Ukkiegeniet

Waarom ik als mama ook zonder mijn kindjes op vakantie ga..

 • By
 • 16 februari 2018
 • Sticky
Zuid-Tirol - Maudgeniet.nl

Het voelt als de dag van gisteren, maar het is alweer ruim een week geleden dat ik op wintersport was.. Mijn eerste wintersport ooit. In mijn weekoverzicht kon je al lezen dat ik het er onwijs naar mijn zin heb gehad. Ik vond het zooo leuk; nog zoveel leuker dan ik had verwacht!

Maar eerlijk toegegeven: toen ik thuis weg ging, moest ik best wel even slikken. Ik vond het ontzettend spannend. Ik ging vier dagen weg met mensen die ik niet kende, naar een plek die ik niet kende en ook nog eens zonder de kindjes.. Maar toch was ik ergens ook trots op mezelf, want ik ging het toch maar mooi doen! Ik vind het namelijk heel belangrijk dat ik niet alleen maar ‘mama’ ben, maar ook nog gewoon ‘Maud‘!

Zuid-Tirol - Maudgeniet.nl

Zoveel lieve reacties en ook een beetje onbegrip..
En terwijl ik in de trein zat, kreeg ik heel veel complimentjes. Ik kreeg appjes van mijn vriendinnetjes, maar ook berichtjes op Instagram van een aantal volgers. Ze vonden het allemaal zo stoer dat ik dit gewoon ging doen. Zo lief! Maar ik kreeg natuurlijk ook vragen waarom ik dit ging doen.. Er zijn namelijk ook heel veel moeders die mijn keuze écht niet kunnen begrijpen. En dat mag.. Sterker nog: dat kan ik me ook wel een beetje voorstellen. Ik vond het zelf tenslotte ook niet makkelijk!

Maar ik doe het wel! Ik ga óók op vakantie zonder de kindjes.
Waarom? Dit heeft eigenlijk meerdere redenen, maar een reden daarvan is eigenlijk maar echt belangrijk. Ik ben niet alleen maar ‘mama’, maar ook nog gewoon ‘Maud’! Ik wil niet dat mijn leven (heel kort door de bocht gezegd) alleen maar bestaat uit flesjes en poepluiers. Fenne en Saar zijn het allerbelangrijkste in mijn leven, maar ik vind het ook heerlijk om even Me-time te hebben en dingen te doen die ik zelf ontzettend leuk vind.

Zuid-Tirol - Maudgeniet.nl

Ik kom terug als een leukere mama!
In Zuid-Tirol heb ik echt de tijd van mijn leven gehad.. Ik had voor mijn gevoel bijna geen tijd om de meisjes te missen. Maar als ik weer even tijd voor mezelf had, miste ik ze natuurlijk wel! En dat terwijl ik maar vier dagen weg was.. In principe had ik het niet erg gevonden om nog een extra dagje te blijven.. Maar na die vier dagen vond ik het ook héél fijn om weer naar huis te gaan en enorm met de meisjes te knuffelen. En ik ben thuis gekomen als een leukere mama.. Ik ben echt weer even opgeladen en heb nu weer veel meer geduld met ze. Vooral met de peuter, hihi.

Ik ben een jonge mama!
Ik heb er voor gekozen om een jonge mama te zijn. Ik was 23 jaar toen ik zwanger was van Fenne. Terwijl een aantal vriendinnetjes nog fulltime bezig waren met studeren en een aantal zelfs nog bij hun ouders woonde, werd ik zelf al mama.. Maar ik heb er nog geen seconde spijt van gehad, ik vind het meer dan geweldig om een jonge mama te zijn! Ik zou nooit meer anders willen.. Maar soms vind ik het gewoon heel lekker om de flesjes en poepluiers een paar dagen uit te besteden. #loedermoeder! 

En jij!?
Zou jij op vakantie kunnen gaan zonder jouw kindje(s)!? Is het iets waar je heel veel moeite mee zult hebben of iets waar je juist enorm naar uit zou kijken?

 

Volg je me trouwens al op Instagram? Hier deel ik allerlei foto’s uit ons dagelijkse leven; van het tripje naar Zuid-Tirol tot foto’s van de kindjes!

 

 

12 Comments
 • Marit

  Wij hebben het ook gedaan, toen Bas 2 1/2 was zijn wij twee weken met vrienden naar Jamaica geweest. Tuurlijk mis je je kind, ik was destijds fulltime moeder en huisvrouw, dus ik heb er extra van genoten! En je komt inderdaad terug als een leukere moeder!

  • Maud

   Wat goed dat jullie dat gedaan hebben! 2,5 week na de bevalling zou ik het nog niet kunnen, puur om mijn hormonen. Haha! Maar terug komen als een leukere moeder is heel belangrijk! Jamaica lijkt me geweldig trouwens!

 • Tineke

  Ik snap dat er vrouwen zijn die het heerlijk vinden. Persoonlijk zou ik het niet doen, ik mis mijn zoontje veel te snel en vind het veel leuker om als gezin op vakantie te gaan.
  Liefs

  • Maud

   Logisch ook dat je je zoontje dan mist.. Ik vind het ook leuker om als gezin op vakantie te gaan, veel gezelliger! Maar af en toe vind ik het ook heerlijk om even met mezelf bezig te zijn. Hihi.

 • Marieke

  Wat knap dat je voor jezelf hebt gekozen. Wij gaan in mei een paar dagen zonder kinderen weg en daar kan ik nu al naar uitkijken.
  Hopelijk volgend jaar een weekje zonder kinderen, want dat lijkt me ook echt heerlijk.

  • Maud

   Ik kan me heel goed voorstellen dat je daar naar uit kijkt.. Wij hebben ondertussen een weekendje naar Dublin geboekt; zonder kindjes. Hihi. Waar ga je naar toe in mei?

 • Christa

  Ik zou dit zo graag een keer willen doen!
  Lijkt me echt geweldig. Helaas nog geen tijd of geld voor vrij gemaakt, maar hij staat zeker op mijn bucketlist!

  • Maud

   Gewoon een keer doorpakken.. Ik vond het niet makkelijk, maar ben zo blij dat ik gegaan ben!

 • Fleur Sophia

  Ahw, lief artikel! En ik vond het heel gezellig met je in Zuid-Tirol! 😀

  • Maud

   Ik vond het ook heel gezellig met jou!

 • Narelle | wegvanhetnoorden.nl

  Interessant en leuk om te lezen! Ik ben op dit moment zwanger van de eerste en vind het nu nog heel moeilijk om te zeggen of ik het zou doen. Zoals het nu lijkt, gaan we zeker een keer met z’n tweeen op vakantie haha!

  • Maud

   Dankjewel Narelle, leuk om te horen! En nóg leuker om te horen dat je zwanger bent, gefeliciteerd! Lekker van genieten!

Leave a Reply