Ukkiegeniet

Mijn badritueel met Saar

  • By
  • 2 januari 2018
  • Sticky
Badritueel Saar - Maudgeniet.nl

Een tijdje geleden vroeg ik op Instagram Stories of het leuk zou zijn om het badritueel van Saar te delen op mijn blog. Meer dan 85% stemde toen op ‘JAAAA!’. Toen ik zwanger was van Fenne leek het mij heerlijk om zo’n ukkie in bad te doen. Toen ze eenmaal geboren was, nam ik er ook echt de tijd voor. Bij Saar gaat het er heel anders aan toe! #loedermoeder

De eerste 4 maanden spuugde Saar relatief veel, veel meer dan Fenne. Soms deed ik haar wel drie keer per dag in bad, omdat alles helemaal onder zat. Zo zielig! Voordeel in de eerste weken was dat ze nog gewoon in een emmer paste. (Klik hier voor een hele leuke foto!) Hiervoor gebruikte ik overigens geen speciale Tummy tub, maar gewoon de luieremmer. Ik herhaal: #loedermoeder. 😉

Gelukkig gaat het nu een stuk beter met het spugen en gaat ze dus veel minder in bad. Mijn kraamhulp vertelde destijds dat ze niet vaker dan 2 a 3 keer per week in bad hoeft en dat is ook ongeveer wel hoe we het nu doen.

Ons badritueel met Saar ziet er dus helemaal niet zo rooskleurig uit. Het komt er eigenlijk op neer dat het allemaal even ‘snel snel’ moet en voor we het weten, zitten we allemaal weer beneden. Ik weet nog hoe verschrikkelijk ik het in de eerste weken vond om haar in bad te doen. Als Jasper aan het werk was, liep Fenne telkens om mij heen omdat ze wilde ‘helpen’. Ondertussen heb ik het een stuk beter onder de knie, haha!

Hoe ziet het badritueel met Saar er dan uit?

Toen Fenne een baby was, hadden we een ligbad in huis.. Ondertussen zijn we verhuisd en moeten we het zonder ligbad doen (ik mis het nog elke dag!). Mijn badritueel met Saar begint dus met ‘Saar in bed leggen’, zodat ik even snel alles kan klaarzetten. Op de momenten dat Jasper niet in huis is en Fenne wakker is, mag ze even in ons bed liggen met mijn telefoon. Wellicht niet per se het goede voorbeeld, maar het scheelt voor mij een hoop rust, hihi. Als Jasper wel in huis is, blijven hij en Fenne vaak beneden. En heel af en toe doen we het met z’n viertjes en maken we er een gezellig feestje van in de badkamer, hihi.

Lees ook: Hoe voorkom je ongewenste aankopen door jouw kindje via de smartphone?

Newbornshoot - Maudgeniet.nl
Deze foto werd gemaakt tijdens onze Newbornshoot. Ik ben er zo blij mee!

Wat zet ik klaar?
Ik zet een badstandaard met een babybadje in onze douche. Ik ben redelijk lui aangelegd, dus ik zet ook een badzitje klaar. Zo hoef ik Saar minder vast te houden en dat vind ik heel fijn! Zo jammer dat ze er bijna niet meer in past.. De komende tijd ga ik er nog even van profiteren! Ik laat het inimini-badje vol lopen met warm water en ik leg nog een washandje en wat hair & body wash klaar en dan ben ik klaar in de badkamer!

Verder leg ik een handdoek klaar en een hydrofiele doek XL. Op haar kamertje leg ik vast een hydrofiele doek op het aankleedkussen en leg ik schone kleertjes klaar.

En dan?
Als vervolgens alles klaar staat en het badje lekker warm is, is het tijd om naar de kamer van Saar te sprinten. Ik check nog snel even of Fenne zich redt op mijn telefoon en kleed Saar dan uit. Ik zing een liedje, maak gekke mama-geluidjes en sprint dan met haar terug naar de badkamer. Ik gooi de vieze luier uit het badkamerraam (ik vertik het om een luieremmer te gebruiken, bah!), en doe haar dan in bad.

Terwijl ik nog steeds liedjes zing en rare mama-geluidjes maak, was ik Saar.. Met haar regelmatige gespuug was ik vooral de plekken onder haar kin goed en natuurlijk haar billen. Meestal was ik haar met Tiny Rituals, dit vind ik zo heerlijk! Tussendoor schreeuw ik een keer naar Fenne of ze zich redt en dan ben ik eigenlijk alweer klaar!

Tiny Rituals - Maudgeniet.nl

Lees ook: Getest door Saar – Tiny Rituals

Ik leg een handdoek tegen mij aan, til Saar uit bad en wikkel haar in de hydrofiele doek XL. We lopen naar haar kamertje en daar droog ik haar goed af, vooral tussen al die plooien. 😉 Ik doe haar een schone luier aan en vervolgens een rompertje en schone kleertjes. Dan borstel ik nog even de laatste paar haren die ze heeft en dan ben ik eigenlijk klaar!

Meestal leg ik Saar even in bed om te slapen nadat ze in bad is geweest. Dan ruim ik het badje op in de badkamer en ga even samen met Fenne knuffelen in ons bed. Alles bij elkaar zijn we nog geen kwartier bezig geweest. Valt me dan toch weer mee!

Wat heb je nodig?
Dat valt dus allemaal reuze mee! Ik gebruik zelf een babybadje + standaard en een badzitje. Je kunt ook een badthermometer gebruiken om zeker te weten dat het water niet te warm of te koud is. De eerste paar keer gebruikte ik deze nog wel eens, maar de laatste tijd niet meer. Om te wassen en af te drogen gebruik ik een washandje en hydrofiele luiers en natuurlijk een body wash. Deze producten zijn onder andere te koop bij de Prenatal, Hema of via Bol.com.

Ook leuk! Evelien tipt een baby-spa, dat lijkt me zo heerlijk voor baby’s!

Hoe ziet jullie badritueel er uit?

 

No Comments
Leave a Reply