Ukkiegeniet

6x alternatieven voor een Cakesmash fotoshoot

 • By
 • 3 juli 2018
 • Sticky
Alternatieve cakesmash / Maudgeniet.nl

Je ziet ze zoveel voorbijkomen: de cakesmash fotoshoot. Zo ontzettend leuk om te zien hoe die ukkies zich helemaal kunnen én mogen uitleven op zo’n heerlijke taart. De meeste baby’s hebben nog nooit zoveel zoetigheid bij elkaar gezien of geproefd en het smeren met eten maakt voor hen een extra leuk feestje.

Toen Fenne 1 jaar werd, deden wij uiteraard ook zo’n cakesmash fotoshoot. Gewoon bij ons in de keuken! Tafels en stoelen er uit, een rol tafelzeil als achtergrond en ondergrond, een beetje versiering en een leuke taart.. En voor je het weet heb je de setting klaar. Dan nog een camera en je bent helemaal klaar voor de cakesmash! Ik heb destijds zelf de foto’s gemaakt en er zijn heel veel leuke foto’s uitgekomen, al zeg ik het zelf. Ik ben er nog steeds heel blij mee!

Lees ook: De leukste zwangerschapsaankondigingen!

Alternatieve cakesmash / Maudgeniet.nl

Ook Saar wordt alweer bijna 1 jaar. Met haar wilde ik ook zoiets doen. Maar dan niet met een cakesmash, maar met compleet wat anders. Ik zocht heel internet af, maar kon eigenlijk niet zo snel iets vinden wat ik ook écht leuk vond. Totdat ik wat beter ging zoeken…

1. Spaghetti smash!
Op Pinterest vond ik heel veel leuke foto’s van een spaghetti smash. Een grote pan met spaghetti voor je baby zetten, een mooie setting er om heen en en jouw bijna-dreumes mag vervolgens helemaal losgaan (en jij met die fotocamera). Ik moest er ontzettend om lachen en het leek mij ook erg leuk, want Saar is gek op spaghetti. Maar jeeeetje; ik had echt geen zin in zóveel gesmeer. En dus, ging ik op zoek naar wat anders…

2. Paint smash!
Ook leuk: geef je dreumes verschillende potjes vingerverf, een kwast en een verfdoek. Die laatste twee zullen ze waarschijnlijk niet gebruiken, maar wat is het leuk om te smeren met verf! Misschien ga ik dit nog eens proberen met Saar. Niet voor haar eerste verjaardag, maar gewoon voor de lol. En dan samen met Fenne! Hihi.

3. Fruit smash!
Wij kozen zelf voor een fruit smash. Ik had grote stukken watermeloen voor Saar, aangevuld met een paar aardbeien. Hier mocht zij helemaal mee los gaan. Ze vond het zo lekker en het was zo leuk om te zien! Eerst heel voorzichtig een stukje, dan alles tegelijk en vervolgens er zelfs in trappen met de voeten! Er zijn heel veel leuke foto’s uitgekomen; ik ben er zo blij mee. De felle kleuren van de watermeloen steken ook heel mooi af bij de achtergrond en de kleding van Saar, ik vind het zo leuk! Maar uiteraard kun je allerlei dingen verzinnen als het gaat om fruit..

Saar 1 jaar / Maudgeniet.nl

4. Donut grow up!
Yeah, donuts lijken mij een heel goed alternatief voor een cakesmash. Aanvallen op een hele stapel donuts, dat is toch geweldig!? En donuts hebben heel vaak mooie felle kleurtjes, dat kan alleen maar een feestje worden!

5. Pancake smash!
Wat dacht je van een hele grote stapel pannenkoeken? Deze grote stapel versieren met onder andere slagroom, smarties, fruit en noem het maar op. Versieren die handel en vervolgens heel veel leuke foto’s maken.

6. Melkbad foto’s of sinkbath foto’s..
Hier valt natuurlijk niks te smashen, maar de melkbad en sink bath foto’s vind ik ook echt prachtig om te zien! Vooral op Instagram kan ik hier uren naar zoeken en kijken. Met deze foto’s kun je eindeloos variëren: een melkbad in bad of juist in een zinken teil. Vervolgens versieren met fruit of juist met bloemen.. Ik hou er van! Grote kans dat ik dat binnenkort eens ga proberen met Saar.

4 Comments
 • Nicole Orriëns

  Dat zijn leuke alternatieven zeg! Vooral die met de watermeloen vind ik leuk.

  • Maud

   Ik ook! Watermeloen is leven! Hihi..

 • Marieke

  Wat een ontzettend leuke alternatieven zeg!!

  • Maud

   Dankjewel Marieke! Wat is jouw favoriet?

Leave a Reply