Ukkiegeniet

Als Saar een jongen zou zijn..

  • By
  • 3 oktober 2017
  • Sticky
Geboortekaartje

Het is ondertussen alweer een jaar geleden dat wij besloten dat een broertje of zusje voor Fenne wel erg leuk zou zijn. Niet veel later had ik een positieve zwangerschapstest in mijn handen. En we besloten vrijwel meteen dat we niet wilden weten of we een jongen of een meisje kregen.. Ik kan je één ding vertellen: dan duren die 9 maanden nóg langer!

Zwanger op Ibiza - Maudgeniet.nl

Zwanger op Ibiza!

Jongen vs. Meisje
Ik heb geen idee waarom, maar ik was er heilig van overtuigd dat Baby Nummer 2 een jongen zou zijn. Alles in mijn zwangerschap was anders dan bij de zwangerschap van Fenne. Achteraf blijkt wel weer dat dat dus he-le-maal niks zegt. Bij Fenne was ik er van overtuigd dat we een meisje zouden krijgen en dat klopte. Nu was ik er dus helemaal van overtuigd dat we en jongen zouden krijgen; en aangezien ik het de vorige keer ook goed had… Niet dus! Voor mij was het een hele grote verrassing dat we weer een meisje kregen!

 

Maar als Saar dus wél een jongen was geweest…

..dan was ik nu € 300,- rijker!
Oh jeetje. Ik kan niet geloven dat ik dit nu zwart op wit ga zetten.. Maar als Saar wel een jongen zou zijn, dan was ik op dit moment € 300,- rijker geweest. Ik was er zó van overtuigd dat we een zoontje zouden krijgen, dat ik een weddenschap aanging met Jasper (op mijn aandringen uiteraard). #LOEDERMOEDER 

Jasper wist zeker dat we een meisje kregen en ik wist zeker dat we een jongen kregen. Dit liep uit op een weddenschap.. Van f*cking € 300,- dus. Uiteindelijk komt die € 300,- allemaal in en uit hetzelfde potje, maar het gaat om het idee.. Ik verwacht dat ik dit nog jaaaaren aan moet horen. 😉

..dan had hij Jort geheten!
Omdat we niet wisten of we een jongen of een meisje zouden krijgen, moesten we natuurlijk twee namen verzinnen. De meisjesnaam Saar waren we na een paar kleine discussies al snel uit. Maar de jongensnaam vonden we toch een stuk lastiger.

Als Fenne een jongen zou zijn, zou hij Sil geheten hebben.. Maar mijn hormonen en ik vonden toch echt dat deze naam bij ‘dat kindje’ (lees: ongeboren Fenne) hoorde en dus kon Sil nu niet meer gebruikt worden. Ondanks dat ik dat nog steeds een ontzettend leuke jongensnaam vind! Nadat we allebei honderden namen opgenoemd hadden, kwamen we uiteindelijk terecht bij de naam Jort. Fenne en Saar vind ik ontzettend leuk klinken samen, maar Fenne en Jort had ik ook erg leuk gevonden.

Geboortekaartje

En dan was het dus een ook een heel ander geboortekaartje geweest!

..dan had hij sowieso al 3 vriendjes gehad.
Geintje natuurlijk! Maar wel een grappig detail. Deze keer was ik tegelijk zwanger met drie vriendinnetjes van mij. En zij kregen/krijgen alle drie een jongentje! Misschien dat ik er daarom wel zo ontzettend zeker wist dat we een jongen zouden krijgen. Nu ben ik er van overtuigd dat Saar in ieder geval heel veel sjans krijgt. 😉

 

Wisten jullie tijdens de zwangerschap of jullie een jongen of een meisje zouden krijgen? Laat het mij weten. Ik ben erg benieuwd!

 

No Comments
Leave a Reply