Ukkiegeniet

Getest | LILLYDOO luiers, billendoekjes en creme

  • By
  • 27 april 2019
  • Sticky
LILLYDOO luiers - Maudgeniet.nl

Als iemand mij vraagt wat ik het ergste vind aan kinderen hebben, dan roep ik keihard ‘POEPLUIERS’! Als ik iets moet opnoemen wat ik gewoon echt niet leuk vind, dan is dat het wel.. Maargoed, met twee kleine kindjes hebben we de laatste vier jaar héél wat luiers voorbij zien komen. Thank God dat Fenne er nu van af is! Onlangs hebben we uitgebreid de LILLYDOO luiers getest.

Zo veel verschillende luiers!

In al die jaren heb ik natuurlijk ook heel veel verschillende luiers geprobeerd. Pampers, luiers van de Albert Heijn, Jumbo, Lidl en Emté.. Uiteraard hebben we ook de luiers van Etos en Kruidvat meerdere keren in huis gehad. Maar ook verschillende luiers van (voor mij) onbekende merken -en dan met name in het buitenland tijdens een van onze vakanties.

Het is alweer een tijdje geleden dat Kruidvat hun luiers veranderde. Vanaf dat moment waren er zo veel ouders in Nederland compleet in de war en vrijwel alle mamabloggers gingen helemaal los. Ook wij hadden er ‘last’ van, opeens leken de luiers veel sneller te lekken! Na al die verschillende luiers -in die ruim 3,5 jaar tijd- zou je denken dat je weet wat fijne luiers zijn en wat niet, maar niks is minder waar… Het ene kindje is het andere kindje niet en ik kon dus opnieuw op zoek gaan naar fijne luiers. Vanaf dat moment ging ik me dus verdiepen in andere merken luiers. Ik las onder andere de grote luiertest bij Elkeblogt en bedacht me niet veel later dat de LILLYDOO luiers wellicht een goede optie zouden zijn!

Lees ook: Unboxing – Pure Baby Box 

LILLYDOO luiers - Maudgeniet.nl

LILLYDOO luiers

Eerder had ik al heel kort kennis gemaakt met de LILLYDOO luiers, er zaten er destijds namelijk een aantal in de Pure Baby Box. Ik weet nog dat ik de luiers toen heel zacht vond, maar verder wist ik het eigenlijk niet meer zo goed. Dus besloot ik om nogmaals de LILLYDOO luiers te testen.

Het voordeel van de LILLYDOO luiers is dat ze niet alleen heel zacht zijn, maar ook heel huidvriendelijk. Saar heeft altijd een behoorlijk geïrriteerde huid op haar buik en rug, precies op de plek waar de bovenkant van de luier zit. Ze heeft er (gelukkig) geen uitslag ofzo, maar het is er wel altijd rood en ze krabt er veel aan als ze de kans krijgt. De luiers van LILLYDOO zijn vrij van parfum en parabenen, waardoor er dus veel minder troep in de luiers zit. De luiers van LILLYDOO zijn verkrijgbaar in maten 1 t/m 6 en in verschillende (hele leuke!) dessigns.

Behalve luiers heeft LILLYDOO ook andere producten in het assortiment, waaronder luiermatjes, billendoekjes en verschillende verzorgingsproducten. Je kunt al deze producten online bestellen en het is ook mogelijk om eerst een testpakket van de luiers te bestellen. De luiers kun je zelfs in een maandbox ontvangen: je geeft de maat door, jouw favoriete design, het moment waarop je je eerste bestelling wilt ontvangen en vervolgens de frequentie. De luiers worden dan automatisch naar jou opgestuurd, hoef je daar lekker niet meer over na te denken!

Onze ervaringen met LILLYDOO luiers

Ik vind de luiers erg fijn, soepel en dus vooral heel zacht. De luiers blijven goed zitten, zelfs bij die bewegelijke kinderen van ons. 😉 Extra pluspunt: we hebben geen lekkende luiers meer gehad. Whooehooehh! Zowel overdag als ‘s nachts blijven de luiers goed droog en voelen ze na een hele tijd (vooral ‘s nachts) van de buitenkant niet klam of nat aan. Ook lijken ze minder te gaan ‘hangen’ dan andere volle luiers. Ondanks dat Saar’s huid op de buik en rug rustiger lijkt te zijn, merken we qua krabben en het snel rood worden weinig verschil..

Ook de billendoekjes vonden we erg fijn. Ze lijken iets droger te zijn dan de billendoekjes die we normaal altijd gebruiken (van de Lidl), waardoor het even was. Soms had ik het gevoel dat ik extra hard moest ‘boenen’, maar toen ik eenmaal aan de doekjes gewend was ging het prima!

We kregen ook nog een verzorgingscrème die heel geschikt zou zijn voor de droge huid. Saar’s huid is vreselijk droog, zeker in de winterperiode. De crème hebben we uitgebreid getest en ik ben best enthousiast! We hebben maar een beetje nodig om haar goed in te smeren, de crème smeert goed en we hoeven maar even te wachten voordat het goed is ingetrokken. Saar’s huid werd langzaam aan wat beter, maar het kan niet op tegen de vaselinecrème die we van de huisarts hebben gekregen.

Alles bij elkaar zijn we dus behoorlijk enthousiast over de LILLYDOO luiers en andere producten. Het zijn echt hele fijne luiers en ze zijn nog hartstikke schattig ook! Het enige puntje waar ik voor nu mee zit is de prijs. Voor een maandbox betaal je € 54,00, voor maat 5 (Saar’s maat) heb ik dan 150 luiers. Dit is toch echt wel een stukje duurder dan andere luiers. Als ze er echt een heel stuk minder van zou gaan krabben, had ik het wellicht overwogen om ze te blijven gebruiken.

Voor nu blijven we dus de luiers van Kruidvat gebruiken (want de oude varianten zijn terug!) en misschien ga ik zelfs eens kijken naar wasbare luiers. Ondanks dat ik de wasbare luiers nog een beetje een raar idee vindt, ben ik er stiekem toch wel nieuwsgierig naar. Want joh.. Dat scheelt toch wel weer heel veel plastic, toch!? To be continued…

LILLYDOO luiers - Maudgeniet.nl

Wij hebben deze producten gekregen van LILLYDOO. Je leest hier uiteraard alleen mijn eigen mening, ik ga geen samenwerkingen aan waar ik niet achter sta.

 

No Comments
Leave a Reply