Eten

5x babyhapjes met fruit

 • By
 • 6 maart 2018
 • Sticky
Babyhapjes / Maudgeniet.nl

Ik kan uren praten over gezonde voeding en dan vooral voor baby’s. Niet voor niks schreef ik onlangs een artikel over kant en klaar maaltijden voor baby’s. En blijkbaar ben ik niet de enige die zo denkt. Ik heb zoveel reacties gehad. Een aantal op het artikel zelf, maar ik kreeg ook veel berichtjes op Facebook en Instagram en zelfs een aantal mailtjes. Zo leuk, ik word daar echt vrolijk van.. 🙂 Onlangs kreeg ik ook een paar mailtjes met de vraag of ik een aantal ‘recepten’ wil delen.

Lees ook: Waarom ik mijn kinderen geen potjes voeding geef..

Babyhapjes / Maudgeniet.nl

Nu moet ik zeggen dat het echt niet moeilijk is om zelf de babyhapjes te maken, zeker de hapjes met fruit zijn makkelijk en snel klaar. Fruit hoef je namelijk niet te koken en bijna alle combinaties zijn lekker. Eigenlijk is het heel simpel: fruit schillen, in stukjes snijden en pureren met een staafmixer of in de blender. Wanneer je kindje wat ouder is, kun je het prakken of heel fijn snijden en heb je de machines niet eens meer nodig!

5x lekkere babyhapjes met fruit:

 • Mango met peer.
 • Banaan, peer en kiwi.
 • Appel, banaan en peer.
 • Banaan en appel .
 • Mango, kiwi en banaan.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik eigenlijk niet eens meer nadenk wanneer ik hapjes maak met fruit. Vrijwel alle combinaties vindt Saar lekker en ook Fenne snoept graag mee van de fruithapjes. De groentehapjes vind ik soms wat lastiger, omdat ik niet wil dat ze de hele week rijst eet of juist alleen maar aardappels. Juist de combinatie hiervan vind ik belangrijk en dan natuurlijk wel met groentes die er lekker bij smaken.

Babyhapjes met fruit / Maudgeniet.nl

Een aantal tips:

 • Wanneer je kindje voor het eerst hapjes krijgt, wordt het aangeraden om nog niet meteen combinaties te geven. Wanneer je eerst één smaak geeft, leert jouw ukkie smaken herkennen. Pas als hij meerdere keren een smaak heeft gehad, kun je gaan combineren.
 • Wist je dat het ook heel lekker is om groente en fruit te combineren? Wat dacht je bijvoorbeeld van witlof met appel? Of avocado met banaan? Of appel met rode biet?
 • Ik probeer babyhapjes altijd in meerdere porties te maken en vervolgens in te vriezen. Voor de allereerste hapjes kun je dit bijvoorbeeld doen in een ijsblokjesvorm. Naar mate de porties groter worden, kun je het invriezen in diepvrieszakjes of in speciale bewaarbekers. Ik gebruik de bekertjes van Philips Avent.
 • Ook lekker om een smoothie te maken voor jouw ukkie. Voeg een beetje yoghurt of kwark toe aan het gepureerde fruit en klaar is kees!

Wanneer jouw kindje verandert van een baby naar een dreumes of een peuter, kan het zijn dat hij/zij opeens geen fruit meer wil eten. Regelmatig hoor ik die verhalen. Fenne is een echt fruitmonster, zeker nu Saar ook fruit mag eten. Maar er zijn verschillende leuke concepten die kinderen willen stimuleren om fruit te eten, denk bijvoorbeeld aan het project ‘Schoolfruit’. Op diverse scholen in Nederland wordt fruit uitgedeeld in de klas om samen verschillende fruitsoorten te ontdekken en te proeven. Maar ook thuis kun je hiermee bezig gaan.. In de zomer zijn er veel plekken te vinden waar je zelf fruit kunt plukken!

Lees ook: Fruit plukken in Twente – ‘t Duvelshöfke in Oldenzaal

 

Wat zijn de favoriete fruitcombinaties van jouw ukkie? Ik ben heel nieuwsgierig!

 

1 Comment
 • Femke

  Leuk artikel Maud! Mijn favoriete fruitcombinatie tot nu toe is ananas met banaan en mango. Jouw combinaties ga ik ook zeker proberen! 🙂

Leave a Reply