Spelen Ukkiegeniet

Getest door Fenne: 2 kleisets van Play-Doh

  • By
  • 14 november 2017
  • Sticky
Kleien met Play-Doh - Maudgeniet.nl

Fenne is gek op boekjes, buiten spelen en knutselen! Regelmatig zitten we aan de keukentafel met kleurpotloden en/of vingerverf. Haar kunstwerken zijn nog niet perfect genoeg om in te lijsten, maar ze vindt het enorm leuk om te doen. Wat verwacht je dan van een peuter van 2,5?

Sinds kort is ons knutselassortiment uitgebreid met twee toffe sets van Play-Doh en zit ik minstens drie keer per dag met onze peuter aan de keukentafel te kleien. Af en toe is het extra gezellig, want dan komen papa en zusje Saar er ook bij zitten. Wat een feest!

Lees ook: Knutselen met Fenne!

Kleien met Play-Doh - Maudgeniet.nl

Kleien met een peuter

Zelf dacht ik dat ze misschien nog iets te klein was om te kleien. Play-Doh geeft aan het kan vanaf drie jaar en aangezien Fenne ‘nog maar’ (AL!) 2,5 jaar is, dacht ik dat ze er nog net iets te klein voor zou zijn.. Maar niks is minder waar. Ze vindt het geweldig om te doen en na een keertje uitleggen en voordoen snapte ze precies wat de bedoeling was.

Onlangs testten wij twee kleisets van Play-Doh en sindsdien doen we bijna niets anders meer. Fenne vraagt de hele tijd wanneer we gaan ‘klussele’ (knutselen + kleien) en of ik een boterham met appelstroop wil, haha! Ik vind het iedere keer weer zo schattig. Dus hoppakee; dan toveren we de klei weer op tafel!

Kleien met Play-Doh - Maudgeniet.nl

Play-Doh Ontbijt Speelset

Een van de sets die wij testten is de Play-Doh Ontbijt Speelset. Fenne is echt een brood-monster, dus deze set past precies bij haar. Ze is er ontzettend druk mee.. Ze pakt regelmatig mijn hand en zegt dan ‘Mama, boterham nep opeten?’ .. En dan maakt ze een heerlijke klei-boterham voor mij, met appelstroop én pindakaas én jam! 😉

In de ontbijtset zitten maar liefst 5 kleuren klei en een potje Play-Doh Plus, een extra zachte klei waar je nog preciezer mee kunt kleien. Daarnaast bevat de set nog een wafelijzer en bordjes met een mes en een vork. Maar je vindt in de doos ook steekvormpjes, een tang en een roller en een versierspuit waar drie verschillende vormpjes uit komen.

Kleien met Play-Doh - Maudgeniet.nl

Play-Doh Rapunzels Kapsalon

Ook mochten we Rapunzels Kapsalon testen. Een tijdje geleden waren we bij een Prentenboekenfestival voor peuters en daar gingen we naar een voorstelling dat ging over knippen.. Dat vond ze zo leuk en een schaar is nu ontzettend interessant. Bij Rapunzels Kapsalon mag ze nu de haren van Rapunzel knippen, hoe leuk is dat!? Ook hier is ze weer erg druk mee; borstelen, knippen en ‘staartjes maken’. Ze probeert het allemaal.. Leuk!

In Rapunzels Kapsalon zit natuurlijk een Rapunzel-pop en maar liefst vier soorten klei (waarvan een met glitters!). Daarnaast zit er een schaar en een kam bij, maar ook een borstel en een leuke vlechtroller met een salamander erop.

Kleien met Play-Doh - Maudgeniet.nl

Ik had dus een klein beetje twijfels of ze al wel kon kleien en er niet te klein voor was. Maar ze vindt het zo ontzettend leuk om te doen en kan zich er een hele tijd mee vermaken. Heerlijk om naar te kijken en nog leuker om mee te spelen en samen met haar te kleien!

[bol_product_links block_id=”bol_5a04af7a408d4_selected-products” products=”9200000079819321,9200000080041199″ name=”Play Doh” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”400″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

No Comments
Leave a Reply