Dagje uit Ukkiegeniet

De luiertas 2.0: ideaal tijdens een dagje uit

  • By
  • 17 september 2018
  • Sticky
Luiertas / Maudgeniet.nl

Toen ik zwanger was van Fenne kocht ik heel braaf een luiertas. Dat stond inmiddels op de ‘baby-uitzetlijst’ en ik zag zo’n beetje alle mama’s er mee lopen! Maar toch heb ik de luiertas heel weinig gebruikt.. Zeker wanneer we maar eventjes weg gingen, propte ik de belangrijkste spulletjes in mijn eigen tas en klaar! Pas wanneer we echt een dagje uit gingen, nam ik de luiertas mee.

Na de zwangerschap van Saar had ik twee kleine kindjes die allebei nog in de luiers zaten. Tijdens de eerste weken van Saar sleepte ik behoorlijk veel mee, ook extra kleding bijvoorbeeld. Want met al die volle luiers en het vele spugen was een extra setje kleding wel handig! Maar nu is Fenne uit de luiers (YES!) en spuugt Saar niet meer en heb ik eigenlijk nog meer heel weinig nodig. Het werd dus tijd voor een nieuwe luiertas!

Lees ook: Wat zit er in mijn luiertas?

De luiertas 2.0

Wij gaan regelmatig op pad.. Vooral lekker naar buiten met de kindjes vinden we fijn, En tijdens het sjouwen en slenteren door het bos, vind ik een schoudertas dus echt niet fijn. Voor eventjes is het helemaal dikke prima.. Maar na een hele dag met zo’n tas om mijn schouder te lopen, kreeg ik last van mijn schouder, nek, rug, hoofd, kont, alles! En dus koos ik dit keer voor een rugtas en dan niet zo maar eentje, maar een echte FjallRaven Kanken!

De rugzak is ruim! Er kan zo’n 16 liter in; en hoewel mij het aantal liters niet zoveel zegt, weet ik nu dat het meer dan genoeg is voor de inhoud van een luiertas! Er kan een hele stapel luiers in, een pak met billendoekjes, fles drinken, iets te eten, speelgoed, mijn camera, een extra trui of hydrofiele luier, mijn portemonnee en nog veel meer. Kortom:  meer dan genoeg voor een dagje uit!

Aan de zijkanten zitten nog twee vakjes waar je een flesje drinken in kunt doen. Ideaal, want onze drinkflessen lekken nog wel eens. En aan de voorkant een vakje waar ik o.a. mijn telefoon en sleutels kan doen. Past precies!

Ik ben ontzettend blij dat ik nu voor een rugzak heb gekozen als luiertas, dit scheelt enorm als we een hele dag moeten sjouwen. Geen zere schouders meer, wel van alles meenemen en de tas ook kunnen gebruiken als ik zonder kindjes op pad ga. Ideaal!

Kies jij voor een schoudertas of rugtas als luiertas?

Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen. Je leest hier alleen mijn persoonlijke mening. Meer informatie over samenwerkingen kun je terugvinden in mijn disclaimer.

1 Comment
  • Yvonne

    Wij hebben ook al een hele tijd een rugtas. Inderdaad veel makkelijker…. echt een aanrader! Eastpak heeft ook hele mooie exemplaren. Want tenslotte moeten onze kerels er ook mee willen lopen. Hihi…. vind ik dan

Leave a Reply