Ukkiegeniet

De leukste kindervoorstellingen bij Stadstheater De Bond in Oldenzaal (2019/2020)

  • By
  • 22 september 2019
  • Sticky
Voorstellingen kinderen Stadstheater De Bond - Maudgeniet.nl

Wat heel veel volgers niet weten is dat ik een hele tijd in het theater in Oldenzaal heb gewerkt. Nee, niet om te schminken of om zelf op het podium te staan, maar ik werkte daar in de horeca. Zelfs naast mijn (destijds) fulltime baan bleef ik dit doen, want ik vond dit zó ontzettend leuk om te doen! Dit was nog voordat ik mama werd, maar zo ontdekte ik natuurlijk wel heel veel leuke voorstellingen voor kinderen. Ik zet de leukste voorstellingen voor het seizoen 2019/2020 voor jullie op een rijtje.. Grote kans

Rupsje Nooitgenoeg

Vrijwel iedereen kent Rupsje Nooitgenoeg, het hongerige rupsje wat overal doorheen eet, van het wereldberoemde boek. Op zondag 29 september komt dit verhaal naar Stadstheater De Bond, samen met nog drie andere verhalen van Eric Carle. In een magische theatervoorstelling maak je kennis met het Blauwe Paard, Vader Zeepaard, het Eenzame Vuurvliegje en natuurlijk Rupsje Nooitgenoeg.

Wanneer: Zondag 29 september 2019, 14.00 uur
Kosten: Vanaf € 17,50
Leeftijd: 2+

Het bangedierenbos (Theater Sonnevanck)

In de sprookjesachtige familievoorstelling Het Bangedierenbos loopt Lena op een dag per ongeluk Het Bangedierenbos in. De dieren die in dit bos wonen zijn bang voor de Grote Gevaren en Lena besluit om ze te helpen. Zelf wil ze leren om nooit niet nergens bang voor te zijn en dus gaat ze op zoek naar de Grote Gevaren. Lukt het Lena om de dieren voor altijd van hun angsten te verlossen?

Wanneer: Woensdag 2 oktober 2019, 15.00 uur
Kosten: Vanaf € 10,00
Leeftijd: 6+

Brugklas de Musical

Bruglas is een van de populairste series van de Nederlandse televisie (NPO Zapp) en dit jaar komt er zelfs een hip hop-musical over Willem van Oranje.  Brugklas de Musical is voor iedereen herkenbaar: een zoektocht naar wie je bent, in de belangrijkste periode van je leven.

Wanneer: Vrijdag 11 oktober 2019, 19.30 uur
Kosten: Vanaf € 22,50
Leeftijd: 9+

Jurassic Revange, een avontuurlijke dinoshow

Na het grote succes van Dinopark Twente afgelopen zomervakantie is heel Twente in de ban van dino’s. Deze toffe en avontuurlijke dinoshow mag dan ook niet ontbreken als dino-uitje met kinderen. De voorstelling gaat over Saartje die een museum bezoekt en gefascineerd raakt door het grote skelet van de T-Rex. Ze vertelt alles over de oertijd, de verschillende dino’s en hoe de dino’s vroeger leefden. Maak kennis met de T.Rex animatronic en de vele andere dino’s tijdens deze familievoorstelling!

Wanneer: Zondag 20 oktober 2019, 15.00 uur
Kosten: Vanaf € 17,50
Leeftijd: Voor alle leeftijden
Extra’s: Na de voorstelling komen de dino’s naar de foyer voor een Meet & Greet!

Sesamstraat Live!

Sesamstraat bestaat dit jaar 50 jaar en dat wordt gevierd met de grootste show ooit in het theater. Sophie gaat verhuizen, maar voordat ze naar het nieuwe huis gaat wil ze nog een keer naar de rommelzolder. Daar vindt ze een mysterieuze oude koffer waar allemaal Sesamstraat spulletjes in zitten. Daarna gebeurt er iets magisch.. De Sesamstraatvriendjes komen tot leven!

Het is feest in de bekendste straat van Nederland! Sesamstraat bestaat 50 jaar en komt met hun grootste show ooit naar het theater! Koekiemonster, Elmo, Tommie en Bert & Ernie beleven samen met Janouk Kelderman, bekend van Het Klokhuis, de vrolijkste avonturen. Dus, laat je speelgoed staan en schuif gezellig aan… in het theater voor deze gloednieuwe, fantasierijke familiemusical!

Wanneer: Woensdag 23 oktober 2019, 14.30 uur
Kosten: Vanaf € 17,50
Leeftijd: 2+
Extra’s: Kom verkleed als jouw favoriete Sesamstraat-karakter en maak na de voorstelling kennis met al jouw Sesamstraat-vriendjes in de foyer tijdens de Meet & Greet!

Pietje Pieter en Rappe Piet, het feest voor Sinterklaas

Ken jij Pietje Pieter en Rappe piet nog niet? Dan wordt het tijd om deze supercoole en leuke pieten van Sinterklaas te ontmoeten. Dit jaar hebben deze pieten de opdracht gekregen om een verrassingsfeest voor Sinterklaas te organiseren. Het idee is om een absoluut knalfeest te organiseren, maar dat loopt allemaal net iets anders dan gedacht.

Kom jij naar deze knotsgekke, maar oergezellige familievoorstelling en help jij Pietje Pieter en Rappe Piet met de voorbereidingen van het feest van Sinterklaas?

Wanneer: Zondag 24 november 2019, 15.00 uur
Kosten: Vanaf € 12,50
Leeftijd: 2+

De vriendelijke Draak (De Grote Haay)

Een spannende en muzikale voorstelling over draken en vooroordelen in de Kerstvakantie. Teun denkt dat hij alles weet over draken, maar eigenlijk heeft hij nog nooit een échte raak gezien. Het dorp Zozaai wordt opgeschrikt door een monster: iedereen is bang, zelfs de draak. Maar eigenlijk is de draak helemaal niet gemeen..

Wanneer: Zondag 29 december 2019, 15.00 uur
Kosten: Vanaf € 10,00
Leeftijd: 4+

Prentenboekjesfestival in Stadstheater De Bond!

Dit is een voorstelling waar wij thuis allemaal onwijs naar uitkijken! Tijdens het prentenboekjesfestival in Stadstheater De Bond is het theater omgetoverd tot een vrolijke Prentenboekenstad. Hier kunnen kindjes uitgebreid spelen, meedoen aan het dansfeest van Pim & Pom, tractor rijden met Boer Boris en nog veel meer!

Om 10.00 uur en 11.30 uur is de voorstelling Nijntje op de fiets in de zaal en om 11.00 uur is er een voorstelling van Gonnie en Gijsje samen op stap in het theatercafe. Beide voorstelling zijn herkenbaar voor de kleintjes en worden helemaal afgemaakt met leuke liedjes!

Wanneer: Zondag 5 januari 2020, 10.00 uur / 11.00 uur / 11.30 uur
Kosten: Vanaf € 10,00
Leeftijd: 2+

De Gruffalo – Meneer Monster 

De Gruffalo is een spannende voorstelling die leuk is voor jong en oud! Een kleine muis wordt beslopen door drie dieren die hem graag willen opeten. De muis bedenkt een list, maar wordt geconfronteerd met zijn eigen verzinsels. Overwint de kleine muis zijn angsten?

Wanneer: Zondag 16 februari 2020, 11.00 uur en 14.00 uur
Kosten: Vanaf € 12,50
Leeftijd: 3+

Brandweerman Sam – Het grote kampeeravontuur

Vrijwel alle jonge kinderen kennen Brandweerman Sam, voor de kleintjes is hij een echte held. Dit jaar komt hij naar het theater met een spectaculaire familievoorsteling. In het bos leeft een zeldzaam diertje, twee biologen gaan op zoek naar het beestje. Brandweerman Sam en Elvis besluiten om hen te helpen op hun ontdekkingsreis. Maar als Norbert Puk ook meegaat en verdwaald raakt in het bos, dreigt er een groot gevaar voor de hele groep!

Wanneer: Zaterdag 25 april 2020, 11.00 uur en 14.00 uur
Kosten: Vanaf € 17,50
Leeftijd: 2+
Extra’s: Brandweerman Sam nodigt alle jonge bezoekers om verkleed als brandweerman of bosranger naar Stadstheater De Bond te komen. Na de voorstelling is er een Meet & Greet met Brandweerman Sam en zijn vrienden!

Stadstheater De Bond in Oldenzaal

Bovengenoemde voorstellingen zijn aankomend seizoen (2019/2020) allemaal te zien in Stadstheater De Bond in Oldenzaal. Het theater heeft ruim 300 stoelen en een variërend aanbod, naast deze kindervoorstellingen zijn er natuurlijk nog veel meer voorstellingen te zien in het theater. Van muziek tot cabaret en van filmhuis tot toneelvoorstellingen.

Je vindt Stadstheater De Bond aan de Molenstraat 25 in Oldenzaal. Kaarten bestellen kan aan de kassa tijdens de daarvoor bestemde openingstijden, telefonisch via 0541-539190 of via de website. Op de website en in de brochure vind je meer informatie over deze leuke kindervoorstellingen!

Voorstellingen kinderen Stadstheater De Bond - Maudgeniet.nl

Dit artikel is niet gesponsord.

 

No Comments
Leave a Reply