Kleding Ukkiegeniet

Van inbakeren tot slaapzak

  • By
  • 16 januari 2018
  • Sticky
Slaapzak Moon Monsters - Maudgeniet.nl

Fenne en Saar sliepen allebei behoorlijk snel door. Ik kan (gelukkig) niet zeggen dat wij de eeuwige slapeloze nachten kennen. Voor een groot deel komt dit vast omdat we hier ‘gewoon geluk’ mee hebben gehad. Maar ik weet ook zeker dat het inbakeren onze meisjes goed geholpen heeft!

Wat is inbakeren?
Wanneer je je baby gaat inbakeren, wikkel je hem/haar van de schouders tot de voetjes in een doek. Hierdoor wordt de baby beperkt in zijn bewegingen en schrikt hij/zij minder snel wakker van de bewegende armpjes bijvoorbeeld. Om je kindje in te bakeren kun je bijvoorbeeld hydrofiele luiers (xxl) gebruiken of een speciale inbakerdoek.

Baby Saar - Maudgeniet.nl
Wij bakerden Saar alleen in als ze in bed lag; en bijvoorbeeld niet als ze in de box lag te slapen.

Het inbakeren afbouwen..
Je kunt je kindje ongeveer inbakeren tot hij/zij 6 maanden oud is. Vanaf deze leeftijd wordt het risico dat ze op hun buik draaien groter en dat maakt het dan gevaarlijk. Als je kindje al eerder kan rollen dan deze 6 maanden, dan is het verstandig om  vanaf dat moment al af te bouwen!

Er zijn verschillende manieren om het inbakeren af te bouwen. Wij deden dit door eerst overdag niet meer in te bakeren en vervolgens stapje voor stapje de nacht ook. Je kunt er ook voor kiezen om het cold turkey te doen, maar dit verschilt weer per kindje. Een andere manier is om eerst een armpje buiten de doek te doen en je kindje dan strak inwikkelen. Als dat goed gaat, kun je je kindje helemaal uit de doek laten en vervolgens heel strak toedekken. Net als met heel veel andere dingen is het even een tijdje uitvogelen om te kijken wat het beste werkt voor jouw kindje. 😉

Slaapzak Moon Monsters - Maudgeniet.nl

Overstappen op de slaapzak
Wij konden met Saar redelijk snel afbouwen met het inbakeren. Erg fijn, want niet veel later kon ze al rollen! Vervolgens zocht ik naar een fijne slaapzak voor haar. Ik wilde absoluut geen slaapzak met lange mouwen, want ik vind dat altijd zo’n geprop met die kleine babyarmpjes. #loedermoeder Maar aangezien Saar ‘s nachts een tijdje ondertemperatuur heeft gehad, wilde ik natuurlijk wel een warme slaapzak voor haar.

Wij hebben nu een hele fijne slaapzak van het merk Moon Monsters voor Saar. We hebben ook al een kruippakje van dit merk en ik ben echt een enorme fan!

Net als het kruippakje is de slaapzak gemaakt van 100% biologisch katoen. Dit maakt de slaapzak enorm zacht, maar het ademt ook meer. Ook de inkt die gebruikt is voor de opdruk is biologisch en bevat dus geen chemische elementen. De slaapzak is dus niet alleen lekker zacht, maar ook erg fijn voor baby’s met een gevoelige huid. De slaapzak is te verkrijgen in verschillende leuke designs en wij kozen voor de DODO PINA, met allemaal leuke veertjes er op!

Lees ook: Verliefd op dit kruippakje van Hola BB!

Wij kozen voor de maat 74-80, voor baby’s van 6 tot 12 maanden. Ideaal, want zo kan Saar er nog een hele tijd lekker in slapen en kunnen wij optimaal genieten van onze nachtrust. 😉 *Fingers crossed dat ze nu ook blijft doorslapen!*

 

Wij kregen de slaapzak opgestuurd, maar je leest hier alleen mijn persoonlijke mening.

 

No Comments
Leave a Reply