Spelen Ukkiegeniet

Knutselen met Fenne!

  • By
  • 22 oktober 2017
  • Sticky
Knutselen - Maudgeniet.nl

De herfst is nu echt begonnen.. Overal liggen bladeren en er komt steeds behoorlijk wat regen uit de lucht vallen. Fenne speelt over het algemeen ontzettend graag buiten, ook als het regent. Maar ze vindt het ook erg leuk om te ‘knutselen’. Regelmatig pakt ze haar kleurboek en kleurpotloden en gaat ze ‘kleuren’. Ik moet zeggen dat haar kunstwerken nog niet spectaculair mooi zijn, maar ik vind het natuurlijk helemaal leuk dat zij het zo graag doet. En het is natuurlijk ook een leuke activiteit; vooral met dit vieze en regenachtige weer..

Knutselen - Maudgeniet.nl

Vingerverven
Fenne is gek op vingerverven! Een tijdje terug was ik zelf zo dom geweest! Toen ze ‘s avonds niet wilde slapen vertelde ik haar dat als ze morgen wakker werd, ze samen met mama mocht verven. Hoe kwam dit in hemelsnaam in mij op om dit te beloven!? Ze viel vrijwel direct in slaap, maar de volgende ochtend had ik echt een probleem. Ze wilde geen schone luier aan en natuurlijk ook geen kleren aan. Ook wilde ze geen boterham eten en ook geen melk drinken. Want we gingen toch verven als ze wakker werd!?

Lees ook: Te koop – twee peuter-oren

Oh ja.. Hoe ging ik me hier weer onderuit lullen? Fenne heeft nogal het talent om alles heel letterlijk te nemen, ze is tenslotten een peuter! 😉 Na een lange discussie (ik snap soms zelf niet waarom ik de discussie überhaupt aan ga) kreeg ik het dan eindelijk voor elkaar dat ze eerst haar kleren aan moest. En natuurlijk ook een boterham ging eten. Wel met de belofte dat Saar naar haar mocht kijken, hihi. Dus zette ik Saar in de Tripp Trapp en pakte ik alle spulletjes voor het vingerverven.

Knutselen - Maudgeniet.nl

Knutselen - Maudgeniet.nl

Benodigdheden
Voor het vingerverven zijn er natuurlijk helemaal niet veel dingetjes nodig. Maar voor vingerverven met een losgeslagen peuter zijn een aantal items toch wel heel handig. Ik kocht de meeste spulletjes bij de Action. Maar als je met dit regenachtige weer de deur niet uit wil, kun je gelukkig ook heel veel online bestellen. Kun je morgen meteen aan de gang!

  • Een kliederschort. Dat scheelt ze ontzettend veel troep én was! Een kliederschort is onder andere te koop bij Bol.com vanaf € 6,99.
  • Een tafelzeil. Om dezelfde reden als hierboven. Ik kocht een (afneembaar) tafelzeil bij de Xenos, maar ook dit kun je gewoon bestellen bij Bol.com.
  • Wegwerpbordjes. Ik kocht een pakket met plastic wegwerpbordjes. Daar doe ik steeds een beetje verf op, zodat ze niet met haar rode verfvingers in de blauwe verf gaat etc. etc. 😉
  • En uiteraard papier, kleurplaten en vingerverf. Wij hebben een pakket in huis met de 4 basiskleuren rood, geel, groen en blauw. Onder andere te koop bij Bol.com vanaf € 7,49.

Nog meer knutselen!
Het ziet er naar uit dat het de komende tijd heerlijk weer wordt om te knutselen. Samen met Fenne ga ik op zoek naar leuke projectjes, die ook voor haar (en haar ongeduld) leuk zijn om te proberen. We gaan onder andere kleien. Heb jij verder nog leuke tips voor ons? Dan hoor ik het graag!

 

Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie hierover vind je in mijn disclaimer.

 

2 Comments
  • Tess

    En ik heb al zo’n prachtig kunstwerk van Fenne thuis hangen!

Leave a Reply