Ukkiegeniet

Even binnenkijken: de kamer van Saar

 • By
 • 8 mei 2018
 • Sticky
Babykamer van Saar / Maudgeniet.nl

Ik kies er altijd heel bewust voor om niet álles van ons leven online te zetten. Sommige dingen zijn gewoon echt niet boeiend genoeg, andere dingen wellicht weer iets te boeiend. En ik vind de privacy van Fenne en Saar toch wel een dingetje, dus ik vind het vaak moeilijk om voor 100% open en bloot te zijn. Maar er zijn natuurlijk ook heel veel dingen die ik wél kan delen. Het lijkt me leuk om de kamer van Saar eens te laten zien!

Moomu Mama Musthave - Maudgeniet.nl

De posters bestelde ik bij Desenio en daar ben ik nog steeds erg blij mee. Maar ik ben vooral ontzettend blij met het aankleedkussen van Moomu! Ik schreef er al eens eerder over, maar sommige dingen zijn de moeite waard om te herhalen. 😉 Dit aankleedkussen is zoveel mooier en Saar ligt hierop een beetje rechtop. Ideaal in de maanden dat ze zoveel spuugde en nu is het extra gezellig. We hebben de grootste gesprekken en ze kan mij op dit kussen veel beter aankijken. Ik ben er zó blij mee!

Neutrale kleuren!
Wij wisten niet of we een jongen of een meisje zouden krijgen. De hele zwangerschap hebben we thuis discussies gehad over het geslacht en het was ontzettend spannend. Uiteindelijk was het (vooral voor mij) een hele grote verrassing en dat was met de bevalling zó leuk! Maar tijdens het inrichten van de babykamer vond ik het best wel moeilijk. Want welke kleuren gingen we gebruiken? We besloten om te kiezen voor neutrale kleuren, veel wit en weinig accessoires. Een muur werd uiteindelijk een beetje mintgroen en that’s it! Het idee was om later de kamer een beetje leuker te maken, maar daar is eerlijk gezegd nog maar weinig van terecht gekomen. Stom stom stom! #tweedekindsyndroom

Babykamer van Saar / Maudgeniet.nl

Wit wit wit..
De andere kant van haar kamertje vind ik dus nog een beetje saai. Dat is echt de witte kant van haar kamertje waar nog van alles mee gedaan kan worden! Ik maakte het al iets minder saai door leuke muurstickers op de muur te plakken en het muziekdoosje in de vorm van een camera maakt het ook al wat gezelliger.

Lees ook: DIY – kinderkamers opknappen met muurstickers

Babykamer van Saar / Maudgeniet.nlEen van de pronkstukken aan deze witte kant zijn toch echt wel de twee schilderijtjes. Na de bevalling kreeg ik van mijn moeder een 10-dagen-pakket. Super leuk om 10 dagen lang cadeautjes uit te pakken, wat een feestje! Een van die cadeautjes waren dus deze twee schilderijtjes. Mijn moeder heeft ze zelf geschilderd en dat maakt het extra leuk en bijzonder. De kleurtjes vind ik geweldig en juist op die witte muur knallen ze er uit!

Lief klein kamertje..
Het kamertje van Saar is best wel klein. Er staat een ledikantje en een commode in en eigenlijk staat de kamer dan best wel vol. Gelukkig heeft ze een inbouwkast (die eigenlijk veel te klein is voor al haar outfits!), dus dat scheelt een hoop ruimte! Als ze straks wat ouder wordt, gaat ze ongetwijfeld zeuren om een grotere kamer. En terecht ook! Want als er straks een eenpersoonsbed in staat, dan staat het echt vol!

Mocht het zo ver komen, dan kan ze gelukkig naar de zolder. Een tijdje geleden hebben we een dakkapel met nokverhoging laten plaatsen op de zolder, dus daar is nu ruimte genoeg! Ik heb nu al zin om die kamer in te richten. Heel af en toe ben ik stiekem al een beetje aan het kijken. Ik heb al heel leuk behang gezien, check hier bijvoorbeeld! Maar als ze wat groter wordt, krijgt ze natuurlijk ook een groter bed en heeft ze echt haar eigen smaak en stijl. Ik ben daar zo nieuwsgierig naar!

Maar tot het zo ver is.. Doen we het nog even met deze babykamer en geniet ik echt nog even van haar babytijd. Want jeeeetje, dat gaat echt veel te snel!

 

2 Comments
 • Nicole Orriëns

  Mooi kamertje! Het oogt ook lekker rustig. Dat vind ik altijd belangrijk bij een kinderkamer.

  • Maud

   Ah, wat lief Nicole! Ik vind het ook belangrijk om een rustige kinderkamer te hebben. Maar ik vind dat het nog wel iets gezelliger mag. Hihi.

Leave a Reply