Ukkiegeniet

5x fijne Mama Musthaves – deel 2

 • By
 • 31 januari 2018
 • Sticky
Mama Musthaves - Maudgeniet.nl

Ik baal altijd een beetje van babyproducten. Het lijkt wel dat zodra het woord baby er in voorkomt, de prijs minimaal drie keer duurder wordt. Dan heb je dus ik-weet-niet-hoeveel euro uitgegeven aan een babyproduct en dan heb je het ook nog eens maar heel even nodig. Want serieus; voor je het weet zijn ze groot! Maar gelukkig zijn er ook babyproducten waar ik wél ontzettend blij van word. Ik zet een paar Mama Musthaves op een rijtje..

Lees ook: 5x fijne Mama Musthaves

1. Moomu aankleedkussen
Onlangs ontdekte ik het aankleedkussen van Moomu. Wat een uitvinding is dit! Saar spuugt relatief veel en op dit aankleedkussen ligt ze een beetje rechtop, waardoor ze met het verkleden (en dus geschud) veel minder spuugt. Daarnaast vind ik dit kussen ook veel gezelliger, omdat ze me nu veel beter kan aankijken.. En dan heb ik het nog niet eens over dat de Moomu zoveel mooier is dan het ‘standaaard’ aankleedkussen. Ik ben fan!

Moomu Mama Musthave - Maudgeniet.nl

2. Dooky
De Dooky klik je makkelijk vast aan de kinderwagen, buggy of maxicosi en zo heeft jouw kindje geen last van de zon, de kou, regen of licht en lawaai.. Kortom; ideaal in de zomer, maar zeker ook in de winter. Afgelopen weekend waren we (eindelijk weer) op Schiermonnikoog en gebruikte ik de Dooky onder andere op het strand (zie hier). Ideaal met de koude wind.

Lees ook: Mama Musthave – Dooky; voor alle weersomstandigheden

3. Inbakerdoek en/of slaapzak
Vanaf dag 1 bakerden wij Fenne en Saar in en ik ben er van overtuigd dat dit een van de redenen is dat ze allebei zo goed slapen. Maar op een gegeven moment is het helaas niet meer veilig genoeg om in te bakeren en moeten ze over op een slaapzak. Wij hebben een hele fijne slaapzak van Moon Monsters; mooie kwaliteit en een tof design!

Slaapzak Moon Monsters - Maudgeniet.nl

Lees ook: Tips – van inbakeren tot slaapzak..

4. Fijn speelgoed
Dit is een beetje een puntje voor een #loedermoeder.. Maar ik vind het zo fijn als Fenne even zelfstandig kan spelen. Natuurlijk vind ik het ook heel leuk om samen met haar te spelen, maar af en toe een beetje ‘rust’ is ook wel lekker. Hihi. Gelukkig is er ontzettend veel speelgoed te vinden waar ze graag mee speelt, bijvoorbeeld de Zoef Zoef Dieren van Vtech.

5. Luiertas
Nooit gedacht dat ik dit zou zeggen, maar een luiertas is ideaal! Met Fenne gebruikte ik de luiertas best wel weinig.. Maar met twee kleine kindjes (allebei nog in de luiers), is een luiertas heel handig! Al die rotzooi die ik nu moet meeslepen..

Luiertas - Maudgeniet.nl

Lees ook: Wat zit er in mijn luiertas?

Heb jij nog fijne Mama Musthave tips?
Ik ben heel benieuwd naar jouw Mama Musthaves. Zijn er producten waar jij echt niet zonder kunt? Koffie telt helaas niet.. 😉 Want dat is wat mij betreft ook een echte Mama Musthave, hihi.

 

2 Comments
 • Rory

  Dat aankleedkussen had ik in 2012 wel heel graag willen hebben. Want het ziet er ook heel veilig uit (met omrollen bedoel ik). Alleen ligt het ook lekker als ze op haar buikje ligt?

  • Maud

   Ik baal ook dat ik het aankleedkussen nu pas heb ontdekt. Of nou ja.. Het is eigenlijk nog niet zo lang op de markt, haha. Ook voor onze oudste dochter Fenne (nu 2,5 jaar) had ik dit heel fijn gevonden! Dit kussen is inderdaad een stuk veiliger en heel handig met drukke en rollende kindjes (zoals die van mij!), haha. Ik moet toegeven dat ik geen idee heb of het lekker ligt op haar buikje, want eigenlijk ligt ze vrijwel nooit op haar buik op het aankleedkussen. Maar dat kan ik de komende tijd wel eens proberen! 🙂

Leave a Reply