Eten

Getest: soep van Spoony | heerlijke en gezonde soep voor kinderen!

  • By
  • 10 mei 2019
  • Sticky
Wat eten we vandaag? - Maudgeniet.nl

Onze meisjes zijn over het algemene goede eters en allebei zijn ze echt gek op soep. Als wij een broodje hamburger met soep eten (jooeee, weekendfood!), dan laten ze het broodje hamburger liggen. Ondanks dat het (vooral met Saar) soms een behoorlijk gesmeer kan zijn (selluf doen!), eten we best wel regelmatig soep. Ik vind het echt een ideaal gerecht, want zo kunnen ze ongegeneerd verstopte groenten eten. Onlangs hebben we de soep van Spoony getest!

Stomme trucjes om de kindjes goed te laten eten

In huis halen we allerlei technieken uit de trucken om de kindjes goed te laten eten. Fenne houdt bijvoorbeeld totaal niet van tomaten, maar ‘rode soep’ vindt ze heerlijk! Als ze mijn courgettesoep niet wil eten of proeven, zeggen we dat het ‘net als de rode soep is, maar dan groen’. En al die stukjes groente in de groentesoep? Dat noemen we gewoon ‘stukjes soep’, die horen er nou eenmaal bij. šŸ˜‰ Tot nu toe gaat het best heel goed met deze trucjes, maar ik vraag me serieus af hoe lang dat nog duurt..

Soep van Spoony - Maudgeniet.nl

Soep van Spoony

Onlangs kregen we een pakketje in huis met verschillende soorten soep van Spoony. Spoony is een merk wat nog maar net op de markt is en is opgericht met de gedachte dat bijna alle kinderen te weinig groente eten. Best wel shocking toch!? Groente eten is zo belangrijk en hoe meer verschillende soorten groenten kinderen proberen, hoe groter de kans dat er echt wel groentes zijn die ze lekker vinden. Zeker als je ze een beetje op smaakt brengt. Of er soep van maakt, zoals Spoony heeft gedaan!

De soepen van Spoony bevatten per portie het meerendeel van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groente. Sommige soorten soep bevatten zelfs 100% van de aanbevolen hoeveelheid. De soepen zijn puur natuur, zo zitten er geen conserveermiddelen of andere gekke E-nummers in. De soepen bestaan uit groente, groente, groente (allemaal biologisch), kruiden en een beetje water. Precies zoals soep hoort te zijn!

En om het nog leuker te maken is de verpakking van de soep een spelletje. Tijdens het spelletje krijgen de kindjes bepaalde vragen, zoals ‘Hoeveel letters heeft jouw naam?’. En aan de hand van die vragen moeten de kinderen een X aantal happen nemen. Degene die als eerste (met een lege soepkom!) bij het einde is, heeft gewonnen. Dit stimuleert de kinderen natuurlijk enorm om happen soep (happen groente!) te eten, maar het is ook meteen een stuk gezelliger aan tafel! Voor onderweg is er Slurp Sloep; heerlijke soep van Spoony in een handig knijpzakje. Even snel opwarmen in de magnetron en gaan!

Soep van Spoony - Maudgeniet.nl

Smullen met de soep van Spoony!

Onze meisjes moesten even wennen aan de Slurp Soep.. Waar ze normaal een knijpzakje met fruit krijgen, kregen ze nu een knijpzakje met soep. Dat was niet alleen een stuk minder zoet dan ze kenden, maar het was natuurlijk ook warm.. De spelletjes soep daarentegen was een enorm succes! Wat hadden we een lol aan tafel en de koppen soep waren zo op.

De soep van Spoony is niet alleen te verkrijgen voor thuis, maar ook voor op de BSO. Dat is pas leuk! Meer informatie over de soep van Spoony en de verkooppunten kun je vinden op de website.

Soep van Spoony - Maudgeniet.nl

Wij hebben deze producten gekregen van Spoony. Je leest hier uiteraard alleen mijn eigen mening, ik ga geen samenwerkingen aan waar ik niet achter sta.

No Comments
Leave a Reply