Boeken Spelen Ukkiegeniet

Kinderboek: Eigenwijze Tobias van Ruud Bruijn

  • By
  • 3 februari 2018
  • Sticky
Eigenwijze Tobias - Maudgeniet.nl

De Nationale Voorleesdagen zijn alweer (bijna) voorbij, maar dat wil niet zeggen dat er niet meer voorgelezen wordt. Tenminste, bij ons in huis.. Want een van Fenne’s favoriete dingen om te doen is een boekje lezen! Al vanaf het moment dat zij als baby kon ‘spelen’, speelde ze met boekjes. Eerst waren dat voel- en frutselboekjes, later boekjes van karton en op dit moment lezen we regelmatig een mooi prentenboek. Een van die boeken is ‘Eigenwijze Tobias’.

Eigenwijze Tobias
Tobias is een klein varkentje dat enorm eigenwijs is. Op een dag is hij aan het spelen in de zandbak en gooit al het zand er uit. Natuurlijk moet hij dit opruimen van zijn moeder, maar daar heeft hij niet zo veel zin in. “Schep het zelf maar terug”, is de reactie naar zijn moeder. Hij vindt dat zijn moeder zeurt en wil een nieuwe moeder.

Eigenwijze Tobias - Maudgeniet.nl

Wanneer hij op zoek gaat naar een nieuwe moeder, komt hij er achter dat andere moeders hem eigenlijk helemaal niet zo leuk vinden. Hij is eigenwijs, vies en nog brutaal ook! Uiteindelijk komt hij weer terug bij zijn moeder, ruimt hij het zand op en is hij heel verdrietig.. Hij is misschien een beetje eigenwijs, maar hij is ook zo moe!

Eigenwijze Tobias - Maudgeniet.nlWij vinden het een leuk boek, vooral omdat het behoorlijk herkenbaar is. Ook Fenne heeft regelmatig een eigenwijze of brutale bui, niet voor niks wil ik haar oren verkopen op marktplaats. 😉 Ik kan het dan ook niet laten om het boekje af en toe te lezen als ‘Eigenwijze Fenne’.

“Eigenwijze Tobias is zo’n herkenbaar boek vol met prachtige illustraties. Wij zijn fan!”

Het boek is niet alleen heel herkenbaar, maar heeft ook prachtige illustraties met heel veel details. Tijdens het lezen roept Fenne regelmatig door mijn voorlezen heen, want dan ziet ze weer iets nieuws. En ik snap het wel, want je blijft kijken in dit boek. Zo leuk!

Praktische informatie
Het boek Eigenwijze Tobias is voor € 14,50 te bestellen via www.vierwindstreken.com, de plaatselijke boekhandel of via Bol.com. Het ISBN-nummer van dit boek is: 9789051165715.

 

Deze recensie is een samenwerking met Uitgeverij De Vier Windstreken.

 

No Comments
Leave a Reply