Ukkiegeniet

De leukste kindervoorstellingen bij Stadstheater De Bond (2018/2019)

  • By
  • 1 augustus 2018
  • Sticky
Kindervoorstelling Stadstheater de Bond - Oldenzaal / Maudgeniet.nl

Wat heel veel volgers niet weten is dat ik een hele tijd in het theater in Oldenzaal heb gewerkt. Nee, niet om te schminken of om zelf op het podium te staan, maar ik werkte daar in de horeca. Zelfs naast mijn (destijds) fulltime baan bleef ik dit doen, want ik vond dit zó ontzettend leuk om te doen! Dit was nog voordat ik mama werd, maar zo ontdekte ik natuurlijk wel heel veel leuke voorstellingen voor kinderen. Ik zet de leukste voorstellingen voor het seizoen 2018/2019 voor jullie op een rijtje!

De Kleine Zeemeermin, de musical tryout (Van Hoorne Entertainment)

Vrijwel iedereen kent de film ‘De Kleine Zeemeermin’ wel en nu is er een musical gemaakt van deze geweldige film. Aankomend theaterseizoen kun je de musical in verschillende theaters zien en in Stadstheater De Bond kun je de tryout van deze musical bewonderen.  De Kleine Zeemeermin woont tussen het prachtige koraalbos en de vriendelijke vissen. Op een dag, bij een hevige storm, redt het mooie zeeprinsesje een knappe mensenprins van een zinkend schip. Op slag wordt ze verliefd en wil ze alleen nog maar bij hem zijn..

Wanneer: Zaterdag 15 september 2018, 14.30 uur.
Kosten: € 14,00 voor een kind en € 16,00 voor een volwassene, exclusief pauzedrankje.
Leeftijd: 4+
Extra’s: Kom verkleed naar het theater en doe mee aan de Sprookjesverkleedwedstrijd. Je maakt dan kans op een sprookjesachtig prijzenpakket! Na afloop van de voorstelling kun je met alle acteurs (waaronder Sita Vermeulen) op de foto en dansen bij het Onderwaterbal!

 

Gonnie & vriendjes (Jogchem Jalink)

Iedere papa of mama met een peuter in huis kent ongetwijfeld de verhalen van Gonnie en haar vriendjes. Gonnie is een klein gansje met rode lievelingslaarsjes en samen met haar vriendje maken ze allemaal grote en kleine avonturen mee. In het kader van de Kinderboekenweek speelt Jogchem Jalink de poppenvoorstelling Gonnie & Vriendjes.

Wanneer: Woensdag 10 oktober 2018, 14.30 uur.
Kosten: € 2,50, exclusief pauzedrankje.
Leeftijd: 2+

 

Eenuf is eenuf! (Nuffe tantes)

Deze theatermaaksters weten als geen ander hoe ze op humoristische wijze in de huid moeten kruipen van de Nuffe Tantes! Maar wat betekent Nuf nou eigenlijk? Kom er achter tijdens deze voorstellen van de verknipte tweelingzussen Roosje en Greetje. Ze beleven vele avonturen met andere bewoners van Regenboogstad.

Wanneer: Zondag 28 oktober 2018, 14.30 uur
Kosten: € 10,00 voor een kind en € 12,00 voor een volwassene, exclusief pauzedrankje.
Leeftijd: 6+

 

De verjaardag van Sinterklaas (Karel de Kok)

Ook dit jaar komen Sinterklaas en zijn pieten weer naar Stadstheater De Bond! Samen zorgen ze voor een muzikaal theateravontuur vol met grappen en grollen.

Wanneer: Zaterdag 1 december 2018, 10.00 uur
Kosten: € 12,00 voor een kind en € 14,00 voor een volwassene, exclusief pauzedrankje.
Leeftijd: 3+
Extra’s: Na de voorstelling komen Sinterklaas en zijn pieter natuurlijk nog even langs in de foyer voor een uitgebreide Meet & Greet!

 

Huis-, tuin- en keukenavonturen (Dirk Scheele)

Deze show is een van de absolute YouTube-hits van Dirk Scheele. Met vrolijke en herkenbare liedjes neemt Dirk je mee op reis door zijn huis, waar altijd van alles gebeurt. Stofzuigers komen tot leven, boterhammen dansen de boogie en de dieren in de tuin zingen mee met alle liedjes.

Wanneer: Zondag 6 januari 2019, 14.30 uur
Kosten: € 12,00 voor een kind en € 14,00 voor een volwassene, exclusief pauzedrankje.
Leeftijd: 2+

 

WereldBeterMakers (Jochem van Gelder en Ron Bons)

Op de wereld gaat er veel goed: er wordt gefeest, gedanst en er worden heel veel mooie dingen gemaakt. Maar helaas gaat er ook nog veel mis: zo is er veel oorlog, armoede en honger. Jochem van Gelder staat er om bekend om de leukste gesprekken te hebben met kinderen. In deze voorstelling gaat hij samen met de kinderen op zoek naar briljante plannen zodat álle kinderen op de wereld zich gelukkig en veilig voelen.

Wanneer: Zondag 10 februari 2019, 14.30 uur
Kosten: € 10,00 voor een kind en € 12,00 voor een volwassene, exclusief pauzedrankje.
Leeftijd: 6+

 

Benjamin de Beer

Deze muzikale voorstelling is leuk voor het hele gezin! Benjamin de Beer moet samen met zijn vader en moeder vluchten voor smeltend ijs. Ze komen terecht in een groene wereld waar ze niet welkom zijn, maar waar juist bruine beren wonen en mensen die bontjassen willen maken van hun witte vacht. De teksten en muziek zijn van Herman van Veen.

Wanneer: Zondag 17 februari 2019, 14.30 uur
Kosten: € 10,00 voor een kind en € 14,00 voor een volwassene, exclusief pauzedrankje.
Leeftijd: 4+

 

De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen (Meneer Monster)

Deze voorstelling is gebaseerd op het kinderboek De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen, een van de meest verkochte kinderboeken in tijden. Andre en Terry maken een theatervoorstelling vol humor en magische tovenarij. Want waar haal je nou vliegende katten, een limonadefontein en een reuzegorilla vandaan?

Wanneer: Zondag 7 april 2019, 14.30 uur
Kosten: € 12,00 voor een kind en € 12,00 voor een volwassene, exclusief pauzedrankje.
Leeftijd: 5+

 

Jolien’s Theaterhuis

Uiteraard zijn er ook weer diverse voorstellingen te zien van Jolien’s Theaterhuis! Op 10 en 11 november 2018 spelen zij op diverse tijden de musical De Kleine Zeemeermin. En op 8 en 9 december 2018 spelen zij de musical Foeksia. Een toegangskaartje voor deze voorstellingen kost € 8,50, inclusief ranja.

 

Stadstheater De Bond in Oldenzaal

Bovengenoemde voorstellingen zijn aankomend seizoen (2018/2019) allemaal te zien in Stadstheater De Bond in Oldenzaal. Het theater heeft ruim 300 stoelen en een variërend aanbod, naast deze kindervoorstellingen zijn er natuurlijk nog veel meer voorstellingen te zien in het theater. Van muziek tot cabaret en van filmhuis tot toneelvoorstellingen.

Je vindt Stadstheater De Bond aan de Molenstraat 25 in Oldenzaal. Kaarten bestellen kan aan de kassa tijdens de daarvoor bestemde openingstijden, telefonisch via 0541-539190 of via de website.

 

Dit artikel is niet gesponsord.

 

No Comments
Leave a Reply