Eten

Mama Musthave: Van kleine spruit tot toffe peer

  • By
  • 22 juni 2018
  • Sticky
Van kleine spruit tot toffe peer / Maudgeniet.nl

Net voordat we op vakantie gingen, kreeg ik weer een ontzettend leuk boek. Dit keer weer een boek over voeding voor (kleine) kinderen: Van kleine spruit tot toffe peer! Ik kan uren praten over voeding: hoe lekker sommige gerechten zijn, maar zeker ook hoe belangrijk ik bepaalde dingen vind. Niet alleen voor mezelf, maar zeker ook voor Fenne en Saar.

 

Van kleine spruit tot toffe peer

Het boek Van kleine spruit tot toffe peer is een familiekookboek met meer dan 70 recepten. Met hapjes speciaal voor baby’s, maar ook met lekkere recepten voor papa’s en mama’s. Daarnaast vind je veel tips en weetjes over de fases van een kind en het bijbehorende eetpatroon: van baby en peuter tot aan basisschoolkinderen. Heel veel leuke, simpele en praktische tips zijn er te vinden.

Van kleine spruit tot toffe peer / Maudgeniet.nl

De hoofdstukken zijn ingedeeld op ingrediënt en per ingrediënt vind je dan verschillende recepten. Denk bijvoorbeeld aan de biet, de pompoen, de wortel en de banaan. Maar uiteraard ook de spruitjes en de peer! De recepten per ingrediënt zijn vervolgens weer ingedeeld per categorie: eten, drinken, spelen, doen, leren of trakteren. Doordat alles is ingedeeld per categorie, leer je wat je allemaal kunt doen met de verschillende ingrediënten. En dat is zoveel meer dan je denkt!

De recepten in het boek zijn verrassend, vernieuwend en ze lijken me bijna allemaal erg lekker. De komende tijd gaan wij genieten van (ijs)thee met rood fruit, avocadonuggets met kokosjasje, couscous met ras el hanoutkip en nog veel meer lekkers!

[bol_product_links block_id=”bol_5b2bdfd11cd31_selected-products” products=”9200000090084827″ name=”Kleine spruit tot toffe peer” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Spelen en leren met eten!
In Van kleine spruit tot toffe peer vind je niet alleen de lekkerste recepten, maar ook hoe je kunt leren of spelen met eten. Ga bijvoorbeeld stempelen met aardappel en biet! Of geef je kindje eens een plakje pompoen met uitsteekvormpjes. Wij maakten onlangs bloemetjes-watermeloen met uitsteekvormpjes. Dat is natuurlijk veel lekkerder dan de bekende en gewone stukjes meloen!

Van kleine spruit tot toffe peer / Maudgeniet.nl
Bloemetjes watermeloen eten in de tipitent!

In het boek vind je daarnaast ook hoe je een gezichtsmasker maakt van banaan of hoe je lipgloss maakt van frambozen. En misschien nog wel leuker: je leest ook hoe je deze beautymomenten samen met je kindje leuk en gezellig kunt maken. Jup, mét eten!

Praktische informatie
Het boek Van kleine spruit tot toffe peer is voor € 20,00 te koop via Bol.com of in de boekwinkel.

 

Ik heb dit boek gekregen, maar je leest hier -zoals altijd!- alleen maar mijn eigen mening. Ik zou geen product benoemen/promoten waar ik zelf niet achter sta.

 

1 Comment
  • Nicole Orriëns

    Ik vind de titel erg leuk, en het lijkt me een heel handig boek als ik het zo lees!

Leave a Reply