Ukkiegeniet

Hoe bescherm je je kindje tegen de zon?

 • By
 • 17 mei 2018
 • Sticky
Bescherm je kindje tegen de zon / Maudgeniet.nl

Nog even aftellen en dan gaan we lekker op vakantie naar Kreta! Tien dagen lang genieten van het mooie eiland, het lekkere eten, de lieve bevolking en uiteraard van de zon.. Fenne lijkt in vrijwel alles op haar vader (leuk!), maar helaas heeft ze ook de lichte huid van haar vader geërfd. En het kleine mini lichaampje van Saar is nog helemaal geen zonlicht gewend.. Een goede bescherming tegen de zon is dan extra belangrijk! Hoe gaan wij dat straks tijdens onze vakantie doen?

Iedere zomer is het weer raak: ‘strijd’ met Jasper, omdat hij zich niet wil insmeren.. Hij vindt het verschrikkelijk dat het zo plakt en ‘stinkt’ en noem alle andere smoesjes maar op. 😉 Ik probeer me er niet meer druk om te maken *note to self*, maar een goede bescherming voor de huid van de meisjes vind ik wel erg belangrijk!

Weekoverzicht / Maudgeniet.nl
Goed insmeren is altijd belangrijk!

Waarom is een goede bescherming tegen de zon bij (kleine) kinderen eigenlijk zo belangrijk?
Kleine kinderen groeien als kool (ik weet er alles van met die twee kleine etterbakken in huis). Dit houdt met name in dat de celdeling dan erg snel gaat en vervolgens krijgen beschadigde huidcellen helaas niet de kans om volledig te herstellen. Wanneer kinderen op jonge leeftijd vaak verbranden, hebben zij op latere leeftijd een verhoogde kans om huidkanker te krijgen.

Dat willen we natuurlijk voorkomen! Hoe gaan we dat doen?
Tijdens de vakantie kunnen we Saar nog regelmatig in de schaduw houden, maar Fenne wil natuurlijk de hele dag alleen maar zwemmen en spelen in het water. Onmogelijk om haar een hele dag in de schaduw te laten.

Bescherm je kindje tegen de zon / Maudgeniet.nl

Nieuwe zwem-outfits!
Onlangs hebben we voor Fenne en Saar allebei een nieuwe zwem-outfit gekregen. Fenne heeft een hele leuke tankini gekregen en voor Saar een ontzettend schattig zwembroekje. Of eigenlijk is het een wasbare zwemluier, ideaal! Met de zomer en onze diverse vakanties in aantocht komt dit natuurlijk super goed uit. Extra fijn is dat we, naast de tankini en het zwembroekje, ook UV zwemkleding hebben gekregen. Fenne en Saar hebben namelijk allebei een UV shirt gekregen. Het is een shirtje die ze ook in het water aan kunnen hebben en die daarbij ook nog eens UV-werend is.

Bescherm je kindje tegen de zon / Maudgeniet.nl

En verder?
Behalve dat we Fenne goed gaan insmeren deze vakantie (en trouwens ook de rest van de zomer), houden we ons uiteraard ook aan de standaard tips:

 • We zorgen er voor dat we de meisjes (en onszelf!) goed insmeren voordat we naar buiten gaan en herhalen dit meerdere keren per dag. Het liefste natuurlijk met een waterbestendige zonnebrandcreme.
 • We proberen Fenne en Saar uiteraard zoveel mogelijk uit de zon te houden en dan met name tussen 12.00 uur en 15.00 uur. Gelukkig ligt Saar rond deze tijd in bed en Fenne hopelijk ook nog eventjes.
 • Fenne vindt het heel leuk om een zonnebril op te hebben, Saar totaal niet. En ze willen ook allebei geen hoedje op.. Maar ik ga het wel proberen, haha! Wish me luck!
 • Aan het einde van de dag gaan we Fenne en Saar goed insmeren met After Sun, ook als ze niet verbrand zijn!. Hier zit onder andere Vitamine E en Aloë Vera in, dit zorgt er voor dat de huidcellen sneller kunnen herstellen.

 

Hoe bescherm jij jouw kindje tegen de zon?

 

6 Comments
 • Maud

  Vervelend is dat! Vriendjelief verbrandt ook erg snel en Fenne (denk ik) ook.. Zij hebben allebei een enorm lichte huid en goed insmeren is dan echt heel belangrijk. Ook in Nederland, blijkt wel weer uit jouw reactie ;-). Ik heb het geluk dat ik niet snel verbrand, maar ook dan moet je goed insmeren.. Ik vind het altijd jammer en ‘irritant’ dat mensen dat niet altijd willen snappen, hihi.

 • Maud

  Dankjewel! Ik vind het ook heel erg belangrijk. Ik heb dan het ‘geluk’ dat ik vrijwel nooit verbrand, maar dan nóg is het heel belangrijk. Ons dochtertje en mijn kerel hebben wat minder geluk, zij hebben allebei een lichte huid helaas.. De vakantie naar Kreta gaat niet door, op dit moment zit ik met een gebroken voet in huis :(. Maar in augustus hebben we wel een hele leuke andere vakantie geboekt!

 • Maud

  Hoi Carolien. Ik vind jouw reactie best heftig.. Het blijkt wel weer hoe belangrijk het is om je inderdaad wél goed in te smeren. Dankjewel voor jouw reactie! Liefs

 • Maud

  Tweedegraads verbranding? Pfff, dat is wel heel heftig! Blijkt maar weer dat goed insmeren echt heel belangrijk is, laat ze maar lekker lachen 😉

 • Nicole Orriëns

  Ik smeerde ze altijd zorgvuldig in met een hoge factor. Maar ik weet dat er ook speciale kleding is nu.

  • Maud

   De speciale kleding is ideaal! Maar dan nog smeren we ze altijd wel goed in.

Leave a Reply