Ukkiegeniet

Help! Fenne wil niet in de auto zitten!

 • By
 • 14 december 2017
 • Sticky
Fenne in auto - Maudgeniet.nl

Al zolang ik me kan herinneren is het autorijden met Fenne een living hell. Als heel klein babytje sliep ze nog wel eens in de auto. Maar toen ze iets ouder werd, vanaf ongeveer vier of vijf maanden oud, begon ze al te krijsen als we nog maar net de hoek om waren. Op de een of andere manier had Madame het al heel vroeg door dat ze in de auto zat.

Ik heb echt geen idee waarom, maar ze vindt het verschrikkelijk om in de auto te zitten. En met verschrikkelijk bedoel ik ook echt VER-SCHRIK-KE-LIJK!

Ondertussen kunnen we zo’n 15 tot 20 minuten met haar rijden, maar met ‘lange’ afstanden begint de ellende alweer. Ik baal er enorm van, want op deze manier begint én eindigt een dagje uit of weekendje weg altijd met drie chagrijnige mensen in de auto; Fenne, Jasper en ik!

Een paar voorbeelden..
Om even een duidelijk beeld te geven: na ons weekendje in Mechelen heeft ze zo’n beetje zitten krijsen van Mechelen tot Apeldoorn (dat is toch zo’n twee uur!). Daarna viel ze gelukkig in slaap en hadden wij het laatste uurtje rust in de auto. Maar de twee uur daarvoor heeft ze oorverdovend lopen gillen en huilen..

Ook ons weekendje naar de Winterefteling begon én eindigde met gekrijs en ellende. Op deze manier is het gewoon niet zo leuk om weg te gaan.. En een autovakantie zit er voor ons dus ook écht niet in; we zijn bijna genoodzaakt om te vliegen.. 😉 De autoreis naar Schiphol is al een hele onderneming!

We hebben al zoveel geprobeerd!
Op de momenten dat ze zo krijst (en zelfs al daarvoor), proberen we echt van alles. Eten & drinken (normaal altijd dé oplossing), boos worden, haar negeren, haar afleiden, filmpjes kijken, boekjes lezen, liedjes zingen, naast haar zitten, niet naast haar zitten, stoppen voor een pauze, rijden als ze moe is, rijden als ze niet moe is, bla bla bla. Noem iets en we hebben het ongetwijfeld al geprobeerd. We hebben zelfs al reisbandjes geprobeerd, omdat we dachten dat ze zich misschien niet lekker voelde in de auto. Maar dat werkte ook niet en we hebben echt na ruim twee jaar (!) nog steeds geen idee waarom ze het zo verschrikkelijk vindt.

Fenne in auto - Maudgeniet.nl

Tips gezocht!
Het is natuurlijk niet alleen ontzettend irritant voor ons in de auto, ik vind het voor Fenne ook ontzettend heel zielig. Over het algemeen huilt ze heel weinig, dus er zal vast wel een reden voor zijn. Ondertussen zou ze toch moeten weten dat het gehuil en geschreeuw niks verandert..

Dus lieve mama’s.. Wie o wie heeft dé ultieme tip voor ons? Ik ben in staat om vrijwel alles te proberen tijdens de vele autoritten die nog zullen komen. En ik ben stiekem ook wel even nieuwsgierig.. Voor wie is dit herkenbaar? Vrijwel niemand om ons heen (her)kent dit!

 

6 Comments
 • Annemarie

  Wat vervelend! Herken het inderdaad niet. Heeft ze dat alleen bij jullie in de auto of ook in andere auto’s? Misschien een andere autostoel of andere plek in de auto?

  • Maud

   Ja, soms is het behoorlijk lastig inderdaad. Ik weet eigenlijk niet of ze het ook in andere auto’s heeft.. Onlangs hebben we een andere auto gekocht en ze heeft het zowel in deze als in de vorige auto. Maar geen idee of ze het ook heeft wanneer ze bij iemand anders in de auto zit. Meestal zit ze bij anderen maar voor korte stukjes in de auto; en de ellende begint pas na zo’n 20 minuten.. Ik heb echt geen idee waar het aan ligt.. Ze had het in de maxicosi en ook in de autostoel waar ze nu in zit, dus het zal ook niet aan de stoel liggen gok ik.. En ook een andere plek hebben we al geprobeerd. Meeuuhhh! Thanks voor het meedenken, super lief!

 • Wendy

  raamstickers voor op het autoraam! Dan heeft ze iets te doen onderweg 🙂

  • Maud

   Qua speelgoed hebben we al van aaaalles geprobeerd, maar nog geen raamstickers. Wat een goede tip! Dat gaan we de eerst volgende keer proberen! 😀

 • T

  Kan het zijn dat ze wagenziek is??
  Probeer is een andere plek in het midden of voorin de auto

  Onze dochter huilde ook vaak ik de auto. Nu kan ze praten blijkt dat ze al snel buikpijn krijgt in de auto,daarom huilde ze waarschijnlijk toen ze klein was

  • Maud

   Ja, dat zou best wel kunnen.. Maar ook daarvoor hebben we al van alles geprobeerd, zoals reisbandjes. En inderdaad ook een andere plek in de auto. Voorin gaat wel een tijdje goed, maar eindigt vervolgens ook in ellende. Grrrr; ik vind het zo vervelend! 🙁

Leave a Reply