Eten

Getest door Fenne en Saar: De Kleine Keuken (+ winactie!)

 • By
 • 13 februari 2018
 • Sticky
De Kleine Keuken - Maudgeniet.nl

– Deze winactie is gesloten en de winnaar (Tanja) heeft inmiddels een berichtje van mij ontvangen. –

Onlangs schreef ik nog een artikel over waarom ik mijn kinderen geen potjes voeding geef. Dit artikel werd veel gelezen en ik kreeg zelfs een aantal berichtjes en mailtjes met vragen over wat dan wél een goede optie was. Ik maak vrijwel alle babyhapjes voor Saar zelf. Maar ik snap wel dat dit heus niet altijd makkelijk is, bijvoorbeeld tijdens een dagje weg.. Een goed alternatief zijn dan de babyhapjes van De Kleine Keuken!

Vorig jaar was ik op een blogevent van De Kleine Keuken, ook daar werd ons weer heel duidelijk gemaakt hoe ontzettend belangrijk het is om bewust om te gaan met de voeding van jouw ukkie. Want wist je dat..

 • 1 op de 7 baby’s/peuters overgewicht heeft?
 • er in Amerika al een jongentje van 4 (!) is met diabetes type 2?
 • de 1e 1000 dagen van het leven een goede darmflora wordt gemaakt? En dat dit de basis is voor de rest van je leven?

De Kleine Keuken - Maudgeniet.nl

Bij De Kleine Keuken leerde ik destijds nog meer over geraffineerde suikers, toevoegingen en E-nummers. Maar ook over transvetten en leerde ik waar we beter wél voor kunnen kiezen. Zo zijn er bijvoorbeeld veel ‘tarweproducten’ waar tarwebloem in plaats van tarwemeel in zit. Bij bloem zit er vooral witmeel (zonder vezels!) in en dus ook met een stuk minder voedingsstoffen.

 

Over De Kleine Keuken

De Kleine Keuken is opgericht door 4 moeders die graag gezonde voeding willen voor hun ukkies. Zij vinden het heel belangrijk dat baby’s smaken kunnen herkennen. Daarom stoppen zij hun hapjes niet vol met 15 a 20 ingrediënten, zijn alle producten biologisch én zonder toevoegingen en geraffineerde suikers. Dit past dus precies bij mij, want dat zijn precies de dingen die ik belangrijk vind voor onze meisjes. De koekjes bijvoorbeeld worden gezoet met een beetje sap van een appel. De amandelpasta voor op brood bijvoorbeeld bestaat uit 100% amandelen! Ze hebben hapjes, beleg en tussendoortjes voor baby’s vanaf 4 maanden.

Lees ook: Waarom ik mijn kinderen geen potjes voeding geef..

 

Getest door Fenne en Saar

Er zijn een aantal producten die ik al kende van De Kleine Keuken. Onder andere het broodbeleg is een grote favoriet bij ons thuis. Als ik aan Fenne vraag wat ze op de boterham wil, is het meestal appel-perenstroop of ‘aardbeien-bieten jam’. Fenne is ook gek op de chocokoekjes en onlangs testten we ook de chocowieltjes, smullen!

Voor Saar mocht ik onlangs de pap en de maaltijden testen. De maaltijden werden gekoeld bij ons thuis bezorgd en daarna konden ze zo weer de diepvries in. Ideaal! Alle maaltijden zijn 100% vers en zonder toevoegingen, op een beetje zonnebloemolie na. Vooral het pompoenhapje vond Saar erg lekker, maar ook het hapje met bloemkool en knolselderij was zo op! De maaltijden zijn overigens ook verkrijgbaar bij een aantal supermarkten. De pap vond ze ook heerlijk; deze bevat onder andere boekweit, haver en quinoa. Dit betekent dus geen tarwe en ook geen gluten. Zo leuk om te zien dat Saar alles zo lekker vindt! En ik heb goed nieuws! Ik mag namelijk een pakket met drie producten van De Kleine Keuken weggeven!* Met uitzondering van de maaltijden.

De Kleine Keuken - Maudgeniet.nl

Winactie!

Zoals jullie wellicht gewend zijn vanuit Maudgeniet.nl, is meedoen simpel:

 • Laat in een reactie hieronder weten dat je meedoet aan de winactie en welke producten je zou willen testen. Let op: het is helaas niet mogelijk om de maaltijden te winnen, maar wel bijvoorbeeld het broodbeleg, de koekjes en tussendoortjes of de pap.
 • Volg Maudgeniet.nl op Facebook of Instagram. En volg De Kleine Keuken op Facebook.
 • Extra winkans: Tag iemand onder het bericht op Facebook die ook aan deze winactie mee moet doen.
 • Extra winkans: Deel het bericht op Facebook!

Meedoen kan t/m 21 februari 2018 23.59 uur. De winnaar wordt de volgende dag op Facebook bekend gemaakt.

Ben je nieuwsgierig geworden naar De Kleine Keuken en alle lekkere producten die zij hebben voor de ukkies? De producten zijn onder andere te koop bij Jumbo, Albert Heijn, Plus en nog veel meer winkels. Ben je echt heeeel nieuwsgierig? Neem dan vooral even een kijkje op de website!

 

14 Comments
 • Sanne Middelkamp

  Jaa! Ik zou heel graag de tussendoortjes en/of koekjes willen testen voor knze dochter Saar van ruim 1,5 jaar. Thuis hebben we hier het broodbeleg ook al staan, erg lekker!
  Dus kom maar op met deze leuke actie!!

 • Liesbeth

  Wat een leuk artikel! Hier smult ons zoontje van 8 maanden van de pindakaas van de kleine keuken! Ik maak de groente en fruithapjes ook zelf. Nog leuk om te doen ook en net zo makkelijk in te vriezen. Nu nog op zoek naar een gezond tussendoortje wat makkelijk mee te nemen is. Dus ik zou graag de koekjes willen proberen! Deel je ook nog je succesreceptjes?

 • Jolien

  Leuk! Doe graag mee voor Jasmijn. Probeer haar ook zoveel mogelijk vers eten te geven en gezonde verantwoorde snacks. Dus leuk om variatie te kunnen geven. Laat ons graag verassen

 • Angelique

  Ik wil graag meedoen voor mijn dochter van bijna 7 maanden. Voor haar zou ik graag de biologische babykoekjes, de biologische amandelspread en het pompoenhapje willen testen 🙂

 • Anna

  Ik zou graag het broodbeleg willen testen..

  Facebook: An Na

 • Tanja Pol

  Ook hier nog even een reactie
  Lijkt me super leuk om te proberen voor Veerle maak ik zoveel mogelijk alles zelf. Leuk om te doen en het is ook nog een gezond

  Ik zal graag het broodbeleg en de tussendoortje willen proberen van de kleine keuken!!

 • Iris

  Dat klinkt goed zeg, ik kende het merk nog niet,maar ben er nu erg nieuwsgierig naar. Ik zou graag de mango spread, choco pasta en aardbei bieten spread willen proberen

  • Iris

   Oja, ik heb geen fb, maar volg je wel op ig

 • Marian Zw

  Wij zouden wel de appel-peer stroop, de tussendoortjes en de koekjes willen proberen.

 • Marian B

  Ben hier wel nieuwsgierig naar. Het maakt mij eigenlijk niet uit wat we zouden testen, lijkt me allemaal wel wat. Al lijken gezonde koekjes/tussendoortjes me wel heel fijn

 • Goele H

  Oh hier doe ik heel graag aan mee. Ik heb al veel goeds gehoord over deze producten, maar ze zelf nog niet bewust getest met de kinderen.
  Ik ben erg benieuwd naar het broodsmeersel en dan vooral de mango pompoen spread en de amandelpasta. Ook de speltkoekjes en chocowieltjes zouden we zeker willen uitproberen aangezien tarwe een no go is voor 1 van de kinderen en mezelf.

 • Andy E ijzermans

  De kleine keuken, ik heb er wel eens producten van zien staan in de AH, maar tot nu toe nog niet ‘durven’ kopen. De pasta’s voor op de boterham lijken me wel erg lekker en dan wil ik denk ik vooral de witte amandelpasta eens uitproberen. Klinkt alvast erg lekker en misschien wel een leuke afwisseling voor de pindakaas die de kinderen vaak eten. De speltkoekjes zien er ook wel lekker uit! En het mango pompoen smeersel, en…. Hahaha, wordt nog moeilijk kiezen 😉

 • Linda Heuvel

  Leuk! Het lijkt ons lekker om het broodbeleg te testen!

 • Annie den Uijl - Oudshoorn

  …dat zal Miley lekker vinden, ze is dol op het beleg voor op brood.

  – Biologische Appel Kaneel Stengels
  – Biologische Letterkoekjes
  – Biologische Amandelpasta wit

Leave a Reply