maud

   Ik heb wel een heel leuk recept van de taart van vorig jaar, heb je die al gezien!? Wat spannend dat de 2e onderweg is, Anne heeft leuke dingen op haar lijstje staan. Een fijne verjaardag alvast voor jullie!

Leave a Reply