Ukkiegeniet

Naar het consultatiebureau gaan is een feestje!

  • By
  • 15 april 2018
  • Sticky
Moomu / Maudgeniet.nl

Ik weet nog zó goed dat ik absoluut geen mamablogger wilde zijn. En ondertussen plaats ik de laatste weken (of misschien wel maanden) meer artikelen over het ‘mama zijn’ en alles wat daar bij komt kijken dan over iets anders. Maar eerlijk is eerlijk.. Mijn blog gaat over dingen waar ik van geniet en ik geniet het allermeest van mijn meisjes. En stiekem vind ik het nu zelfs leuk om ook bij andere mamabloggers te lezen.

Regelmatig kom ik bij andere artikelen tegen over het consultatiebureau en hoe ontzettend verschrikkelijk dat is. Toen Fenne nog een baby was, vond ik het consultatiebureau ook echt verschrikkelijk! De arts die wij destijds hadden gaf mij altijd zo’n naar en onzeker gevoel. En dat terwijl Fenne de meest relaxte baby ooit was.. Maar met Saar hebben we een andere arts en het is nu bijna een feestje om naar het consultatiebureau te gaan!

Moomu / Maudgeniet.nl

Met je baby naar de fysio?
Fenne was nogal aan de trage kant qua grove motoriek. Op haar eerste verjaardag kon ze nog niet eens kruipen! De arts raadde mij destijds aan om naar de fysiotherapie te gaan, omdat ‘er echt echt echt iets niet goed met haar was’.. Maar ik wilde dit niet; Fenne had in een paar maanden tijd meerdere keren oorontsteking gehad en was toen dus vaak ziek. Daarnaast sliep ze enorm veel en had ze dus eigenlijk helemaal geen tijd om te leren kruipen. Ook op het kinderdagverblijf zeiden ze dat er niks aan de hand was met Fenne. Ze had gewoon nog niet zoveel behoefte om te bewegen en zij was juist weer snel met andere dingen. Bijvoorbeeld in de fijne motoriek en met praten. Toch bleef de arts destijds aandringen op fysiotherapie voor Fenne. Ze zei nog net niet hardop dat ik een slechte mama zou zijn als ik het niet zou doen..

Een paar weken na haar eerste verjaardag kon Fenne kruipen en niet veel later  liep ze ook, precies ‘volgens schema’. Niks aan de hand dus! Ik ben zó blij dat ik niet heb toegegeven aan die arts!

Baby Saar - Maudgeniet.nl
Toen Saar nog écht een baby was..

Nee, mijn kind is niet perfect! Maar het consultatiebureau is wél een feestje!
Nou ja.. Wel een beetje natuurlijk, super perfect zelfs! Ik vind Fenne en Saar allebei meer dan perfect, perfect zoals ze zijn en perfect zoals ze niet zijn. Maar het is niet zo dat Saar zó enorm goed is, dat het daarom leuk is om naar het consultatiebureau te gaan. De arts die we nu hebben is gewoon heel lief en begripvol. Ze snapt dat ik behoorlijk nuchter ben van mezelf en ze doet totaal geen poging om mij daarin onzeker te maken. Ze laat mij m’n ding doen en zegt dan stiekem tegen Saar dat mama zo lief is voor haar. Leuk toch?

Maar niet altijd..
Oke, maar het is niet altijd een feestje om naar het consultatiebureau te gaan. Die verrekte vaccinaties! Wat een ellende vind ik die prikjes toch.. Ontroostbaar ben ik dan. Saar heeft er na 2 minuten al geen last meer van, maar ik wel! Hahaha. Over een paar maanden moet ze weer een prikje; arme Saar!

 

Wat zijn jouw ervaringen met het consultatiebureau?

 

No Comments
Leave a Reply