Ukkiegeniet

Persoonlijk: Nog even over die gebroken nachten..

 • By
 • 7 november 2018
 • Sticky
Gebroken nachten.. / Maudgeniet.nl

De laatste maanden had ik enorm veel inspiratie om te bloggen.. Er kwam bijna iedere dag een artikel online en nog werd mijn inspiratie-lijstje steeds langer en langer en langer. En geloof me; die is nog steeds ontzettend lang. Ik barst van de inspiratie om de leukste artikelen te schrijven voor jullie. Maar ik heb er gewoon heel even de energie niet voor.

Saar is zó veel (en/of vaak) wakker ‘s nachts!

De laatste weken (maanden) hebben we namelijk enorm gebroken nachten. Eerder waren het nachten dat Saar compleet overstuur wakker werd. Alleen maar huilen en krijsen en we konden haar dan echt niet meteen rustig krijgen. Ze is nu natuurlijk 15 maand, bijna 16 zelfs (ik haat het om in maanden te praten!) en dan beginnen die ukkies met dromen. Ik was er van overtuigd dat ze bang was en na weken gehuil ‘s nachts begon ik een andere tactiek. Ik vertelde haar de hele dag wat we gingen doen en als ik haar naar bed bracht vertelde ik haar heel duidelijk dat mama en papa niet weg gaan. Dat we heel dicht bij haar zijn, ook als ze slaapt.

En wauwie! Dit leek even goed te gaan. Met de nadruk op even. Ruim twee weken werd ze niet of nauwelijks wakker ‘s nachts en als ze wakker werd, was het (thank God!) ook op een rustige manier. Maar nu hebben we al weer heel wat weken dat ze midden in de nacht wakker wordt. De ene keer is ze ruim 2 uur wakker, de andere keer wordt ze 4 keer eventjes wakker. Of ze is ‘s morgens rond 04.45 uur gewoon al helemaal klaar voor de dag. Hoe dan ook: de nachten zijn enorm pittig voor ons. En de dagen dus ook.

En dus doe ik even een stapje terug..

Ik ben op dit moment zo moe en zo gesloopt, dat ik heb besloten om even een stapje terug te doen. Met vrijwel alles. Ik wil en moet gewoon echt weer even opladen, even terug naar af. Dat betekent onder andere dat ik ‘s avonds en in het weekend niet meer zo veel plan, maar (helaas!) ook dat er voorlopig even een paar blogs minder online komen. Als ik energie over heb, wil ik met alle liefde een scala aan blogs schrijven.. Maar voor nu doe ik het even wat rustiger aan. Dat betekent dus dat er -voorlopig!- niet iedere dag een blog online komt. Maar geen paniek.. Er staan nog wel wat blogs ingepland!

Waarom ik hier voor kies? Omdat ik echt heel weinig energie heb op dit moment. De laatste weken lig ik rond 21.00 uur al in bed en nog heb ik niet genoeg slaap. Regelmatig gestoord worden in je slaap breekt echt enorm op. Daarnaast heb ik de dagen na deze nachten ook niet of weinig tijd om ‘op te laden’. De volgende dag moet ik natuurlijk gewoon weer werken en op de dagen dat ik vrij ben van m’n werk, moet ik natuurlijk gewoon weer voor twee kindjes zorgen! En die twee ontzettend lieve meisjes.. Juist zij verdienen nu mijn laatste beetje energie! (Voor het gemak ga ik er maar even van uit dat echt elke mama dit heel goed snapt 🙂 !)

Proberen om toch weer veel te slapen! Tips anyone?

En uiteraard ga ik proberen om wel weer veel te slapen. Of in ieder geval om gewoon weer gemiddeld te gaan slapen. Of om die paar uurtjes dat we slapen, heeeel erg lekker te slapen. 😉 Zo bestelde ik onlangs een nieuw dekbedovertrek voor ons waar we heerlijk onder kunnen slapen. En afgelopen weekend was ik -zonder Jasper en de meisjes- een weekendje op Schiermonnikoog. Daar kon ik écht even tot rust komen en bijtanken.

Tips gezocht!
En ondertussen ga ik ook maar eens rondkijken naar de allerbeste tips voor een ini mini dreumes die moet doorslapen. Saar heeft namelijk altijd goed geslapen.. Ze slaapt wel altijd heel licht. As we de trap oplopen, wordt ze vaak al een beetje wakker. Laat staan als we bij haar gaan kijken. Maar de laatste weken wordt ze van de kleinste dingetjes wakker. Ik heb alleen geen idee wat deze dingetjes dan precies zijn. We hebben een ritueeltje, ze eet genoeg over de hele dag, ik weet het ook even niet meer. Dus komt dit verhaal je bekend voor? En heb jij de allerbeste tip voor mij? Of ben jij een slaapcoach of -deskundige en weet je nu al waar ‘het probleem’ zit? Stuur me dan gerust een mailtje op info@maudgeniet.nl.

 

Kleine disclaimer
Ik voel me stiekem een klein beetje verwend dat ik hier zo over ‘klaag’. Saar heeft eigenlijk vanaf dag 1 goed geslapen en sliep al heel snel door. Ook Fenne is al vanaf dag 1 een enorm goede slaper (Halleluja!), waardoor we deze nachten gewoon echt niet gewend zijn. Ik weet dat er mama’s en papa’s zijn met huilbaby’s en/of zieke kindjes waar de nachten echt nog véééél erger voor zijn. Ik wil met dit artikel dan ook niemand voor zijn of haar hoofd stoten! 

Daarnaast verdient Saar het eigenlijk ook niet om over haar -en dan vooral haar slaapgedrag- te klagen. Want ze is zo’n ontzettende leukerd! Ze is enorm knuffelig, haalt de hele dag grapjes uit, is ondeugend en ze is zo lief! Deze foto maakte ik overigens een keer overdag, een mega wereldwonder dat ze bleef slapen terwijl ik op haar kamer stond! 😉

4 Comments
 • Lizette

  Wat vervelend voor Saar en voor jullie. Tips heb ik helaas niet. Ik vind het ook heel lief van je dat je zo’n opmerking onderaan plaatst. Maar ik herken het hoor. Mats slaapt fantastisch, maar dan kun je na een aantal gebroken nachten nog steeds geradbraakt zijn omdat je dat gewoon niet gewend bent. En slaaptekort is gewoon heel rot. Hopelijk vinden jullie snel een oplossing.

 • Els

  Ik heb helaas geen tips voor je, mijn jongens zijn altijd goede slapers geweest. De jongste word nu elke keer om 5 uur wakker, maar aangezien hij al 4 is hebben we dat met een slaaptrainer opgelost. Ik hoop dat jullie kleine meid snel lekker hele nachten kan slapen en er is vast wel iemand die je blog leest en tips heeft

 • Ilse

  Zo ontzettend herkenbaar! Mijn dochter is bijna 1,5 en vanaf haar eerste oorontsteking -bijna een haar geleden- slaapt ze slecht. Er is eigenlijk altijd wel iets om het te justificeren, ze gaat bijvoorbeeld 4 dagen naar de opvang, dus misschien compenseert ze het gemis ook wel. Hoeveel begrip ik ook heb, het is ook weleens op en dan ben ik gefrustreerd, verdrietig en vooral heel moe. Vooral op momenten dat ze na een uur in de schommelstoel gewoon wéér wakker wordt wanneer ik haar op bed leg en als zij eens een goede nacht heeft (waarin ze ‘maar’ 2x wakker is geworden), ben ik nóg 100x wakker omdat ik naar droom of pieker of wat dan ook. Ik zeg weleens dat ik onze slechte slaper er over een jaar of 12 vast uit (bed) moet schoppen en stiekem kijk ik er weleens naar uit. Slaapgebrek doet gewoon zo veel met je. Slim dat je even een stapje terug doet. Hopelijk komen jullie snel in rustiger vaarwater.

 • Mariska

  Helaas ook ik heb geen tips maar ik kan mij goed voorstellen dat je deze keuze maakt. Lijkt mij heel zwaar. Elke nacht voeden..1 en soms 2 x vind ik bij tijd en wijlen ook al best zwaar. Ik lees ook dat je ‘t vervelend vindt om dit hardop te zeggen maar dit is je uitlaatklep. Lekker doen! Niemand zal je veroordelen lijkt mij. Ik wens je heel veel sterkte en good for you dat je even op de rem trapt.

Leave a Reply